Scudo Sports

Bir ayağını yere basamamak.

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
918
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Yıllardır bisiklete biniyorum.Günlük 10-15 km yaparım.Arada da eşimle yürüyüşe çıkarım.Son zamanlarda bacaklarımda ağrılar oluşmaya başlamıştı.Dinlenmeye çalışıyordum.En son eşimle 8 km yol yürüdük,ertesi gün yine bir yürüyüşte bacaklarım bana dur dedi.Bir ayağımı yere basamaz hale geldim.Bir aydır yarım yamalak basıyor ve topallıyorum.Fizik tedavi krem ve hap verdi.Ortopediye gideceğim.Bisiklete düz yerde binebiliyorum.Sağ bacak kasları sanki beni yarı taşıyor.Dizimi tam bükünce hafif, ağrı oluyor.Başka bir ağrım yok.Sanki sağ bacak dizden çekmiş,düz geremiyorum.Bu halde uzun yürüyemiyorum.Burdan aldığım ders bacaklarınızı tam dinlendirmeden,ağrılarını geçirmeden dışarı bile adım atmamanız.Selamlar,saygılar..

Scudo
Geçmiş olsun Soner bey.

Bu sporun bazen, bakın bazen diyorum, belli rahatsızlıklara yol açtığına tanık olduk.

Bilimsel çok kapsamlı bir araştırmayada rastlamadım.

Bike fitting önemli.

İngiltere'ye gittiğimde, önlem amaçlı glucosamine, chondroitin, manganese, turmeric, vitamin C vesaire vesaire... kullanıp duruyorlar.

İnternette yurt dışından getirilen ilaçları paylaşmak doğru değil.

Türk doktorları daha iyi bilir.

Maalesef kendimizi iyi hissettiğimizde basıyoruz pedallara var gücümüzle.
Bisiklete yaptığımız bakımı özeni kontrolü kendimize yapmıyoruz.

Aynı marka aynı model aynı yaşta iki araç misali, biri takside çalışıyor, diğeri titiz ilk sahibinde aynı olmuyor.
Profesyonel destek almadan fazla yoruyoruz, aşınıyoruz, bozabiliyoruz kendimizi.

Zaten iyi beslenmek günümüz şartlarında zorlaştı.

Son zamanlarda sağlık problemlerinden satılık çok bisikletlere rastlamamız bundan dolayı değil mi?

Yazdıklarınızı dikkate alacağım.
Sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Çok geçmiş olsun. Bir ortopediye görünüp, mr çektirmenizde fayda var gibi. Umarım tez zamanda iyileşirsiniz.

@soner kalaycıoğlu abi geçmiş olsun. Gerekli tedavilerini yaptır lütfen. Sorunun ne olduğunu öğrenmek için emar çektirmeyi ihmal etme.

Hz Ömer'e ölümü hatırlatan sakalındaki beyaz kıllar neyse yaşlı bacaklarımdaki ağrı da o.Benim de bacaklarım ağrıyor. 40 ıma geldim.Ankebut suresinde Hz Allah buyuruyor, her canlı ölümü tadacak diye. Evet doğru dönüş ona. Bacaklarımız ağrıyacak, dötümüz ağrıyacak.İlerledikçe oramıza buramıza borucuklar sokacaklar. :krktm: Buradan hareketle ne mi öğrendim. Racing motor alayım, daracık kıyafetler giyeyim. Ya da orta yaş bunalımını es geçip boşverip nerede benim @necmeddin abim. Biraz onunla uğraşayım. :snzdglsn:

Bu yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. :tskler: Sadece orta yaş bunalımına girmiş kedi içerir.
Doktora gitmeniz ise kendinize yatırım tavsiyesidir.

Hz Ömer'e ölümü hatırlatan sakalındaki beyaz kıllar neyse yaşlı bacaklarımdaki ağrı da o.Benim de bacaklarım ağrıyor. 40 ıma geldim.Ankebut suresinde Hz Allah buyuruyor, her canlı ölümü tadacak diye. Evet doğru dönüş ona. Bacaklarımız ağrıyacak, dötümüz ağrıyacak.İlerledikçe oramıza buramıza borucuklar sokacaklar. :krktm: Buradan hareketle ne mi öğrendim. Racing motor alayım, daracık kıyafetler giyeyim. Ya da orta yaş bunalımını es geçip boşverip nerede benim @necmeddin abim. Biraz onunla uğraşayım. :snzdglsn:

Bu yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. :tskler: Sadece orta yaş bunalımına girmiş kedi içerir.
Doktora gitmeniz ise kendinize yatırım tavsiyesidir.
Haklısın belli bir yaşa gelince ,vücudun bir çok uzvunda tıkırtı başlıyor. Yoğun bir dönem geçiriyorum. Foruma zar zor bakabiliyorum. Bugün fırsatını bulup iki olta sallayabildim.
Harman,bayram, iş,güç derken zaman akıp gidiyor. Orta yaş bunalımına fırsatım bile olmuyor. Sahi bunalımda olan ben değildim değil mi? :)
Kardeşim şu an saman balyeleri yapılıyor. Günlük 300 saman balyesi yüklesen, bunalmaya veya darlanmaya fırsatın olmaz.:harika:

Abi dizinin tam olarak neresi ağrıyor. Ön, arka veya yan kısımlarda bir yer mi? Öndeyse diz altı mı, üst kısmı mı yoksa tam dizin üzeri mi? Öyle bir anda heveslenip yüklendiysen de o tür ağrılar da olabilir. Hatta sakat kaldığını falan da düşünebilirsin ama zamanla geçer. Ben ayda minimum 1.000 km bisiklet sürüyorum. Bende bile biri gelip bacaklarıma hafif bastırarak ellese acı oluyor.

Abi dizinin tam olarak neresi ağrıyor. Ön, arka veya yan kısımlarda bir yer mi? Öndeyse diz altı mı, üst kısmı mı yoksa tam dizin üzeri mi? Öyle bir anda heveslenip yüklendiysen de o tür ağrılar da olabilir. Hatta sakat kaldığını falan da düşünebilirsin ama zamanla geçer. Ben ayda minimum 1.000 km bisiklet sürüyorum. Bende bile biri gelip bacaklarıma hafif bastırarak ellese acı oluyor.

İlginize teşekkürler.Zorlanma ve çarpma olmadı.Yere bastığımda bacak kası ve diz sistemi tam kendini taşıyamıyor.Yarı taşıyor,topallama oluşuyor.29.07.da ortopesi randevu aldım.Hayırlı günler..

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Benim kas rahatsızlığım var dizlerim yorulduğunda, kendime göre fazla yüklendiğimde merdiven çıkamıyorum. Demirlerden duvardan destek alarak çıkabiliyorum. Diz kapaklarım içten ve dış yanlardan ağrıyor. Dinlendiğim zaman ertesi gün geçiyor en iyisi zorlamamak. Zorladıkça güçlenir mi evet ama sağlıklı bireyler için. Eğer sıkıntı varsa ve zorluyorsanız durum çok daha ciddileşir. Geçmiş olsun.

İhmal etmeyin!! AVN yada kemik iliği iltihabına benziyor. Sorun dizde yada kalçada olabilir kalça ihtimalini gözardı etmeyin. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: t.huseyni
Benim kas rahatsızlığım var dizlerim yorulduğunda, kendime göre fazla yüklendiğimde merdiven çıkamıyorum. Demirlerden duvardan destek alarak çıkabiliyorum. Diz kapaklarım içten ve dış yanlardan ağrıyor. Dinlendiğim zaman ertesi gün geçiyor en iyisi zorlamamak. Zorladıkça güçlenir mi evet ama sağlıklı bireyler için. Eğer sıkıntı varsa ve zorluyorsanız durum çok daha ciddileşir. Geçmiş olsun.

Size de geçmiş olsun.
İhmal etmeyin!! AVN yada kemik iliği iltihabına benziyor. Sorun dizde yada kalçada olabilir kalça ihtimalini gözardı etmeyin. Geçmiş olsun.

Uarılarınız için teşekkürler.20 sene önce park yerinden yola çıkan bir araba sağ kalçama vurmuştu.Uyluk kemiğim yerinden sanki girip çıkmıştı.Bir süre ağrı yapmıştı.Sonrası ve şimdi ağrı yok.Ama dediğiniz gözardı edilemez.Doktora bnu söylerim.Sağlıkla kalın.

Geçmiş olsun, en kısa sürede sağlınıza kavuşmanızı dilerim.

Geri