Scudo Sports

Beşiktaş-İstinye Gidiş-Dönüş Destek Talebi

Mehmet Cetinbudak

Aktif Üye
Tepki
230
İsim
Mehmet Cetinbudak
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar,

Ben Bursa'da ikamet ediyorum. Yarın, ABD vize randevusu için İstanbul'a geleceğim. Beşiktaş-İstinye arasını gidiş-dönüş bisikletle gitmek aklıma geldi.

Bursa Güzelyalı'dan deniz otobüsü kullanarak, saat 11:00 sularında Beşiktaş'a ineceğim.

Beşiktaş'tan İstinye'ye gidişi önce Google Maps'ten inceledim. Sonra da Strava'da Rota oluşturdum.

Özellikle bu bölgeyi bilen arkadaşlarıma birkaç sorum var. 5 yıl İstanbul Anadolu yakasında üniversite okudum, bu bölgeyi gezmek-dolaşmak için gelirdik fakat günlük olarak rotayı kullanan arkadaşlar kadar bilgim yok.

Bazı noktalarda yüksek oranlarda eğimler görüyorum, bunlar Strava'nın sapıtması mı, yoksa ciddi bayırlar var mı gerçekten? İstinye'de var anladığım kadarıyla da, henüz Bebek tarafında Boğaziçi köprüsünün altından geçerken bayır gösteriyor, orası kafamı karıştırdı.

Hava 14 derece bulutlu tahmin ediliyor. Yağış olmaz inşaAllah. Randevum 14:30'da. Strava gidişi 35 dk civarında gösteriyor. Sakin sakin giderim diye düşünüyorum.

Yol durumunu, trafik durumunu, bisiklete uygunluğunu pek bilmiyorum ama Segment'ler var. Bu rotayı bilen arkadaşlardan dikkat etmem gereken noktalar var ise öğrenebilir miyim?

İstanbul'da ilk kez bisiklet kullanacağım, vize görüşmesine giderken biraz eğleneyim ama inşaAllah sıkıntı yaşamayayım diye istiyorum.

Scudo
Beşiktaş'tan İstinye'ye sahil yolundan giderseniz neredeyse hiç eğimle karşılaşmazsınız fakat Barbaros bulvarı üzerinden giderseniz barbaros bulvarında sert bir eğimle karşılaşırsınız bu eğim yıldızda biter fakat bundan sonra çok hafif bir eğimle levent'e kadar zorlanmadan gidersiniz Levent'le maslak arasıda önemsiz denecek bir eğim vardır maslak'tan istinye'ye kadar da bayır aşağı inersiniz :)

Yanlız sizi İstanbuldaki trafik magandalarına karşı uyarıyım trafikta gözünüzü dört açmalısınız çünkü çok gaddarca süren şöförler var İstanbul da

@hidromek Teşekkür ederim. Oluşturduğum rota sahil yolundan. Bilmiyorum bu link açılabilir mi ama rotanın linki bu:

(link)

Dönüşü de yine aynı rotadan yapmayı düşünüyorum.

Maalesef onlardan Bursa'da da var. Allah yardımcımız olsun, dikkati elden bırakmamak lazım.

Sahilyolu nerdeyse dümdüzdür ama siz istinye dereiçi'nden Konsolosluğa gidecekseniz o arada eğim vardı diye hatırlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Cetinbudak
Strava rotanıza bakarak konuşuyorum: Emirgan'dan yukarı çıkmanıza gerek yok. Az ileriden, İstinyenin içinden konsolosluğa ulaşın.

• Beğen
@Seymour Glass Quatar St. olarak gözüken caddeden değil de Sarıyer Caddesinden mi gideyim diyorsunuz? Yani Migros ve Carefour'un olduğu caddeden?

istinye caddesinden gelip sariyer caddesine devam ediceksiniz sarıyer caddesinde sagınıza carrefoursa gelicek carrefourdan sonra ilk sol sizi konsolosluga götürür. zaten tabelasını ve kale gibi binasını yoldan görüyorsunuz. bu arada evraklarınız dışında hiç bişeyi iceri sokamazsınız cep tel dahil haberiniz olsun.

• Beğen
2006 yılında vize için gitmiştim ama tam hatırlamıyorum.@sinobjk teşekkür ederim, böyle anlatınca açıklayıcı oldu. Haritadan anlayamıyor insan.

Acaba çantamı ve bisikletimi güvenliğe emanet etme ihtimalim var mıdır? Fikriniz var mı? En olmadı, vize şirketinden gelecek arkadaşa emanet ederim, beklesin ben çıkana kadar.

Rotayı da güncelledim.

(link)

konsoloslugun karsısında fotocular emanetciler var ücret karsılıgı emanet alıyolar. güvenlik kesinlik emanet almaz. önceden araba anahtarı bile almıyolardı son yıllarda anahtara müsade etmeye başladılar. tesadüf yarın sabah eşiminde görüşmesi var. umarım vizenizi alırsınız.

@Mehmet Cetinbudak

• Beğen
@sinobjk Duruma göre bakıcam artık eğer bisikletle gidebilirsem. Yarın yağış ihtimali kafamı karıştırıyor. Öğleden önce giderken yağış olmaması bana yetecek, dönüşte ıslanmayı göze alabilirim. Ama vize görüşmesine ıslak, çamurlu vs. girmek istemem.

Geri