Scudo Sports

bilgisi olan varmı?

Aziz SIRNAÇ

Forum Bağımlısı
Tepki
342
selam arkadaşlar yol bisikleti için carbon bir jant aldım ruble shimano ve sram uyumlu bisikleti yeni topluyorum fakat campagnolo record olsun istiyorum jantın rublesini campagnolo uyumlu yapabilme şansım varmı acaba tabiki göbeği değiştirmeden bir yöntemi varmı onu merak ed iyorum. yoksa çokta gönüllü olmayarak sram force yapacağım.
şimdiden teşekkurler

Scudo
pek ne anlatmak istediğini anlamadım ama ' jantın rublesini campagnolo uyumlu yapabilme şansım varmı ' sözünden kastın kaset dişlini campagnolo takmak ise zaten campagnolo nun böyle bir imalatı yok onun için zaten ya shimano (dura ace tavsiyem) yada sram takacaksın.

anlatmak istediğim aldığım janta ruble (dişli) takacağım ama bu jant shimano ve sram aynı sistemi kullandığı için sadece bunlara uyumlu. campagnolo ise farklı bir sistemle janta takılıyor hatta bu yuzden ureticiler jantı shimano ve campagnolo uyumlu olarak iki model üretiyor ve böyle satıyorlar. rubleyi taktığımız arka göbekteki o bölümün değişme ihtimali olsaydı bende bunu yapmayı isterdim çünkü 2008 ful carbon campagnolo setli almak tek hayalim. olmazsa diğer bir carbon sramalacağım ama campagnolo çok daha hafif

yani aldığın teker setinin arka göbeğine campagnolo kaset dişli takmak istiyorsun ama sadece shimano ve sram uyumlumu demek istedin.eğer böyle ise campagnolo nun kaset dişli imalatı kendi sitesinde gördüğüm kadarıyla yok.yada benmi gözden kaçırdım.

Campagnolo'nun kaset dişli üretimi var ve anladığım kadarıyla bu kasetler Sram-Shimano uyumlu göbeklere takılamıyor. Zira yabancı bisiklet camiasında "campy-compatible" diye bir tabir bile oluşmuş.

Düzenleme: DT-Swiss'in Campagnolo uyumlu göbekleri varmış. Türkiye'de satışı olan sadece DT-Swiss'i bulabildim.

arkadaşlar teşekkürler ilginiz için fakat ben dediğim gibi eğer göbeğe dokunmadan sadece dişlinin takılabileceği yeri değiştirebilseydim iyi olacaktı fakat bu gidişle sram force kalacam galiba :)

@aziz

Aziz;

Campagnolo kasetleri ( ruble-kaset) ancak campagnolo arka göbekle uyumludur.
Dolayısıyla Shimano arka göbeğe Campy cassete oturmaz.

Ayrıca Campagnolo hazırlanmış bir sistemde; arka vitesin, vites kollarının, arka göbeğin, arka rublenin' de Campy olması şart. Sadece Wheels Manufacturing kasetleri Campy arka göbeğe adapte edilebilir.

Zincir olarak Campy sistemde ;Wippermann, Campy ve Sram zincirleri çalışabilir.

@aziz

Gezinirken internette campy göbeklere shimano kaset takabilmek için bahsettiğin freehub kapaklarından buluduğunu gördüm. Muhtemelen tersi de vardır.

• Beğen
Tepkiler: Aziz SIRNAÇ
@XES

XES, internette gezinirken bilgiyi doğru almamışsın, Shimano kaset hiçbir şekilde Campy göbeğe uyumlu değildir, uyum yaratacak ara bir parçada zaten
detay gereği yapılamaz.

Freehub kapağı ne demek? " Eğer "lockring" kastediyorsan, konuyla alakası yok.

Konuya ilerisi içinde bir açıklık getirmek açısından aşağıdaki detaylar yardımcı olacaktır.
Sadece Wheels Manufacturing firmasının yaptığı özel üretim kasetlerin tırnak aralığı Shimano freehub body'ye uyumlu, campagnolo vites sistemi için geçerli
bir modeli vardır. Bu modelin dişli aralığı campagnolo sisteme ve zincire uyumludur. Bu kasetleri bulması oldukça zordu ve pahalıydı, hala üretiliyormu bilmiyorum. Wheels Manufacturing firmasının sitesi aşağıda, araştırabilirsiniz.
(link)

http://http://img368.imageshack.us/img368/8324/rearhub001ua6.jpg

tekrar teşekkur ederim bilgileriniz için ben bu olayı bayya araştırdım ve ne yazıkki böle bir sansım yokmus. ben jant ve kadroyu almıştım sıra kompanent e geldi ama srami yoksa 2008 campagnolo record mu düşünüyordum fakat mecburiyetten sram e kaldık tekrar teşekkurler.

Bu arada bildiğim kadarıyla Sram Red serisi 2000gr ın altındaki tek yol serisi...

evet sram red serisi mukenmel bir kompanent ama fiyatı benim ulaşamayacağim bir yerde. suanda bisikletim 2500 ytl yi buldu ve daha bir 2200 ytl sram force set gidon seleborusu gibi masrafları var sadece red serisi bildiğim kadarıyla 3500 ytl civarı o yuzden force alacağım galiba en azından DURAACE den hafif bir kompanent.

@aziz

Hafiflik ilk kriter olmasın derim, sonuçta bu malzemelerle bir sezon yarış koşup
sponsörün yenisini vermeyecek.

Duraace adı gibi uzun ömürlü ve çok iyi işleyen bir komponenttir, özellikle göbekler, crankset ve vitesler tartışmasız Duraace tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Aziz SIRNAÇ
sram-shimano arasında kalıyorsan tercihin bence shimano olsun. SRAM kullanmadım ama yanımdan SRAM kullanan bisikletler gecti vites değişirken takır tukur ezerek vites değişiyordu SRAM'lı bisiklet. Tabi genelleme yapmak dogru değil yinede bilgin olsun. Duraace sete butcen yetiyorsa bence super bir secim olur. ultegra bile bence yeterlidir yarış koşmayacaksan ve uzun yıllar goturur seni

@Mustafa İçdağ

"Freehub kapağı"ndan kastım tam da bahsettiğin "kaset yuvası" idi. Piyasada Campagnolo göbeklerin bu kaset yuvaları yerine shimano kaset dişliler ile uyumlu kaset yuvaları bulunduğunu okudum. Freehub Body olarak geçiyor İngilizce'de.

@XES

İyide Freehub body demek kaset gövdesi veya kaset/ruble gövdesi demek,
"kapağı" pek anlaşılmamış. İngilizceden çeviri yaparken türkçedeki anlamlarını terminoloji açısından doğru koymak lazım, yada ingilizce yazalım.

"uyumlu kaset yuvaları" ile ilgili linki verebilirsen sevinirim.

Arkadaşım merhaba , Türkiyedeki en ince ayrıntısına kadar olan bütün yol bisikleti parçaları bende bulunur , yada yurt dışından hemen getirebilirim.
Şimdi senin Jantının markası ne önce markayı yazmalısın.
Örneğin Jantın Mavic ise Mustafa İçdağ beyin dediği gibi elimde hem Campagnolo hemde Shimano freehub mevcut bu freehublar ile jantları ister Campagnolo kaset ile kullanırsın ister Shimano veya Sram kaset ile kullanırsın.
Mavic jant için sana üşenmedim elimdeki parçaların resimlerini çektim resim ile anlatıyorum.

1. ve 2. Resimdeki freehub Mavic jantta Campagnolo kaset kullanılması için göbeğe takılan parçadır.

Şimdiki iki resimdeki freehub ise Mavic jantta Shimano ve Sram kaset kullanılması için göbeğe takılan parçadır.

Resimler herhangi bir yerden alıntı değildir elimdeki sıfır parçalardan konuyu sana anlatmak için forograf çektim. Onun için iki kaset için kullanılan freehub yan yana.

Şimdi konumuza dönecek olursak elindeki fabrikasyon örülmüş bir jant ise , bana markasını yaz sana sana o jantın Campagnolo için olan freehub parçasını getireyim.
Ayrıca elimde Campagnolo Record 2008 ve Shimano Dura-Ace 2008 grup set mevcuttur.
Jant seti olarakta Mavic Ksyrium ES ve Mavic R-Sys vardır hangi grup set ile kullanmak istersen kullanabilirsin.
( Yol bisikleti parça konusunda Türkiyede tekimdir , parçalar sıfırdır. )
Forumda Yol bisikleti ile ilgili bilgi almak istersen Mustafa İçdağ , Necmettin Sabah , Gürsel Akay , Hız ( Muhammed ) ve Bibenduma danışırsan vakit kaybetmezsin.

bibendum merhaba açmış olduğum konuya yazdığın bilgiler için teşekkurler. kullandığım jant TOKEN C50A bu bahsettiğin parçaların fiyatı nekadar ve şunu soracam campagnolo record aynakol, elcek, ön-arka vites, fren bacakları, ruble ve zincir nekadar tutar. tam set olmayacak yani. bu arada özelden yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için gelmiyor mesajım.

@Bibendum

Ustalardan yorum yokmu ? Doğrumu anlatmışız yaw ?
Varsa başka soru onun içinde elimizdeki malzemelerden resim çeker itinalı anlatırız....

selam cuneyt abi, cok guzel anlatmışın konuyu bilen bilmeyen ozetle öğrendi. askerden dönünce Shimano WH-R500'leri atıp yerine Mavic Ksyrium ES almayı düsünüyorum insallah ozaman da getirtme imkanımız olur. detayları h.sonu konusuruz olmadı, askerlik dolayısı ile 6 veya 12 aylığına gruba katılamayacağım son defa bu hafta cevireyim istedim gitmeden...

Geri