Scudo Sports

Bianchi Montana vites sorunu

Tepki
0
Bisiklet
Bianchi
Vites sistemi shimano tourney vitesi 1 e atıyorum fakat baktığımda 2. çarkta oluyor yani vites 1 ileride.

Scudo
Tourney çok kaliteli değil tabi bi ayar veya daha iyi bir mekanizma.

@Abdullah T.
Kaliteyle arkadasin sorunun alakasi ne bilmiyorum ama sorun vites ayaridir buyuk ihtimalle.

Teknik detay bilmedigimden nasil duzeltmen gerektigini aciklayamiyorum

H L vidaları olacak attırıcının üzerinde onları tabi bilen birinin ayarlamasını lazım o ayarları cok bozulursa boyle bir sorun yasayabilirsin ya da çok güzel ayarlanmazsa attırıcı cok yukarı gider janta girer ve kırılır. cok hassas bir ayar lazım ona.

L ile biraz uğraşsam yaparım herhalde sıkacam mı gevşetcem mi

@Emir Can A.

Bence yapmayın anlayan birine gösterin, bende tam olarak bilmiyorum o ayarın nasıl yapıldığını. Sadece nereden yapıldığını biliyorum :)

Köydeyim bilen birini bulamam . Herhalde telin gerginliğini ayarlamak lazımmış.

@Emir Can A.
O zaman youtubedan destek alin derim.

Ben bulamadim ama forumda vites ayari ile ilgili detayli bir konu mevcuttu

Wğer en son vitese attığınızda 7deyse hala o zaman H L vidalarıyla yapacaksınız yok atıyorsa zincir o zaman aktarıcıya gelen kablonun üzerindeki vida gibi olan plastik parçayla ayarlayacaksınız. Şu an vaktim yok link atardım ama küçük bir araştırmayla her şeyi bulabilirsiniz ben iki dakikada öğrenmiştim

Vites düşürme koluna sonuna kadar bastığımda geçiyor ama bıraktığımda yine 2 de oluyor ve benim işim hangi vidayla h mi l mi ?

"h" High "l" ise Low olabilir. Bu durumda Vites düşürüyorsanız L ile oynayacaksınız demektir. Bence denemekten korkmayın. Vidayı önce 1/2 - 1 tur çevirin sonuca bakın. sonra geri çevirin sonuca bakın. sonra H ile oynayın. deneme yanılma işe yarar bence.

L yi sonuna kadar gevşettim artık vida yerinden çıkacak ama yine olmadı hala vites 1 ileride duruyor.

Sorun çözüldü 1.5 hafta falan oldu attırıcıya biraz bastırdım sonra kablonun üstündeki plastik parçayı gevşettim.

aynı şey benimde başıma geldi :) yakınlarınızda bisiklet tamircisi varsa max.5 TL'ye yaptırabilirsiniz :D

Geri