Scudo Sports

Bir Bisiklet Nasıl Toplanır?

bisiklet1

Üye
Tepki
2
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Merhabalar;
Bir bisiklet toplamayı düşünüyorum,çokça araştırmama rağmen henüz tatmin edici bir konu bulamadım.Öncelikle ihtiyacım olan parçalar ne ve toplamaya hangisinden başlamam gerek?Bisiklet dağ bisikleti olacak ve ne fazla acemi ne de fazla profesyonel olacak.Bütçe ise 350-400 tl' arasında.
Bildiğim kadarıyla sıralama şu şekilde;

1-Kadro,
2-Maşa-gidon-gidon boğazı,
3-Jant seti,
4-Hidrolik/disk veya V fren sistemi (kollar,teller ve balatalar),
5-Ön-arka aktarıcılar,
6-Vites sistemi (kollar,teller,rubleler),
7-Aynakol ve pedallar,
8-Sele borusu-Sele:,
9-Elcikler,suluklar vs. (extra)

YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN,İYİ/KÖTÜ YORUMLARI BEKLİYORUM...

Scudo
Öncelikle bisiklet toplayacak bilgiye sahip misiniz? Gerekli aletleriniz var mı? Eğer bunlar tamam diyorsanız çok zevkli ama uzun süreçli bir iştir, kendimden biliyorum. Bisiklet parçaları, sırası önemli tabiki ama paranız oldukça hepsni alırsınız. Önemli olan hepsini bir araya getirebilmek. Ben ilk olarak kadro aldım, daha sonra vites çekiş sistemi ve tekerler, daha sonra da maşa, gidon, gidon boğazı şeklinde liste devam etti.

• Beğen
Tepkiler: bisiklet1
Evet gerekli alet ve edevata ve de bu işlerden anlayan bisikletçi birkaç tanıdığa sahibim.Şu an kullandığım bisikletimi bozmayıp kışın kullanacak,bu arada da kışın yeni bisikleti toplayacağım.Yaza hazır olmasını istiyorum bu yeterli bir süremidir?Kadroyu edindikten sonra gerisi kolay 4 ayda malzemeleri toplamayı bitiririm.

Bisiklet dağ bisikleti olacak,ne fazla acemi,ne de fazla profesyonel toplanacak.350-400 tl' arası tahminimce hidrolik fren sistemiyle çalışan bir bisiklet olacak.

Önemli olan bir kaç nokta var;
Kadro maşa uyumluluğu,
Maşa, jant, fren seti uyumluluğu,
Kadro sele borusu uyumluluğu,
Bence her yerde bilye yerine rulmanlı parçaları seçmek (ön orta arka göbek, furç takımı, ) daha akıcı bir bisiklet elde etmene yardımcı olacaktır.

Tamamen şahsi görüşüm.

• Beğen
350-400 lira bütçe ile hidrolik frene sahip bisiklet toplaman neredeyse imkansız.Çok uzunca bir süredir ikinci el bölümünü iyi takip ederim :) 100 liradan aşağı kadro, yine 100 liradan aşağı hidrolik fren görmedim ki bunlarda ya çok alt seviye yada problemli ürünlerdi.
Yine devam ediyorum en alt seviye xcm maşanında kullanılabilir olanını 50 liradan aşağı hiç görmedim.
En kötü jant setini 50
dış lastiği 20
vites takımıydı selesiydi gidondu boğazdı vites kollarıydı ruble zincir derken sana çıkarabileceğim en düşük kalitede toplama hidrolik frenli bir bisiklet 500 liradan aşağı çıkması imkansız.
Bunun yerine bu fiyatlara çıktığın zaman salcanonun ikinci el hidrolik frene sahip alt seviye bisikletlerini alabilirsin. bence şansını öyle dene derim.yada hidrolik frenden vaz geç.

• Beğen
Orta seviye kadrolar bütçenize yakın maalesef :( 2.el işine fazla bulaşmadan bence sabrederek hiç bir şeyi aceleye getirmeyerek haziran ayına kadar bir bisiklet toplayabilirsiniz benim de aklımda bu kış bir yol bisikleti toplama fikrim var kısmet diyelim...

bütçeniz için istediğiniz fren sistemi bile müsait değil malesef.2.elden toplasanız dahi bisikleti tamamlamanız zor.alt seviye bisiklet için de bilmem bu zahmetinize değer mi ? iyi forumlar

......

(pardooon... ben arada yadığınız bi mesajı kaçırınca, acemi bi bisikletçi olduğunuzu düşünerek mesaj yazmıştım...
yanlış anladığımı fark ettiğim için sildim yazdıklarımı... :) )

Yardımlarınız için teşekkür ederim.Sanırım bütçeyi biraz yükselteceğim.Hidrolik fren'den vazgeçebilirim,(sitede araştırdığım kadarıyla hidrolikten şikayetçi olan çok).Zaten "bütçe" diye birşey yok.Parçalar uzun vade de toplanacağından,belki 600-700 tl'yi bile geçebilir :) Devam abiler/ablalar/kardeşler parça listesini beraber oluşturacağız.

Geri