Scudo Sports

Bike24

k.kartal

Üye
Tepki
24
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar Catlike Vacuum Kask [aranıyor] - BisikletForum burdaki konuda uzun zamandır aradığım 2 kask modelini bike24.com diye bir sitede buldum. Bu siteden daha önce alışveriş yapan oldu mu? Güvenilir bir site midir? Aşağıda 2 kaskın da linklerini veriyorum.Gümrüğe takılma durumu ile ilgili de bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Alphina
(link)

Catlike
(link)

Scudo
ben ptt ye gidip sormuştum ama 55 euroluk ürün için ödemesini inernetten yaptığın için sorun olmaz demişti tek kargoyu alırken 3-4(ne kadar olduğunu hatırlamıyorum) lira vergi ödemen gerkir demişti.Sizde gidin ptt ye sorun bence

• Beğen
Tepkiler: k.kartal
Daha önce bu siteden alışveriş yapmış güvenirliği konusunda yorum yapabilecek kimse yok mu?

75 Euro sınırı var, birinci kaskı alırsanız 75Euro üstü olduğu için gümrüğe takılır, ikinci linkteki takılmaz.

• Beğen
Merhaba,
Geçen hafta bu siteden alışveriş yaptım. Stokta görünmesine rağmen 2 gün sonra kargoladılar. Türkiyeye kadar dhl ile geliyor. Sonrasında ptt yapıyor dağıtımını. Dün izmir kargo işleme merkezine gidip 3 tl öedeyerek teslim aldım kolimi. Acelem olduğu için oradan teslim aldım, yoksa 2-3 daha gecikme ile eve teslim oluyor.
Benim sipariş kargo dahil 71 euro tutuyordu. 20 euro kadar kargo ücreti var. Gümrüğe takılabilir ama takılsa bile yüzde18 vergi ödeyerek alabilirsiniz.

• Beğen
bike24.com dan veya bike-discount.de den 75 euro üstü alışveriş yapan varmı

dhl kargo ile gönderim yazıyor ama dhl nin adı hoş anılmıyor kdv harici ücretler falan, ama tabi bu dhl farklıymış diye okudum ekstra ücreti dhl express alıyormuş galiba ama genede alışveriş yapmış birinden duymak iyi olur.

@hakan bes

Daha 1 ay önce bike-discount.de'yi kullandım. Oradaki DHL ayrı :). Ben de sizin gibi şüpheye düşmüştüm. DHL Paket ve DHL Express ayrı çalışıyor. Sizin kargonuz DHL Paket ile Türkiye'ye gelip, Türkiye'de PTT'ye teslim ediliyor. Geri kalanına PTT bakıyor. %18 vergisi + 3TL muayene ücretini ödeyip kargonuzu alıyorsunuz..

• Beğen
Tepkiler: sarıibrahim
@hakan bes

İkisinden de sıkıntı çıkmaz. Almanlar temiz iş yapıyor genelde.

1 ay olmadı bir bisiklet pompası almıştım bike-discount.de sitesinden. Gayet güzel paketlenmiş bir şekilde geldi 8 gün içinde.

forumda okumuştum aynen böyle söyleniyordu ama alan birinden onaylatmak iyi oldu çok sağ olun

@Edip Dinçer

Edip bey merhaba,

Peki 75 euro ve üstü DHL ile gelen kargoların kesin gümrüğe takıldığını duymuştum. Gidip işlemleri gümrükten yapmak gerektiğini veya bu işlemleri DHL'in yaptıgını ama vergi artı bir kaç ekstra ücret aldıkları duydum. Bu ücretlerin toplamı da bayagı bir meblağ imiş.
bike-discount.de'nin kullandıgı DHL servisi için bu süreç geçerli değil diye anlıyorum. Takılsa bir gümrükte değil PTT takılıyor ve vergisini ödediğimizde alabiliyoruz.

@Fatih Tepeköy

Aslında mevzuat olarak o da gümrükte takılmış oluyor ama özel şirketler ile devlet kurumlarının ekstra ücretleri farklılık gösteriyor. "DHL Paket" ile geldiği için %18KDV + 3TL muayene ücretini PTT'den kapınıza gelen memura ödeyip ürünü teslim alıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: selcukusta33
@Fatih Tepeköy

DHL ve/veya başka herhangi bir posta servisinin gümrükte takılmasını çok dert etmeyin bence. 75 euro sınırına takılınca gümrüğe girmesi doğal bunu firmalar gümrüğe sokmazlarsa ceza öderler, gümrüğe girdiğinde yapılacak işlemler basit. Ben hep DHL kullandım oradan örnek vereyim, diğer firmalarda da prosedür çok farklı değildir sanırım.

DHL size "Gümrüklü gönderi ihbarnamesi" başlıklı bir mesaj gönderiyor. Gönderiniz gümrüklü işlem görmüştür filan yazar mesajda, panik yok :) mesajda bir konsimento numarası oluyor. İşlemleri bu numara ile yapıyorsunuz. Sizden iletişim bilgilerinizi istiyorlar. Gönderdikleri mesaja cevap olarak yada mesajda verdikleri mail adresine iletişim bilgilerinizi gönderiyorsunuz ve sonrasında sizden 3 gün içerisinde yaptığınız alışverişin faturası (yada fatura görseli), internet sitesi, nufus cüzdanı gibi bilgiler istiyorlar, amaç gümrüğe gelen mal size mi ait ve üzerindeki fatura miktarı doğrumu. Bu bilgilerde bir üç kağıt durumu yoksa :) (Bazen satıcıyla anlaşıp düşük fatura kesilmesi olayını yemiyorlar artık, malın gerçek bedelini sorguluyorlar) Bu belgeleri hemen gönderirseniz malı gümrükten çekip size yolluyorlar, isterseniz vergisini yine kapıda ödeyebiliyorsunuz. 3 gün süreyi aşmaz iseniz %20 vergi haricinde hiçbir bedel ödemiyorsunuz. 3 günü geçerse, o zaman sıkıntı, gümrükte kaldığı süre boyunca depolama ücreti ve DHL in işlemleri takip için aldığı standart bir ücret var 60 TL civarı, ama depo ücreti üzücü olabilir hiç başıma gelmedi.

Ben şöyle yapıyorum. DHL den mesaj gelir gelmez. Alışveriş yaptığım siteden ve paypal sitesinden (ödemelerimi paypal üzerinden yapıyorum) birer ekran görüntüsü ve alışveriş yapılınca sitelerin sizin mail adresinize gönderdikleri order formun bir kopyasını nüfus cüzdanı fotolarınıda ekleyip gönderdikleri beyan formunuda doldurup (beyan formunda malın ne olduğunu anlatıyorsunuz, matbu birşey, size DHL gönderiyor ) aynı gün yolluyorum. Bu güne kadar gümrükte takılan veya %20 dışında ücret ödediğim hiç olmadı, hiç gümrüğe gitmek zorunda kalmadım.

Ama şöyle şeylerde oldu tabi :) fiyatından dolayı gümrüğe takılacak eşyaları devlet postasıyla istediğimde gümrüksüz olarak kapıya kadar getirdi ptt sağ olsun, arada gözlerinden kaçıyor. Ama büyük piyango, riske değmez, benden söylemesi.

• Beğen
Tepkiler: selcukusta33
Çağlayan bey ve Edip bey, detaylı açıklamalar için teşekkür ederim.
Kargoyu takip etmek ve hızlı davranmak gerekiyor, not aldım bunu bir kenara.
Peki Amerika'dan arkadaşım bana 2.el bir laptop'unu, buraya kardeşime hediye olarak gonderecek. İçinde ne fatura olacak, ne de kendi kutusu olacak. Bu durumda gümrüğe takılırsa nasıl bir ödeme fişi veya fatura göstereceğim.

@Fatih Tepeköy

En son verdiğiniz örnek özelinde bir tecrübem olmadı, gümrük mevzuatına tam hakim değilim o yüzden kesin bilgim yok ama sesli düşünüyorum, bu suistimal edilebilir bir durum, yani ben ebay üzerinden alışveriş yapıp bana bunu hediye olarak gönder fatura istemez diyebilirim, yada ebay dan alıp usa da kardeşime veya arkadaşıma gönderir onların bana postalamasını isteyebilirim. Yani eminim gümrük mevzuatı düzenlenirken bu gibi durumlar için tedbir alınmıştır, kısaca bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. En azından gümrüğe takılacağı ve hediye bile olsa faturasının karşı tarafa sorulacağını düşünüyorum, zira faturasız alışveriş sadece bizim ülkemizde değil birçok yerde yasa dışı. Bence arkadaşınız gelirken yanında getirsin, aşağıdaki linkin sonlarına doğru yolcu muhafiyeti listesi var.

(link)

@Fatih Tepeköy

Fatura şart değil, gönderen kişi değer beyan etmeli. Mesela 50 usd beyan ederse sorun olmaz.

Bike24 sitesinden 2 Ocakta bir alışveriş yaptım.
Sadece order no içeren bir mail aldım.Herhangi bir kargoya verildi veya track number vs gönderilmedi.
Support'a mail attım, onlardan da geri dönüş olmadı.

Böyle bir sorun yaşayan oldu mu daha önceden?
İnsan hafiften dolandırılmış hissetmeye başlıyor :)
Hele de support'un cevap vermemesi ne demek yahu.

@Murat B.
6 Ocak sabah 10'da mail attım.
7 Ocak saat 11'de hala dönüş yok.

Geri