Fenerbahçenin yaptığı açıklamalarda en gözüme batan kısım şu oldu. Olaya beşiktaş ya da fener olarak değil de Türk futbolu olarak baktığımızda bunlar şöyle bir mantık istiyorlar. "Bugüne kadar kurallar uygulanmadı, mağdur edildik. Bundan sonra da kurallar uygulanmasın. Geçmişte yanlış karar verildi mağdur olduk, şimdi de yanlış karar verilsin."
Arkadaşlar ben 20 yaşında bi gencim. Ben Beşiktaşlıyım. Benim istediğim şu; gerekirse bugün beşiktaş şampiyon olamasın, tüm takımlara büyük yaptırımlar olsun. Ama arkasında durulsun. Bugün fenerbahçeye büyük bir ceza verilsin, o taraftarlara büyük bir ceza verilsin. Ama yarın da arkasında durulsun. Saha içinde hakemin hataları olur olmaz, ona karışmıyorum. Ama caner o cezayı aldığında, bu bir emsal olsun. Bir başka futbolcu aynısını yapınca yine o cezayı alsın. Bir taraftar, holigan olma yoluna adım attığı an ÖMÜR BOYU tüm müsabakalardan men edilsin. Kararlar sert ve istikrarlı olsun ki 2-3 sene sonra bu ülkede futbol düzelsin. Tekrar ediyorum, ben 20 yaşındayım. 10 sene sonra eğlenceli bir şekilde futbolu takip etmek istiyorum. 60-70 Yaşında insanların, kendi gününü kurtarmak için kaçış yollu kararlar almalarından bıktım.
Bu hafta sosyal medyada sürekli, o savaş alanına dönen gs-fb derbisinin korner kullanırken sahaya atılan videoları dolaştı. Orda yapılan çok yanlış bir şeydi ve bana kalırsa en ağır yaptırımlar ev sahibine ve taraftarlara uygulanmalı, maç tatil edilmeliydi. Ama fenerbahçeli yöneticiler o günleri ya da benzerlerini göstererek "o gün adamın kafası yarıldı tatil edilmedi, bugün neden edildi" diyorlar. Arkadaşlar, doğruyu görünce hatayı hatırlatarak istikrar istemeyin. Hatayı görünce doğruyu önererek gelişime yol açın.
Sahada bir futbolcuya çakmak atılsın, yanına düşsün, polis hemen o tribünü boşaltmalı. Gerekirse maçı iptal etmeli. 4-5 maç sonra o tribündeki taraftar birbirine mukayet olmaya başlar. Biri hata yaparsa onu direk polise elleriyle teslim eder. Birine en ufak bir saldırı girişimi olduğunda bu kararı verirseniz (ama her seferinde taraf gözetmeksizin verirseniz) bir seneye kalmadan herkes akıllanır, herkes yola girer. Yukarda kullandığım sözü tekrar ederek bitirmek istiyorum
Doğruyu görünce hatayı hatırlatarak istikrar istemeyin. Hatayı görünce doğruyu önererek gelişime yol açın.