Scudo Sports

Bianchi touring 827 mi Salcano City Wind 40 mı?

Rüzgar Inoğlu

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Salcano
Bir şehir bisikleti almak istiyorum ve başlıktan ta anlayacağınız üzere iki model arasında kararsız kaldım. Sabit maşa istiyorum. Özellikleri hemen hemen aynı. Ancak, bianchi çelik maşa, salcano alüminyum maşa. Onun dışında biri bianchi altus 27, salcano acera 27. Lastikler bianchi cst 700x35, Salcano continental 700x35.
Fiyat konusuna gelince bianchi 827 1100TLye, Salcano city wind 40 1000TLye birakacaklar.

Kararsız kaldım. Fikir verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Scudo
Bu tür bisikletler de aradığım fark göbek ile vites sistemi fakat vitesler aynı olduğu için, göbeklerde de pek bir fark olmadığı için sana uygun fiyatlıyı alırsınız

@ömer ilker Bence iki markaya da bulaşmayın. Btwin modellerine bakabilirsiniz. Kadroları daha kaliteli olacaktır

Ben city wind 40 kullanıyorum. Bisiklet hafif dik bir oturuş sağlıyor. Tur ve şehir için ideal. Elcikleri konforlu değil. Pedalları güzel ama çok ağır. lastikler mükemmel ( çiftinin fiyatı 230,00 tl) ama zırhlı olduğu için biraz ağır. Selesi idare eder. Vites geçişleri çok iyi. Bisikletin akışı güzel. Gidon güzel ama döndürürken kollarınız hiç dirençle karşılaşmıyor, sanki gidon boşluktaymış gibi dönüyor, o yüzden gidonu dönüşlerde sıkı tutuyorum biraz. Bisikleti tartmadım ama 12,2 kg gibi bir ağırlığı olabilir. Ben lastikleri ve pedalı daha hafifleriyle değiştirdim. 11.5 ~ 12 kg arası bir ağırlığı oldu tahminim. Bisikletten genel olarak memnunum.

altus la acera arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama fiyat farkı olmasaydı bile sırf lastik için bile salcano derim iki lastiği de kullanmış biri olarak

Ağırlık hariç Her konuda salcano üstün

@Kaan T.

Sabit maşa düşünüyorum. Aslında 410 sarı cok güzel ama Sedona fiyatları biraz daha yüksek. Bir de Denizli Sedona bayisi ve ayni zamanda servisi olan arkadaşı pek sevmiyorum.

Sırf lastik, vites, fren grubu vs. için bisiklet tercih edilmez diye düşünüyorum sonuçta bunlar ihtiyaç doğrultusunda değiştirilebilir en iyisiyle de. Ancak çoğu konuda birisi üstünse tabii ki o markaya yönelmek daha mantıklı. Bisiklet alımında ilk önce kadroya bakmak daha önemli olmalı.

@Ömer İlker

Bisiklet piyasasına pek hakim değilim maalesef ama şunu söyleyebilirim en azından kadrolara bakın. Ağırlığı olsun, materyali olsun ve diğer kompanentleri de kıyaslayın ona göre bir tercih yapabilirsiniz. Belki birisinin vites ve fren sistemi iyi olur birisinin lastikleri maşası vb. iyi olur ihtiyacınıza göre değerlendirebilirsiniz.

City wind 40 kullanıyorum gayet memnunum. Uzun aradan sonra aldığım ilk bisikletim. Karşılaştırma yapacak kadar engin bisiklet bilgisine sahip değilim. Beni üzmüyor açıkçası.

Bende touring 827 almayı düşünüyorum nasıl bir bisiklet alsam pişman olurmuyum acaba masası çelik @Ömer İlker kardesim sen bisiklet aldinmi aldiysan ne aldın memnunmusun

@Talha5555 bütçenizi aşabilir ama sedona 420 alırsanız pişman olmazsınız.

ben 827 kullanıyorum tasarımı benim hoşuma gidiyor ama benim model 2015 lastikler protek cst nasıl olur bilmem vites sistemi olarak söylecek bişey yok sorunsuz baya hızlı ve sessiz geçişler salcano kullanmadım ama 827de baya yüksek hızlar gördüm mesela 78e kadar çıkmışlığım vardır kaliteli fren pabuu alın yeter

Geri