Scudo Sports

Bir Bisiklet Romanı: Belleville Tacı

Benimde kitabım Salı günü ulaştı. Bisikletle tura çıkarken alıyorum yanıma, sahilde mola verip okuyorum.

İkiyüz sayfa kadar okudum şimdiden ve çok beğendim. Aynı anda hem bisiklet yarışı seyrederken bir yandan yarışçıların iç dünyalarını, duygularını duyabiliyormuşum gibi hissettirdi. Güzel bir hikaye. Çabukta akıyor.
IMG_20200718_144741_8.jpg
Bide içinden şu ana kadar gördüğüm en tatlı kitap ayracı çıktı, belki sürprizi bozucağım ama paylaşıyorum resmini.
IMG_20200718_145021_3.jpg

Scudo
(link)

Belleville deyince aklıma bu film geldi. Çok değişik bir havası var. Herkese göre değil ama tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Benimde kitabım Salı günü ulaştı. Bisikletle tura çıkarken alıyorum yanıma, sahilde mola verip okuyorum.

İkiyüz sayfa kadar okudum şimdiden ve çok beğendim. Aynı anda hem bisiklet yarışı seyrederken bir yandan yarışçıların iç dünyalarını, duygularını duyabiliyormuşum gibi hissettirdi. Güzel bir hikaye. Çabukta akıyor.
234504 dosyayı görüntüle
Bide içinden şu ana kadar gördüğüm en tatlı kitap ayracı çıktı, belki sürprizi bozucağım ama paylaşıyorum resmini.
234505 dosyayı görüntüle

Roman ile ilgili güzel düşünceleriniz beni çok mutlu etti. Size turlarınızda güzel sürüşler ve molalarınızda keyifli okumalar diliyorum =).

Ayracı beğenmenize ayrıca sevindim. Romandan bir sahneyi tasvir eden, bisikletsever okurlara sevimli bir armağan olarak tasarlandı.

• Beğen
Tepkiler: Ride4Life
Bu güne kadar okuduğum en başarılı bisiklet kitabıyla sizi tanıştırmak istiyorum.
Vaktim olursa ileride kendisi hakkında oylumlu bir inceleme yazısı kaleme alacağım.
O vakte kadar okumak isteyen olursa diye paylaşıyorum.
Çünkü güzel şeyler hemen herkesle paylaşılmalı.
Bisiklet sporuyla ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap bu.
Bu kitabı okuyup içinde savunulan tezleri anlamadan, eğer mümkünse, yarış falan koşmayın!
Dünya şampiyonu olsanız kâr etmez.
Bu sporun bir ruhu vardı eskiden. İşte bu kitap tam olarak o ruhu anlatıyor bize.
Peki biz o ruhu anlayabilecek miyiz?

IMG_20201002_230910_538.jpg

Eşim benden önce okumaya başladı bile...
Çok beğendiğini ve çok şey öğrendiğini de söyledi. Artık Eurosport bisiklet yayınlarını daha bilinçli izlemeyi ( sabrı yettiği kadar :koptum: )
düşünüyor..
Okuması ve benim elimdekiler bitince başlayacağım bu " zamana karşı meydan okuyan kahramana".....

Bu güne kadar okuduğum en başarılı bisiklet kitabıyla sizi tanıştırmak istiyorum.
Vaktim olursa ileride kendisi hakkında oylumlu bir inceleme yazısı kaleme alacağım.
Bu kitabı okuyup içinde savunulan tezleri anlamadan, eğer mümkünse, yarış falan koşmayın!
Bu sporun bir ruhu vardı eskiden. İşte bu kitap tam olarak o ruhu anlatıyor bize.

242607 dosyayı görüntüle
hemen alıyorum teşekkürler...
DNR mevcut 27,78 TL.

242607 dosyayı görüntüle

Sevgili @Ali Kılıç 35.5, mesajınızı bugün gördüm, öncelikle geç cevap verdiğim için lütfen kusura bakmayın.

Çıkarımınız ve güzel sözleriniz benim için çok değerli.
Değerlendirmenizden, kitabın mesajıyla bağ kurduğunuzu, Belleville Tacı'nın bahsettiği; Nisan İlkbahar'ın özlemini duyduğu, uğruna savaştığı değerlerin, sizin için de önemli olduğunu anlıyorum.
Ve sanırım bir yazar için; okuyucunun, kitap ile kurduğu bu bağ, en değerli şeylerden biri.

Güzel sözleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Sevgilerimle.

Sevgili @Ali Kılıç 35.5, mesajınızı bugün gördüm, öncelikle geç cevap verdiğim için lütfen kusura bakmayın.

Çıkarımınız ve güzel sözleriniz benim için çok değerli.
Değerlendirmenizden, kitabın mesajıyla bağ kurduğunuzu, Belleville Tacı'nın bahsettiği; Nisan İlkbahar'ın özlemini duyduğu, uğruna savaştığı değerlerin, sizin için de önemli olduğunu anlıyorum.
Ve sanırım bir yazar için; okuyucunun, kitap ile kurduğu bu bağ, en değerli şeylerden biri.

Güzel sözleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Sevgilerimle.

Böyle bir kitap yazarak bisiklet kültürüne büyük bir katkıda bulunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum.

@K. G. AKA kitabınız bugün elime geçti.İmza için teşekkürler.En yakın zamanda okuyup düşüncelerimi paylaşacağım.Elinize sağlık şimdiden.Saygılar...

@K. G. AKA kitabınız bugün elime geçti.İmza için teşekkürler.En yakın zamanda okuyup düşüncelerimi paylaşacağım.Elinize sağlık şimdiden.Saygılar...
Rica eder ve ben teşekkür ederim. Kitapla ilgili düşüncelerinizi duymayı merakla bekliyorum.
Benden de size saygı ve selamlar.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
IMG_20210218_011208.jpg
Araya "parçalar/öncelikler" girdiğinden dolayı biraz önce son sayfasını okuyup bitirdim..
Klasik roman türünün iyi bir örneği, bisiklet sporu ile ilgili olanların severek okuyacağı, kurgusu sağlam, karakterleri güçlü, kahramanının evrensel " onura" sahip olduğu, artık hayatın içinde önemini kaybetmiş bir çok erdemi merkezine alan bir emek ve yaratıcılık ürünü...
Kalemine sağlık @K. G. AKA ....

Başlığı yeni gördüm şimdi siparişini verdim. Yukarıda açık olan sayfadan biraz okudum bana Elveda Porsuk kitabı tadı verdi. Gelince okuduktan sonra görüşlerimi bu sayfada paylaşacağım. 3-4 gün içinde yazarsam bilin ki kitap efsane sürükleyici. Uzun süre yazmazsam okumayı bırakmışım demektir. Şaka bir tarafa öyle pis bir huyum var sevdiğim kitabı gerekirse uyumam bitiririm. Sevmediğim çok kitabı da yarım bırakmışlığım vardır.

Başlığı yeni gördüm şimdi siparişini verdim. Yukarıda açık olan sayfadan biraz okudum bana Elveda Porsuk kitabı tadı verdi. Gelince okuduktan sonra görüşlerimi bu sayfada paylaşacağım. 3-4 gün içinde yazarsam bilin ki kitap efsane sürükleyici. Uzun süre yazmazsam okumayı bırakmışım demektir. Şaka bir tarafa öyle pis bir huyum var sevdiğim kitabı gerekirse uyumam bitiririm. Sevmediğim çok kitabı da yarım bırakmışlığım vardır.

3-4 gün içinde yazmak zorunda kalacaksınız.
Uykusuz gece için de Kolombiya filtre kahve öneriyorum. 😉

Araya "parçalar/öncelikler" girdiğinden dolayı biraz önce son sayfasını okuyup bitirdim..
Klasik roman türünün iyi bir örneği, bisiklet sporu ile ilgili olanların severek okuyacağı, kurgusu sağlam, karakterleri güçlü, kahramanının evrensel " onura" sahip olduğu, artık hayatın içinde önemini kaybetmiş bir çok erdemi merkezine alan bir emek ve yaratıcılık ürünü...
Kalemine sağlık @K. G. AKA ....
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim sevgili @cazci.
Belleville Tacı'nı yazarken, benim için en önemli olan noktalardan biri, günümüz toplumunda artık maalesef eski varlığı devam etmeyen bazı mühim değerleri irdelemekti. Hikayenin özellikle bu açısının altını çizmeniz benim için ayrıca değerli.

Ayrıca, emektar bir forum moderatörü yani okuma-bazlı bir görevi başarıyla yerine getiren biri olarak kitabı beğenmiş olmanız da özellikle mutluluk verdi bana =).

Tekrar teşekkürler ve sevgiler.

Şimdiden keyifli okumalar dilerim @trainspotting35.
Umarım Belleville Tacı; yarıda kalanlar değil, bir nefeste okunanlar kervanınıza dahil olur =).

Sevgili @Ali Kılıç 35.5 Size de ayrıca, tekrar teşekkür ederim, kefil olduğunuz için =).

@Ali Kılıç 35.5 @trainspotting35
Kahveler için de afiyet şeker olsun arkadaşlar.
Amacım kimseyi uykusuz bırakmak değil =), ancak eğer Belleville Tacı'nın olumlu anlamda böyle bir etkisi oldu/oluyorsa onur, gurur duyarım.

@K. G. AKA

Yaz tatilinde kitabı tekrar okuyup üzerine uzun bir inceleme yazısı kaleme almayı düşünüyorum. Ufak tefek imlâ kusurları dışında eleştirilecek bir yönünü bulamadım. 2020'de yayınlanan pek çok edebî romandan daha başarılı. Bir iki sayfalık derinliği olmayan bir yazıyla geçiştirmek istemiyorum. Yoksa çoktan bloguma kitap hakkında yazmış olurdum. Bu aralar derin bir çalışma yürütecek vaktim yok, kafam da o çalışmayı yürütecek berraklıkta değil.

Şimdilik bisikletle ilgilenen herkese kitabı önermek dışında elimde bir şey gelmiyor. Kitabı henüz okumayan bisikletçi arkadaşlara söyleyebileceğim tek şey var: Şimdiye kadar Türkçe dilinde yayınlanmış telif ve tercüme bisiklet romanları arasında açık ara en iyisi... Yazarının kitabın çok satması için bestseller roman klişelerinden uzak durmuş olması da takdir edilesi...
👏👏👏👏👏👏👏

@K. G. AKA

Yaz tatilinde kitabı tekrar okuyup üzerine uzun bir inceleme yazısı kaleme almayı düşünüyorum. Ufak tefek imlâ kusurları dışında eleştirilecek bir yönünü bulamadım. 2020'de yayınlanan pek çok edebî romandan daha başarılı. Bir iki sayfalık derinliği olmayan bir yazıyla geçiştirmek istemiyorum. Yoksa çoktan bloguma kitap hakkında yazmış olurdum. Bu aralar derin bir çalışma yürütecek vaktim yok, kafam da o çalışmayı yürütecek berraklıkta değil.

Şimdilik bisikletle ilgilenen herkese kitabı önermek dışında elimde bir şey gelmiyor. Kitabı henüz okumayan bisikletçi arkadaşlara söyleyebileceğim tek şey var: Şimdiye kadar Türkçe dilinde yayınlanmış telif ve tercüme bisiklet romanları arasında açık ara en iyisi... Yazarının kitabın çok satması için bestseller roman klişelerinden uzak durmuş olması da takdir edilesi...
👏👏👏👏👏👏👏

İlk yorumunuzla beni çok mutlu etmiş, onurlandırmıştınız, bu seferki ile bu duygularım daha bir pekişti. Size tekrar çok teşekkür etmek isterim güzel sözleriniz için.

İlk baskılarda orada burada gözden kaçmış imla hataları maalesef oluyor. Ben de sonradan, gözüme takılanları işaretledim. Hayırlısıyla, ikinci baskı öncesi tekrar bir gözden geçirip, düzeltmeler yapacağız editörümle.

Ben de, bu vesile ile güzel bloglarınızı keşfetmiş oldum. Bana da güzel okumalar çıktı =).
Zamanınız olduğunda, müsait olduğunuzda Belleville Tacı ile ilgili de bir inceleme kaleme almanız beni tabii ki çok mutlu eder. Merakla bekleyeceğim.

Kitap alacaksanız Amazon.com.tr den şaşmayın 1 günde teslimat. Akşam başlarım inşallah.
Hikayesi, bisiklet yarışlarında geçen bir kitabın, elinize hızlı ulaşmış olmasında şairane bir güzellik görüyorum.
Hız bu işin doğasında var =).
Keyifli okumalar.

Geri