Ben dolmayı önce 4'e bölerim. Sonra yoğurt. İyice karıştır biber kısmı az daha parçala bulamaç yap hepsini. Kara ve kırmızı biber... Görüntü çoğu kişiye iğrenç geliyor ama tadı gayet güzel oluyor.
Bak şimdi konuyu da bisiklete bağlıyorum hemen:
Bunu bisiklet gezisinden önce yersem yarı yolda mide yanması başlıyor. O yüzden gezi sonrası daha iyi gidiyor.
32 yaşındayım biber dolmasının dışını hiç yemedim .. Patlıcan Yemeğini 1 Yıldır yiyorum .. Yemediğim ( yeşillik namına ) o kadar çok şey var ki .. Patatesten yapılma dolmayı ya da ince kabaktan yapılırsa yoğurt dökülüp yemesi güzel oluyor ..
Bu ne tesadüf arkadaş! 10 dakika önce yemekten kalktım, yemekte biber dolması vardı, forumda da rastlayınca yazmadan edemedim (bahse girerim konuyu açan da bugün biber dolması yemiştir)
Eskiden ben de biberini yiyemezdim acı gelirdi; şimdi farketmiyor ama yoğurt olmazsa yiyemiyorum.
Çocuklukta yemek disiplini doğru verilmezse böyle garip alışkanlıklar oluyor maalesef. Hatta ileride obez olup olmayacağımız bile çocuklukta nasıl bir yemek kültürü edindiğimizle alakalı. Akrabalarımdan bazıları ailesinden ayrıldıktan sonra ayrı bir eve yerleşip bekar hayatı yaşayınca göbek salmaya başlıyor. Yani disiplin dediğim insanın içine aşılanacak birşey yoksa evde terör estirmek değil.
Eskiden dolmanın içini ayıklarken büyüklerim "biz de senin gibiydik büyüyünce hepsini yemeye başladık" falan diyorlardı. Yaş 37 oldu hala dolma ayıklarım. Kabak dolması gördü mü de affetmem hepsini yerim.
ben çok kızarım öyle yapanlara dışıda nimet özenle binbir zahmetle yetiştiriliyor yetiştirene hakaret nimete saygısızlıktır ve günahtır sonuçta da herkesin paşa gönlü bilir tabiki