Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir araç sürücüsü olarak siz bisikletlilere nasıl yardımcı olabilirim?

Araç sahibi olarak toplu taşımayı kullanabilirsiniz, araç kullanmamayı teşvik edebilirsiniz yakınınızdaki bütün araç sahiplerine örnek olursunuz.

Scudo
Bence en önemlisi her araç sürücüsünün her dönüşünde ve yola cıkarken SİNYAL VE AYNA KULLANIMI...... aslında bu her sürücünün yapması kanunen gereken fakat ne yazıkki bir türlü bunu başaramayan sürücüler var.

Bu yüzden bir marketin önünde duran araba birden sinyal vermeden ve muhtemelen aynaya da bakmadan yola çıkarak benim düşmeme sebep olmuştur. serçe parmagım bu kazada yerinde cıktı, ardında durup bana ama senin ışıgın yokki diyebilecek kadar "---" olabiliyor. hava kararmaya yakın.. ledli stop lambam olduğu halde.

Bir seferinde de kavşağa ters yönden yaklaşıyorum karşıdaki araba sinyal vermeden dönerek önüme kırdı, zar zor durdum... Sonra bana önüne bakmıyorsun dedi. Sinyal kulanmıyorsunuz desemde kabul etmedi kendi hatasını.
Nedense bazı araç sürücüleri kendilerini hep haklı görerek yaptığı hatayı bile kabul etmeyerek bizim canımıza kast ediyorlar. Böyle şeyler hep başıma geliyor.

Allah daha kötüsünü göstermesin, Hala motosikletli sürücüler emniyet şerinde dahi can veriyor.

Sürekli trafik içinde sürmeye mecbur olduğumdan, artık neredeyse tüm sürücü profilleri hakkında az çok tecrübe edindim.Kimin, beni(istemeden de olsa) ne gibi tehlikelere atacağını önceden kestirmeye çalışıyorum.
Araç sürücülerinin 4 tarafı sağlam metaller ile çevrili, hava yastıkları, ABS'si, kaza önleme sistemi, vs. dolu.Belki de trafikte bu kadar rahat ve vurdumduymaz sürücü olmasının nedeni de bunlardan biridir.Ama biz bisikletliler ve motor kullananlar, bizi sadece kask koruyor.Arkadaşların da yazdığı gibi bisikletin kaportası biziz ve araç sürücülerinden 2,3,4,5 kat daha dikkatli olmaya mecburuz.
Benim trafikte en çok canımı sıkan ise, direksiyonun solunda bulunan kol var hani sinyal diyoruz da, çoğu sürücü aracında o özelliğin olduğunu bilmiyor galiba.Kullanın abi.Beni düşünmüyorsun tamam ama araban çizilecek gerek yok, kullan.

Sollanmaz şerit çizgisini göre göre üzerime üzerime sollamayınız bir daha lütfen (!)

Bence 1.5 metre de yeterli değil. Düşünün rampadan 40-50 ile inerken (60-70 demiyorum bile) yanınızdan 1,5 metre mesafeden, 120 ile inen bir kamyonun rüzgarına yakalanmak ne demek. Ki bunu çoğu zaman i...liğine yapıyorlar. Sövüyorum bende o zaman.

Geçenlerde youtubeda izlediğim bir videoda bir araç sürücüsü bisikletli bir arkadaşa köpeklerin olduğu bir ortamda köpekler ile bisiklet arasına girerek tampon vazifesi görmüş, tehlike geçesiye kadar bisikletliye eskortluk etmişti. Böylesi de var

@hamlet2006 Bunu bizzat yaşadım 2-3 kere, sürekli geçtiğim rotada bir grup zararsız ama yaramaz köpek var.Her geçişimde havlıyorlar, durunca kaçan cinsten bunlar.Birkaç defa araba eşliğinde geçmişliğim de var.Yağmurda veya rampada arabasına almayı da, su vermeyi de teklif eden duyarlı sürücüler var, saolsunlar.

@Ceyhun Özkan Yağmurlu ve sisli bir Bolu Dağı inişinde, katmerli tehlike demek bu, bir araç sürücüsü geç önüme yavaş yavaş in bende arkanda olup trafikten seni koruyayım demişti. (burada yol bisikleti sürücüsüyüm?)

Konuyla alakasız ama yazmak istedim. Bende cuma günü akşam devlet yolunda (national route sözünü nasıl çevireyim bilemedim) cebe girmiş duran bir araca yanaştım. İçinde iki, üç genç, biride aracın yanına çökmüş. Bir sorun varmı dedim, yok dediler. Bende devam ettim. Kurgu istem dışı oldu ama biraz ters oldu sanki. Ben bisikletle, gençler araba ile ve sorun varmı diye soruyorum ?.

• Hahaha
Tepkiler: mazot
Biz çocukken Demir Bükey diye bi adam vardı. Kamu spotu tarzında çıkardı araç nasıl sürülür eğitim verirdi. Çok da faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu mesele bizim konuşmamızla olacak şey değil. Yine her akşam tv kanallarında 1 dakikalık bile olsa bisiklet kullananlara daha dikkatli davranılması gerektiği konusunda özellikle hanzo sürücülere dil dökmesi gerek. Bence işin temel sorunu da şu ki insanlar kendilerinin yapamadıkları bişeyi başkası yapınca kıskançlıklarından deliye dönüyorlar ve bu öfkeye nefrete dönüşüp çoğu zaman fiili eyleme dönüyor. Bu trafikteki hanzoların çoğu hayatında bisiklet kullanamamış ezik tiplerdir. Çoğunluğuna babası izin vermemiştir, baskıcı bi ortamda büyüyüp istedikleri gibi hareket edememişlerdir. Paraları olsa da bisiklet alamamış ve içlerinde acı olarak kalmıştır. Bu yüzden bisiklete binenlere karşı eziklik hissettikleri için kasten ayılık yapıyorlar trafikte. Önce bu ayıların eğitilmesi gerek

-Sağa veya sola dönüşlerde önünüzde bisikletli varsa ilk önce onun dönmesini bekleyin, yavaşlayıp yirmi otuz saniye kaybetmek size zarar vermez. Lakin hızlanıpta öne geçeyim dönüp giderim derseniz, bisikletli bu kısa sürede önüne kırılan araçtan kurtulamayabilir. Onların frenleri sizin ki kadar stabil değil.
-Bisikletlilinin yanından geçerken ona yakın geçmeyin, aracınızın rüzgarı onun dengesinin kaybetmesine sebep olabilir, sizi son anda farkkedince refleks olarak yanlış bir hareket yapabilir. Veya onunda yolunda engel vardır ve azıcık sola manevra yapıp geçmeye çalışabilir.
-Tek şeritli yollarda, önünüzde seyir edip mecburen yolu ortalayan bisikletliyi, hemen arkasından takip etmeyin. Bu hem onu tedirgin edecektir hemde dikkatini sizin üzerine çekmesine sebep olup çevreye olan dikkati azalacaktır. Önünüzde, tek şeritli bir yolda ağır vasıtı olunca nasıl ki onun durumuna ister istemez anlayışla karşılık veriyorsanız, bisikletliyede aynı saygıyı gösterin.
-Bisikletliyi yolda görünce seri seri kornaya basıp onu ikaz etmeyin. Bu yol aksi söylenilmedikçe her taşıta açık olan yoldur. Sırf sizin taşıtın gücü, bisikletten fazla diye onu hor görmeyin. Unutmayın, sizin araçtan birden fazla satın alacak araçlarda bu yolu sizinle paylaşıyor.

Bu video da çoğu konuya değinilmiş bisikletçiler arasında ünlü bir video ama izlemeyen arkadaşlar varsa buradan izleyebilir

Bize korna çalın asla rahatsız olmayız aksine farkedildiğimizi görmek hoşumuza gider.
bu cok buyuk bır yanlıs bilakis korna calmamaları gerekiyor. 35 km ortalamayla giderken korna calarak gelen bir araba olunca bisikletli nereye gideceğini ne yapacagını sasırır. mesafe bırakarak, bisikletliye yakın olmadan gecip gitsin. Sıkıştırmaya çalışmasın, sinyal vermeyi öğrensinler, ani duruşlar yapmasınlar, park halinde kapı açarken dikkat etsinler ama asla korna calmasınlar.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@serdar080 Kornanın çalınma tarzı mühim. Bazısı arkadan gelirken normal bir şekilde uyarı niteliğinde çalıyor. Biz de dalgın olabiliriz ve bunun için olumlu karşılıyorum. Ama söver gibi kornaya basan hatta el kol hareketi yapan, dalga geçen tipler bile var.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Araç sahipleri bisiklete binmedikçe ne konuşsan boş . Trafik kuralları ihlalinde sürücülere para cezası ile birlikte zorunlu olarak belli bir zaman bisiklet sürme ve ya toplu taşımaya binme cezası verilse topluma faydası olur . Ayrıca bisikletlilere ve yayalara da kural ihlalinden ceza uygulanırsa adalet yerini bulur .

Bazı sorumluluklarını bisikletçilerin de yerine getirmesi gerekir.Mesala kırmızı ışıkta geçmemek, yaya kaldırımını kullanmamak, ters şeridi kullanmamak gibi .Sen kurallara saygılı olduğunu göstereceksin ki karşındakinin de duymasını bekleyeceksin.

Aslında bisiklet sürücülerinin de buna daha özen göstermesi lazım. Bisikletle her yerden gitme her yere girme hakkımız var zannediyoruz.

Geri