Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bianchi'nin üst modelleri neden Türkiye'de yok?

ersnpk

Daimi Üye
Tepki
507
İsim
Ersin
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bianchi köklü eski bir firma olmasına rağmen türkiyedeki görüntüsü giriş seviye bisikletler yapan yeni yetmeler gibi..lakin bianchinin üst seviye profosyonellere hitap eden modelleri mevcut ve ne türkiyedeki sitesinde nede bayiilerde bulunmuyor.nedeni sizce nedir?

Scudo
Çünkü italyan bianchi ile Türk bianchi arasında isim harici hiç bir alaka yok.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@mehmet.ali marka adını öldürdü yani türkiyede böyle bir yola gittiğine göre pekte umru deil galiba : )

Valla ben anlamlandıramıyorum böyle büyük bir firma nasıl bir ülkede isim hakkını satar.

Hollandalı Accel bisiklet üretiyor Türk Bianchi'lerini, Manisa'da. Bianchi'den biraz daha üst seviye bisikletleri Carraro markasıyla üretiyor.

Pahalı olduğu için olabilir.Avrupa daki kişilerin bütçesi ile turkiye deki kişilerin bütçesi birbirine uymuyor.

@Adofe sonuç olarak cube,ghost,merida,scott gibi firmalarda var türkiyede araba fiyatına bisikletlerini sunuyolar piyasaya o yüzden mantığım kesmedi pek : ) cevap için saolasın yinede..

@Adofe
Nerden biliyorsunuz uymadigini?

@Murat Cömez

Dolar,euro kuru ve kişi başına düşen milli gelir.
Örnek vermek gerekirse almanya da çalışan biri 2100 euro alırken.Türkiye de 1.300 civari alıyor.

@Adofe
Örnegin malesef yanlis.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Adofe

Almanya'yı bilemeyeceğim ama Türkiye için verdiğiniz rakam hatalı.

Türkiye'de kişi başına düşen yıllık milli gelir 19000 dolar (bkz. (link) ). Bu da aylık 4200 Lira civarı bir değere karşılık geliyor. Üstelik bu değer hesaplanırken kudantaki bebek de, işsizler de, çalışmayanlar (ev hanımları, öğrenciler, vs.) da dahil ediliyor. Çalışanların, nüfusun %32'si gibi bir orana sahip olduklarını düşünürsek Türkiye'de çalışan başına gelir aylık 13 bin Lira'nın üzerinde.

Bazıları ortalamayı çok fena yükseltiyorlar, ondan yüksek "kişi başına düşen milli gelir". Çoğu kişinin başına düşmüyor o. :D

• Beğen
Tepkiler: EnginK. ve Adofe
sen şimdi yazdığına kendin inandın mı?

Türkiye deki maaşlar ortada:) Eşimle benim Aylık gelirimiz sizin verdiğin rakamın yanından bile geçmiyor ki ,
yaşadığımız yere göre fena maaşlar alan kişiler değiliz....

@Murat B. sen 5 milyon kazanıyorsun yılda, ben de 30 bin... ikiye bölelim, bana düşen 2515000, milyoner mi oldum ne :D

insanlar 1000 lira asgari ücretle aile geçindiriyor. hangi 10bin dolarlardan bahsediliyor?

@Murat B.
Verdiğin rakamlar istatistiksel olarak doğru olabilir ancak bu bahsettiğin rakamları alanların çoğu bisiklete binmiyor malasef....
Yaşadığımız yere göre eli yüzü düzgün işlerde çalışmamıza rağmen eşimle benim aylık gelirimiz senin verdiğin rakamın yanından bile geçmiyor...

@Murat B.
Bu bu bunu alın bunu... Murat sen n'aptın dostum ya, iyi hesapladın mı, yoksa şakacıktan mı yapıyosun...

gelir meselesi falan değil mevzu..öyle olsa dünyanın en iyi markalarının satışı olmaz kafadan ülkemizde : ) konuyu ben açtım konuya yabancı kaldım :D

Bir bisiklet firmasının fiyatlar yüksek türkiyede alamazlar bunları diye üst seviye modelleri satmaması düşünülemez. öyle birşey olsa hepimiz salcano v.s. ya biniyor olurduk :)

Konu çok dağıldı galiba...

"Bianchi'nin üst modelleri neden Türkiye'de yok?" sorusunun cevabını bilmiyorum. Yukarıda daha önce de duymuş olduğum bir cevap verilmiş ama doğruluğunu gerçekten bilmiyorum. İtalyan Bianchi bu konudan hiç bahsetmiyor.

Türkiye'de Colnago veya Pinarello satılmıyor olabilir ama Cannondale, Specialized, Cervelo, Orbea gibi markaların en üst modelleri 10000 $ veya € üzeri fiyatlardan satılıyor. Bianchi'nin de üst düzey modelleri satılıyor olsa alıcısı çıkacaktır bence.

Yaptığım hesap ortada, başbakanın veya TÜİK'in verdiği rakamlar yanlışsa bana değil onlara kızın. Ülkemizde pek çok insan geçim sıkıntısı yaşıyor olabilir ama yüksek refah seviyesine sahip azımsanmayacak sayıda insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Maaşlı çalışıp da S-Works Tarmac'a binen tanıyorum mesela. Yüksek gelirli insanların çoğu bisiklete binmek yerine Range Rover alıp 1 kilometrelik Valikonağı Caddesi'nin bir ucundan diğerine yarım saatte gitmeyi tercih ettikleri için bisiklet piyasası gelişmiş ülkelerdeki kadar derin olmayabilir ama bu Türkiye'de üst seviye bisiklet satılmaz anlamına gelmez.

Geri