Scudo Sports

Bianchi Meta restorasyon hakkında

CaGe

Bana bir kadeh deniz ver Yorgo
Tepki
634
İsim
Can
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba... Cebimden para çıkmadan saat takasıyla tur bisikleti almaya çalıştım, olmadı.. :)
Ben de önceden aklımda olan benim emektarı tur bisikletine çevirmeye kararımı uygulamaya koyacağım yarından itibaren. Boyum 186, bisiklet 26 jant ama ne yapayım, seviyorum şu metayı. Sağlamlığından zerre şüphem yok. Ne yollar kat ettik zamanında kendisiyle. Kron xc500 vardı. Bundaki konforu bulamadım.

Bisiklet bir süre babamda kaldığından biraz değişmiş ve yıpranmış durumda. Sadece jantlar ve 26x195 lastikler alındıktan sonra hiç kullanılmadı. Yarın mat siyah boyaya gönderiyorum komple. Haftaya cumartesi de yedek parçaları alıp taktırmaya başlayacağım. Onlar da siyah olacak :)

Pek bisikletten anladığım söylenemez ama kabaca aksesuar hariç 1300-1400 arası bir rakam çıkardım kendime.

Size öncelikle sorum şu.. Bu bisiklete 28 jant ve 28x150 schwalbe lastiği uyarmı? Ortadaki fotoğraf tahmininiz için yardımcı olur umarım.. :)

ve siz olsanız bu bütçeyle öncelik sırasına göre hangi markalarda neleri yaparsınız?

nJy6a1.jpg

Qpy3dk.jpg

3pgZdA.jpg

Yavaş yavaş ortaya çıkıyor italyan aygırı :) Cumartesi kelebek gidonu da yerleştirdik mi olay tamamdır..

Komple tek bisikletçiden yenilediğim için ve tanıdık olduğum için 950lira gibi bir rakama mal oldu bisiklet bana.

Lastikler, sele borusu ve seleyi idareten seçtim.. 1-2 ay sonra maxxisten schwalbe marathon racera, bassano seleden de sportourer a terfi edeceğiz inşallah.

Bu arada, konuyu "bisiklet toplama" başlığına taşıyabilirler moderatör arkadaşlar. Ben yanlış yere açmıştım..

GyWWqv.jpg

Veee cumartesi bisikletin gidon, fren, vites kısımlarını halledip bisikleti teslim aldım. Reklam gibi olmasın ama 27 senedir tanıdığım eski mahallemdeki bisikletçim; Kozyatağı Üçler Bisiklet, Orhan ustaya çok teşekkür ederim.. Uygun fiyata çok güzel bir bisiklet çıkardı ortaya..

2 sene önce Kron xc500 29 luk mtb bisikletim vardı. Fakat bu kadar zevk almadım. Bisiklet hem akıcı hem de çok konforlu oldu.

nJoRyl.jpg

1G0LZp.jpg

BygrWv.jpg

lbRdPX.jpg

Scudo
Boya dışında neler yaptırdınız? Aksamları yenilendi mi? Detaylı foto ekleyebilir misiniz? Kaç kg şu anda?

@specific kadro ve zincir dışında herşeyi yenilendi. Arka vites shimano tourney, aynakol shimano, lastikler maxxis (idareten), sele bassano (idareten), ayak, satori zone gidon, ayarlanabilir gidon boğazı, yeni v fren sistemi, jant salcano, bagajı da çıkma aldım. :) Aklıma gelenler bunlar.. Çanta, eski fotoğraf makinası çantam. Port bagaj kemeri ile bağladım. Heybe alana kadar idare eder beni..
zJq3b4.jpg

Tek çektiğim fotoğraf bu..

Hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın.

• Beğen
Tepkiler: CaGe
Kadın kadrosuyla düz kadroyu ayni bisiklette birlestirip enteresan bir kadro cikartmislar ortaya :D

Basta arkada baska bisiklet mi var o boru nerden geliyor diye bakip durdum :D

Gidonu güzel durmus baya kullanisli duruyor, elinize saglık güzel olmuş.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Teşekkür ederim. Bu kadro 92-93 yılında Bianchi nin ürettiği ikinci en güzel kadroydu. Thomisus en iyisiydi, pahalı diye aldıramamıştım babama. 5 milyondu. Bu 4.200 lira olduğundan isterken de yüzüm olmuştu :)
Şimdilerde böyle kadro olmadığından pek, kimsede olmayanı deneyip yaptırmak istedim.. :)

Az da kahrımı çekmedi çocukluğumda ve gençliğimde. Çamlıcalara çıkmalar, beykozlara gitmeler, çınarcıktan da armutluya gitmeler falan. Beni de hiçbir zaman yolda bırakmadı.

mJVJdy.jpg
ZOrOW0.jpg

@Navigare harika olmuş
bendede 1999 modeli var çoçukluğumun bisikleti sene oldu 2018 ben hala şehir içinde bu bisikleti kullanıyorum.
çoçukken kıramadım daha da kırılmaz diyorum artık.
hele bi o gidon boğazo geniş olacaktı ki off bugün çok iyi sistem kurabilirdim bu makineye.
bendeki beyaz renk fakat bir boya istiyor artık.
not: arkaya kaset göbek takılıp vites sayısı yükseltiliyor 3x8 bendeki sistem şuan
iyi pedallar.

• Beğen
@Navigare
Ne kadar şık olmuş öyle. Güle güle kullanın :harika:

• Beğen
Teşekkür ederim.. Bisikleti babamdan geri aldığımda fazla masraf yapmam nasılsa diye düşünüyordum. Fakat forumu, aksesuarları vs leri araştırınca gözlerim fal taşı gibi açıldı. Halen bir yandan kendime yeter diyorum. Geçen cumartesi günkü sağanakta benim bagaj olarak kullandığım uyduruk fotoğraf çantası sizlere ömür, dikişler patlamış.. Şimdi de heybe düşünüyorum bakalım..

Birkaç turcu arkadaş bindi bisiklete.. Günümüz bisikletlerinden daha konforlu ve sağlam buldular...

Tek dezavantajı boyuma göre bir kadro olmadığı için, keskin dönüşlerde gidona dizim çarpıyor.. Sele-gidon ayarlamaları da fayda etmedi. Düz gidona geçeyim diyorum ama hem ayda 1-2 kere anca kullandığımdan hem de rahatlığın bozulacağını düşündüğüm için kıyamıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: burcinhan
Kendi bisikletimi (profil fotoğrafındaki) görünce mutlu oldum ben de. :) Benim de son zamanlarda aklımdaydı bu bisikleti tur bisikleti olarak kullanmak. Sanırım mümkün olacak :) uzun yolda nasıl hissettirir bilmiyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. :)

Selamlar,

• Beğen
@mertbese Uzun tur deneyimim olmadı henüz. Bundan sonra da olmayacak gibi, çocuk mocuk da olduğundan :) Günü birlik yapabildiğim kadar uzun mesafe için yaptım bisikleti. Mesela Kozyatağı-Üsküdar-Anadolu Kavağı-Sarıyer-Beşiktaş-Kozyatağı gibi rotalar düşünüyorum. Şu ana kadar Kalamışa gidip geldim o kadar 2-3 kere.. Sağanak yağmurda da, kuru havada da yağ gibi kayıyor. Oldukça da konforlu. Tam bir İtalyan :) Kozyatağı tarafına yolunuz düşerse benim bisikletçi baştan sona herşeyi hallediyor. Dürüst de. Paragöz değil. Yardımcı olurum...

Yani zorla git çocukluk bisikletini al yap diye tahrk ediyorsunuz. Gidip yazlıktan alıyım da az adam edeyim bakalım yadigarı, özledik birbirimizi az kahrımı çekmedi. o zamanlar zarar veremediysem daha da veremem. Merdivenlerden mi inmedim duvardan mı atlamadım. :) 92-93 model bir Bianchi Aspid son amortisörsüz bisikletlerden sonrasında s-sf-sx diye devam etmişti modeller.

• Beğen
Tepkiler: Hipnozum ve CaGe
@ozips Aspidler de güzeldi o sene :) Bianchi nin altın yılları... İlk başta başka bir bisikletçiden fiyat almak istedim. "Uğraşma eski bisikletle, çok pahalıya patlar.. Bak elimde Carraro sportiveler, bianchi touringler var" diye ısrar edince daha bir restore edesim tuttu bu bisikleti...Adama "yok, olmaz, hastasıyım abi" dedikçe anlamadı.. Sizi de vazgeçirmek isteyenler olabilir, aman dikkat!

süper olmuş hayırlı olsun :)

(link)

Bende de uno sf var:) resterasyon sade ve şık olmuş.

@srdrmrs Teşekkür ederim.. Renk konusunda çok arada kaldım. Kahverengi mi olsa, sütlü kahve mi olsa, Bianchi celeste mavisi mi olsa, siyah mı olsa diye.. Ani bir kararla siyah dedim. Hevesimi alayım diğer renkleri de denerim belki seneye..

@Navigare Başka bisiklet var zaten :) her gittiğimde boynu bükük duruyor kenarda ne zamandır alıp elden geçiresim var. gördükçe böyle gaza geliyorum :)

• Beğen
@Navigare Valla ben de 40 km civarı birkaç tur yaptım, bisiklet mıcırlı yolda ciddi yoruyor. Ayrıca hız ortalamam 23 km gibi sürekli. Ama bu boş ağırlık sürati, dolu ağırlıkta 17-18 gibi olur diye düşünüyorum. Gerçi benim de jant, vites, gidon ve birkaç ıvır zıvır parçayı değiştirmem gerekiyor. Uğraşır mıyım bilemedim. :)

• Beğen
Cumartesi günü çantamı da alarak "kendimce" ilk uzun denecek gezimi yaptım Kadıköy-Çubuklu-İstinye-Beşiktaş-Kadıköy rotasında.. Ara ara sapmalar da dahil, toplam 40 km yol yaptım.. Boydan dolayı sanırım gidonu normalle değiştireceğim gibi. Onun dışında gayet memnun kaldım. Kanlıca dışında oturmalı mola vermedim hiç. Yorgunluk çok azdı.. Bisiklet bayağı bir dikkat çekti.. :) Herkese tavsiye ederim.

Bu arada, o rota boyunca gördüğüm her bisikletli ile selamlaştım, denizciler gibi..Çok uzak kalmışım tanımadığım insanın selam vermesine.. Özlemişim..

D7Xa3y.jpg

Geri