Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir Carraro 419 Hikayesi

Mesut C.

Forum Demirbaşı
Tepki
174
Bisiklet
Merida
Kısaca hikayemden bahsedeyim; Nerden nereye. Ben bile şaşırdım. :D

Geçen sene yaz mevsimi geçtiği için bisiklet alamadım. Nisan aylarında aktif olarak bisiklet araştırmasına girdim. Bisikletden beklentim yoktu. Özellikle çift amörtisör istiyordum.

Sahibinden.com'da Bianchi markalı çift amörtisörlü 170 TL eski bir bisiklet buldum. Hoşuma gittimişti fakat satıcıyla aramazıda mesafe vardı ve bir türlü anlaşamıyorduk.

Satıcı, en yüksek rakamı ben verdiğim için orta nokta buluşalım diye sözleştik. Pazar günü gidecektim içimden bir ses boşver alma biraz daha araştır dedi. Satıcıyı mağdur etmemek için kendisiyle mesajlaştık ve buluşmayı iptal ettim.

Ciddi şekilde araştırmalara başladım. Gördüm ki bisiklet almıyor, resmen demir yığını alıyormuşum. Bisiklet hakkında bir tek Shimano viteslerin iyi olduğunu biliyordum. Başkada bilgim yoktu.

Araştırmalarımda derine indikçe resmen şaşırmıştım. Çift amörtisör kesinlikle önerilmiyordu. Enerjinizi emdiği gibi bel ağrılarınada yol açıyorumuş. ( Bilimsel olarak kanıtlanmamış ama yaşayanlar var )

Direk arka amörtisörü eledim. Araştırmalarıma devam ettikçe, Kron markasıyla karşılaştım. Biraz fiyatı yüksekti. Abimin ve benim katkılarımla barajı 500 TL çıkardık. Çıta 500 TL çıkınca çokça karşılaştığım Kron markasına döndüm.

Başladım 500 TL civardında Kron modellerine bakmaya. Tek bulabildiğim XC250 'di. :D Gezmediğim forum okumadığım yazı kalmamıştır. Başlangıç için iyi fakat ilerisi için mutlaka maşa + fren ve vites değişimi yapılması gerekiyormuş.

Yukarıda yazdığım gibi bisikletten pek beklentim yoktu. XC250 için karar kılmıştım. Biraz nette araştırınca Kaçkar bisiklete rastladım ve telefon ettim. Cuma günü ( 11 Mayıs ) yeni modeller gelecek demişti. Banada yakın olunca gidip göreyim dedim.

Renk araştırmasına girdim ve Siyah-mat çok hoşuma gitmişti. Gittim dükkanlarına ve istediğim model kalmamıştı. Haftaya gelir dediler. Tamam dedim. Dükkanda bir üst modeli olan XC500'ü gördüm hoşuma gitmişti fakat fiyat 650 TL'di. Param yoktu. Alamadım. XC250 için isim bıraktım ve çıktım.

XC500 aklımda kalmıştı. Biraz araştırma yapmaya bir yanda da nasıl 650 TL bulabilirim diye düşünüyordum. Aklıma, yaptığım ve kullanmadığım bir site geldi ve hemen satışa sundum.

Aradan 1-2 gün geçti ve site satılmış parayıda denkleştirmiştim. Tamam parayı buldum. Hemen almaya gidiyorum dedim. Sonra başımdan, acele karar vermemden bir iki tahlisiz olay geçmişti.

Acele etmemeliydim ve başladım XC500'ü araştırmaya. Gördüm ki XC500 ile Carraro 419 aşırı şekilde karışaltırılmış ve her seferinde Carraro ağır basmıştı. Okuduğum yorumlar ve gözlemlemelerim sonucun da beklentimin yükseldiğini farkettim. 20 günde resmen bir şeyler öğrenmiştim.

Başa döndük ve başladım bu sefer 419'u araştırmaya. :D Hakkında güzel yorumlar okudum. Tipi de fena değil. Bisikleti yükseltmek istesek o da elverişli. Tamam dedim bu sefer buldum.

Pazartesi günü Bianchi satış noktalarına baktım, en yakın Carraro bayisini aradım ve son oluru 600 TL olmak kaydıyla, bisikleti görmeye gittim. Velet yakından güzel duruyormuş. Beğendim.

Adam kutusundan çıkarıp kurdu verdim parayı bastım gittim. :) Bisikleti bir kaç gündür kullanıyorum. Düz yolda kitliyorum maşayı çok rahat ettriyor. Bizim oraların yolları biraz bozuk olunca açıyorum maşayı zıp zıp ediyor. :D

Neyse çok uzadı. Okuyanların kesin başı ağrımıştır. Aslında konu açmayı düşünmüyordum. Bu yazından sonra konu açma gereği duydum. Aynı yorumu, konuya yazacağım. Belki arkadaşların fikirlerine yardımcı olurum.

Geriye bakıp düşününce doğru karar verdiğimi hissediyorum. Henüz bisikleti hırpalamadım. İlk bakıma gidince görecez bakalım.

Kalın sağlıcakla... :)

Scudo
Hikayeniz mutlu mesut devam etsin diyelim o zaman:) Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Mesut C.
bu 419 modeli için bizim burdaki bayii ile görüştüm az önce de bunun 2011 modeli olduğunu ve elinde olmadığını söyledi.. tek seçenek internet mi kaldı yani?

Hayırlı olsun güle güle kullan. Birde bisikletin ağırlığı hakkında bilgi veririmsiniz?

@Ozan Dönmez

2011 ile 2012 arasında fark yok. Renginden tutun pedalına kadar aynı. 2011 görürseniz gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

@Ömer Gündoğdu

Öncelikle teşekkür ederim. Bazı yerlerde 14.28 Kg görmüştüm bazı yerlerde 14kg. Bence ideal bir ağırlık. İnce lastik ile daha da hafifletebilirsiniz.

Bisiklet almaya karar verip foruma uğrayanların genel sonucu :) İyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: yigitkirca
Hayırlı olsun, Kazasız belasız, keyifli sürüşler .

tebrik ederim sizi sonunda en iyi bisikleti almışsınız. ben de carraro aldım memnunum inş. yarı yolda bırakmaz bizi:)

• Beğen
@ibrahim uzun

Teşekkür ederim. Size de bol pedallamalar. Tek sorun ben sorun olarak görüyorum :D Kişiye göre değişebilir. Fren pabuçları. :D Freni sıkarken ses çıkarması deli ediyor. :D

17 TL güzel Baradine pabuçlar aldın mı benim için yeterlidir.

hayırlı olsun iyi bisiklettir.İyi ki araştırmışsınız yoksa bir demir yığınıyla bisiklete siz değil bisiklet size binerdi.:D

@Mesut Can

bence oldukça küçük bir sorun. Kron alan bazı arkadaşların ilk deneyimlerinde lastik patlamadan tut zincir kopanına kadar rastladık, kesinlikle iyi bir tercih olmuş..

• Beğen
bende 419 grunge almayı istiyorum çoğu yerde yok nerden aldınız bilgi verebilir misiniz?

@hkngnr84

Merhaba. (link) Bu linkten size en yakın şubeyi arayıp sorabilirsiniz.

Aralarda güldüm benimde başıma böyle bir olay geldi ama ben bir sürü sitede araştırma yaptım benimde olay geçti bende fiyat çıtam 250 di çift amörtisörlü düşünüyordum ilk defa vitesli alacağım senin gibi düştük yola aynı yolda yürüdük ama ben daha almadım kısmatse bu cumartesi alıyorum kısmetse km saati vs de alacağım ama benim fiyat çıtam epeyi çıktı ya milyara aksesuarlarla beraber :) araştırınca fiyat yükseliyor ben zaten en fazla 5 yıl kullanırım bunu sonra 3 4 milyarlık bir şey düşünüyorum

Geri