Scudo Sports

Bianchi Cobra Kötüleyenler Baksın

@Murat Alaaddinoğlu

Haklisiniz Murat Bey. Arkadasin 04 Mart tarihli bir mesajina gore yasi 13. Hatta "Kron hakkinda cok sikayet var, Cobra alacak gibiyim" diye mesajlari da var... Cocukluktur diyelim yaptigina (bisiklet degil yalan bilgi ile profil acmasini kastediyorum) ama hos olmuyor boyle seyler bence...

@ali kaga

Scudo
Ali Bey bisikletinizi almışsınız ve memnun kalmışsınız. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazasız belasız günlerde kullanmak nasip olur. Konuya yazan bir çok kişinin dediği gibi çift amortisötlü tasarım downhill bisikletlere aittir ve zorlu parkurlarda inişler yapmak amacı ile tasarlanmıştır. Ancak bazı firmalar bu tasarımı alt serilerinde kullanıcıların rahatını arttırmak içinde kullanıyorlar. Aldığınız bisiklette bu düşünce ile üretilmiş bir bisiklet. Size bu bisikleti alma diyenlerin görüşlerinin nedeni de sadece biraz daha konfor eklemek amacı ile yapılmış olması. İkinci amortisör yapılırken bisikletin performansının azalacağı göz ardı edilerek yapılmış olmasıdır. Yani binerken dümdüz yolda bile siz pedala bastıkça bisiklet altınızda hoplayıp duracak harcadığınız gücün oranında yol alamayacak olmanızdır. Üst düzey downhill lerde tasarım yapılırken 2. amortisör performansı en az etkileyecek şekilde tasarlandığı için güç aktarımı konusunda sizin kullandığınız bisiklet kadar bir sıkıntı olmaz. Tek amortisörlü mtb ler de de böyle. Harcadığınız gücü sizin bisikletinizden daha çok yansıtırlar yola. Size çift amortisörlü alma denmesinin nedeni budur bence. Siz yine de aklınıza uyan içinize sinen bisikleti almışsınız ve performans kaygınız yoksa hiç bir sorun yok. Gönlünüzce pedallarsınız inşallah. Saygılar.

@K. Benli

Bir nevi benzer şeyler olabilir ancak SUV denen aletlerin en düşükleri 250-300 hp gücünde motorlara sahip dolayısıyla her türlü hız yaparsın büyük ve ağır bir araç olsa da ama bisiklette öyle değil ne kadar ağırsa o kadar zorlar çünkü biz gücü kendimiz üretiyoruz. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
@ömer karan

Dostum çift amortisör var demek downhill için tasarlandı demek yanlış, nasıl yarış bisikletinde kategoriler var bunda da mevcut kategoriler ve burada eklemek zorundayım malesef.

Mesela all mountain ile downhill çok karıştırılır ama tamamen farklıdırlar geometri yapısı, aynakol vs olarak ama arkadaşın bisikleti bu iş için tasarlanan bisikletle alakası yok tabi :)

(link)

@ali kaga

Hayırlı olsun güle güle kullan, keşke azıcık buradaki bilgileri kulak ardı etmeseydin ama neyle mutlu oluyorsan/sevdiysen onu alman güzel olmuş yine de biraz pahalı mı o ne.

@K. Benli

Valla imkanım olsa alır, paşalar gibi kullanırımda orta gelirli bir aile için en fazla ulaşabileceğim dizel duster 4*4(0km olanı için söylüyorum) ama son zamlarla o bile çok pahalı.

Konu çok ciddiye alınmış :) Sonuç olarak, "don't feed the troll" ;)

@Murat Alaaddinoğlu

Düzeltme için teşekkürler Murat Bey. All mountain kategorisi hakkında pek bir bilgim yok. Downhill bisikletler hakkında 3 5 bilgim var. Bende yaklaşık olarak sizinle aynı şeyi söylemeye çalışmıştım. Bianchi cobra downhill ler yada all mountainler gibi bir amaç için yapılmış bisiklet değil. Çift amortisör kullanımının nedeni bunlardan çok farklı onu belirtmeye çalışmıştım.

@ömer karan

Sıkıntı yok dostum arkadaş troll sanırım yine konu açmış.

@suat akman Abilerim hepiniz haklısınız ne bileyim 13 yaşındaydım saçmalamışım, şuan 16 biticek başladığım yere geri dönüp Kron TX150 V-Fren satın aldım, açtığım spam konulardan ve beni ciddiye alıp mesaj yazan kişilere doğru dürüst karşılık vermememden ve saçmalamamdan ötürü utanç duydum. Herkezden özür diliyorum yaşıma verin artık, bu arada çevremdeki herkez amortisörü bile yok onun ortada vs. diyince çocukluk işte Bianchi Cobra almıştım şimdi Kron'a bindikçe anlıyorum nasıl bir hata yaptığımı :(

Ek olarak forum hesabımın şifresini bile sallamışım çocukluk ile şimdi yeni bisiklet alıp forumdan yararlanmak için tekrar üye olayım dediğimde mail hesabım kullanılıyormuş.

gWgPm5.jpg

@ali kaga Genç yaşta herkes hata yapabilir ve ayrıca geri gelip özür dilemekte erdemliktir hoş öyle ortada aman aman bir durum yok, neyse tekrardan foruma hoşgeldin. :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Kağan
Hoşbulduk anlayışınız için sağolun, genç yaş demişken 2001'liyim öyle çok büyümüşüm gibi algılanmasın,yönetilere mesaj ile rica ettim bunun değiştirilmesi için.

Geri