Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bianchi restorasyonu

rengi güzelmiş cidden nazar değmesin.

Scudo
Bu tür restorasyon yapanların üstüne basarak, altını çizerek ve büyük harfler anlattıkları gibi boya işi zor konu hanımlar beyler... gidiyorsun adamın dükkanına bir havalardalar ben boyacıyım sen boyayı cümle içinde bile kullanamazsın edalarındalar. Sonra arıyosun noldu üstad oldu mu bizim iş... oldu tabi gel al diyor paşam. Gidince karşısına portakala benzer bişey koyuyor ortaya. Ulan tamam bozuk çıkmış olabilir. Neden telefonda oldu diyosun. Olmadığını bile anlamıyor musun...
En güzel boyalar sizlerin olsun , yorum ve destekleriniz bana yeter...

36 delikli, siyah ve p/fiyat ucuza yakın dengeli jant seti öneriniz olur mu... teşekürler şimdiden

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ekteki resimde, ayna kol aksı merkez aksından 46mm açıkta, fixie dişlisi ise 41mm. Single speed dişlisi de diğer tarafta mutelelen aynı açıklıkta olacak. Zincir aksındaki bu 5mm lik fark göz ardı edilebilir mi? Ayna kol dişlisi zaten montaj kollarının iç tarafına alınmış durumda yani merkez aksına mimimum mesafede belli 2-3 mm daha alınabilir ama zor... diğer alternatif; jant örülürken bu ayarı yapmak ama bu durumda da flip-flop işleri karıştıracak.... uzun lafın kısası 5 mm kaçıklık çok büyük sorun mudur?

Dosyalar

• 20160122_203233.jpg
    20160122_203233.jpg
    62,2 KB · Okunma: 121
20160124_165747.jpg
Neredeyse bitti ve fakat bullhorn gidon fazla dönünce frame'e çarpıyor. Bullhorn geometrisinin doğal sonucu sanırım. Gidonun yükseklik ayarı da çözüm değil... sanırım değiştirip düz bişey takacağım...

@aknorl
Bullhorn gidon çok güzel durmuş aslında. Daha düz bi bullhornla çarpma sorununu halledebilirsiniz sanki?

@Yusuf Ziya Aktaş
Elcik sargıları yapınca göz ardı edilebilir diye düşünüyorum ama diğer taraftan bi tane düz ahşap gidon yapıyorum . Koyu renk amerikan cevizden istediğim gibi olursa daha uzun bir boğaz ile onu kullanıcam...
Daha büyük sorun fixie dişlisi zincir ve ayna kol dişlisinden farklı geometride, bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum şimdilik....
İlginiz için teşekkür ederim.

Aynakol dişlisi konusunda desteğe ihtiyacım var hanımlar beyler... zincir ve arkadaki sabit ruble single speed / fixie standartlarında aynakolu değiştirmeden sadece dişliyi değiştirmek istiyorum. Çünkü aynakol değiştirirsem büyük ihtimalle orta göbeğinde değişimi gerekecek (yanılıyor olabilirim...) yani aynakol montaj ölçülerine uygun , 5 delikli ve 77mm delik mesafesine sahip single speed uyumlu dişli bulunabilir mi? Yoksa çok şey mi istiyorum...

• Beğen
@aknorl Bu arada bisiklet güzel lafımız yok ama! arka planda duran dvd arşivi gözlerden kaçmadı:D

Sele döşemesi tamamlandı, renk budur.. Gidon kaplaması teoride tamam, uygulamada bir haftaya ihtiyacı var.. fotodaki denemelerde bi sürü şey öğrendik. Sele ile aynı renk olacak ama uygun ip bulamadık henüz. Yani lansmanı bir hafta daha erteledik.
Bitsin artık, bir iki düzgün foto çekmek istiyorum...

Dosyalar

• 20160207_183147.jpg
    20160207_183147.jpg
    68,9 KB · Okunma: 189
  • 20160207_182659.jpg
    20160207_182659.jpg
    115 KB · Okunma: 189
20160211_204131.jpg 20160210_223114.jpg 20160210_215315.jpg
bunlar denemelerden bazılar , uygun ip bulunca bitiricez işi ... Ulusa gitmek lazımmış ip almak için, yatar o iş...ama parmak uçlarım acıdı tendonit olcam bi gidon sargısı yüzünden.

Not : yapılan işlerin tamamı burada olsun niyetiyle paylaşıyorum. Gereksiz mesaj diye düşünen olursa kusura bakmasın lütfen....

Dosyalar

• 20160209_202118.jpg
    20160209_202118.jpg
    86,9 KB · Okunma: 171
Tebrikler çok şık olmuş emeğinize sağlık

• Beğen
@aknorl çok güzel olmuş öneri olarak fren kolu değiştirebilirsiniz

Dosyalar

• inbike-sabit-vites-fren-yol-bisiklet-fren-kolu-küçük-yardımcısı-ropegripper.jpg
    inbike-sabit-vites-fren-yol-bisiklet-fren-kolu-küçük-yardımcısı-ropegripper.jpg
    34,3 KB · Okunma: 83
Geri