Scudo Sports

Bianchi Aspid?

Spasmo

Üye
Tepki
1
Öncelikle merhaba arkadaşlar :)

Kuzenimin Bianchi Aspid MTB gri tonlarda bisikleti var Bianchi yazısı kırmızı vitesler altus olması lazım aldığı tarihi pek hatırlamıyorum ama sanırım 2000 - 2001 di bu bisikleti internette bulamadım karşıma çıkanların hepsi yeni kadro bisiklet, onlarda pek hoşuma gitmiyor. Acaba bahsettiğim bisikletin tam adı ne ve sıfırını nerede bulabilirim ve fiyatı ne kadar. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum :in:

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Scudo
Dostum Eski Ama Güzel Bir Bisiklet Bianchi Öle Yabana Atılacak Bisiklet Değil İnternette Araştırırsan Bulacağına Eminim 2.EL

15-20 sene önceki bisikletim bianchi aspid sx ti? daha o zamanlar dağ bisikleti kavramı yeni yeni çıkıyordu, çok seneler kullanmıştım taş gibi bisikletti, 20 kilo falandır, o zamanlar 15 yaşlarımdayken her gün 3.kata çıkarıp indirdiğimden bliiyorum:) önünü kaldırıp 100 metre gidebiliyodum:)

2000 yılında satılan bir model.Şimdi üretilmiyor,lastikleri de gri ön amortisörlü.10 sene önce alınmış fakat az kullanılmış bir Aspid var burda birisinde.Satıyormuş.Bende ne kadar istiyorsun ben alabilirim dedim.350 TL fiyat istedi.Yani 10 yıllık bisiklet.Hiç cevap bile vermedim.

Eğer ararsan ancak 2.el bulabilirsin.

@özkan ügeöz

Aynen arkadaşım dediğin bisiklet ama tam modeli nedir bi bilgin var mı acaba?

Arkadaşlar bahsettiğim bisikletten burda buldum birtek direksiyon değişik diğer tüm parça ve kador aynı ama 2000 model bir bianchi'ye 550 istiyor. Onun yerine 0 Whistle mı alsam?

Valla o paraya Bianchi aspid almada,sıfır kullanılmamış ne alırsan al derim.Hatta sana Trek tavsiye ederim.Tabi bu benim fikrim.İncelersen beğenirsin umarım.

@Spasmo

Merhaba. Benim Aspidim var ve açıkçası görüntüsü harika. Daha geçen hafta on yıllık arka lastiğini değiştirdim. Genel bakımını yaptırttım. Pek kullanmadığım için anca 10 yılda kabaklaşmış.

Bisikletimde şu an shimano vites ve sistemi var. Gerçekten almayı düşünüyorsan detaylı istediğin yerin fotoğraflarını verebilirim.

İstediğim fiyat ise 350 TL. Mail adresimden detaylı şekildede iletişim kurabiliriz.
malisabuncuoglu(at)gmail.com

valla benim de hicbir sekilde satmayı düsünmedigim bir Pıncır II [r]evolution ASPİD im var... fikir olsun diye baglantıyı paylaşıyorum.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=58842

Ama aklında olsun; bence standart bir aspid cok yüksek fiyatlar etmez.. Cogu aspidde standart shimano aktarıcılar vardır.Öyle olmasa bile komponentler degistirilmediyse en az 10 yıl önceki teknolojinin ürünleridir. Aspid kadroları boğaz alınları uzundur ve 1" şaftlara uygundur yani oversize herhangi bir maşayı takamazsın ve 1" kaliteli amortisör bulmak da gercekten cok zordur; buldugunda da şaft uzunlugunun gerekli uzunlukta olmazsa kadrona takamazsın.Kısaca Üzerinde degisiklik yapılmadıysa aspid bir tur bisikletidir; XC yazdıgına bakmayın; araziyi kaldırmaz. [Ben bazı degisikliklere gittikten sonra korkmadan giriyorum o ayrı =) ]

Eğer ayırdıgınız bütce 300TL den fazlaysa parcaları güncellenmemis aspid'lere yaklaşmayın derim; bunu dememin sebebi bisikleti kötülemek degil o bütceyle semi-profesyonel bircok bisiklet bulabilecek olmanızdır. İkinci el güzel bir bisiklet ya da bütceyi az daha arttırıp sıfır baslangıc seviyesi güzel bir bisiklet edinebilirsiniz.

Ben aspid'imle aramda özel bir bağ oldugu icin neredeyse 1 bisiklet parası harcayarak, uzun bir süre parçaları toplayarak ve sabrederek onu tekrardan hayata döndürdüm. Eğer öyle bir bağ yoksa böyle bir işe girişmeyin derim. Uygun parcaları bulmak ve birlestirmek ha deyince olmuyor beklemek aramak bulmak gerekiyor ve beklenilenden cok cok fazla ugrastırıyor =)

@GiciK eRay ADALI

Peki üstadım, birşey sormak yada danışmak istiyorum.
XC yazdığına bakmayın, araziyi kaldırmaz demişsiniz. Nasıl oluyor bu, biraz açabilirmisiniz? Arazide pedal basarken zorlanma olayı mı, yoksa bisikletin parçaları dayanmaz mı diyorsunuz?

@Deniz Çalışkan

Dayanır, dayanır, dayanır, bir gün tam da olmadık mesafede elinize almak zorunda kalırsınız. Kalmazsanız şansınız var demektir. Zorlanma olayı kişiye göre (bacak gücü diyelim) değişir tabi.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Çalışkan
Bu arada yenilemeye çalışıyorum demişsiniz, şimdi okudum. Çekiş sistemi olsun, fren sistemi olsun, kafanıza göre kaliteli parçalar takabilirsiniz. Çok da güzel ve dayanıklı olabilir bu şekilde.

Kadroyu düşünüyorsanız; sağlamlık açısından kadrodan korkmayın, o kadronun tek sorunu ağırlığıdır. Bir de çelik olduğu için paslanma yapabilir, çizilen yerleri en azından oje ile kapatmakta fayda var (misal, ben simli oje kullanıyordum renge uysun diye :)). Şunu da eklemeden edemeyeceğim; aluminyum kadroda sürdükten sonra Aspid'e bir daha binmek istemezsiniz büyük ihtimalle. Hafiflik normal bir sürücü için düşünerek-fikir yürüterek bir şey ifade etmese de, sürünce aradaki fark çekici geliyor insana.

Bir de amortisör değiştirmeye kalkarsanız, bu noktada bir uyumsuzluk nedeniyle model azlığı sıkıntısı yaşarsınız o kadar.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Çalışkan
Anladım hocam, şimdilik olağan parcalarının bakımını yaparak yenilecegim. Hem daha antremansızım, biraz alıştıktan sonra devam etmek istersem kaliteli bir bisiklet toplayabilirim.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bu aspidde seneler önce, bayır çıkarken çok fazla güç uyguladığımda pedalda yada arka dişlilerde atma meydana geliyordu. Zincir atmıyor. Ama pedala bastığımda ayağım sanki 1-2 dişli sıyırıyormuş gibi boşluğa düşüyordu. Sonra devam tabi.. Sanırım böyle sıkıntıları kastediyorsunuz

Arkadaşlar merhaba. Umarım konuya 3 yıl sonra yazarak kötü bişey yapmıyorumdur. Fazla başlık açmak istemediğim için buraya yazmaık istedim.

Benim de yaklaşık bi 20 senelik olan Bianchi Aspid Fx bisikletim var. Ama bisikletin hali harap durumda, hep bi köşede bekledi ve çürüdü.

Sorum şu ki, ben bu bisikleti baştan aşağıya yenileyebilir miyim? Bana maliyeti ne kadar olur?

Yoksa hiç uğraşmadan yeni bi bisiklet mi almalıyım?

Fırsatım olduğunda bisikletin resimlerini atıcam, şimdiden teşekkürler.

Geri