Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir çözüm: disk frenlerde ötmeyi sona erdirmek.

Derviş Özcan

Forum Demirbaşı
Tepki
146
Bisiklet
Cervélo
Frenleriniz frenleme anında ötüyorsa vede fren hissiyatında kayıp varsa.Yalnız bu kayıp sistemin hava almasın dan dolayı olmıcak.bunun için fren koluna sonuna kadar basıyoruz eğer gidona değiyorsa ofrende hava vardır.birazdan okuyacağınız yöntemle sorunu hallediyoruz.

Buyrun:
+öncelikle balataları çıkarıyoruz.(kaliperden ayırıyoruz)
+elimize aldığımız balatardan birini masanın üstüne bırakıp diğerinin metal kısmından pense ile tutuyoruz.
+sonra mutfağa girip ocağı yakıyoruz .
+pense ile tuttuğumuz balatayı ocağın en büyük gözünde 1 ila 2 dakika arasında yakıyoruz.istediği kadar alev alsın çekmeyin yansın kerata.
+sonra diğeri içinde aynı işlemi yapıyoruz.
+balatalarımızı yaktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
+bu esnada tekrar mutfağa uğrayıp bulaşık detarjanını kapıyoruz .iyi bişe olsa iyi olur fairy pril felan.
+bulaşık detarjanı ile disk lerimizi bir güzel siliyoruz.(yöntemimizin başarılı olması buna bağlı)
+sonra diskleri su ile durulayıp hali hazırda soğumuş olan balataları.kalipere oturtup maşaya/kadroya monteliyoruz.

Ve artık sağlıklı bir sisteme.sahibiz.

eğer ötmenin sebebini soracaksanız .disklere dökülen dokundurulan yağdır.

VE KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE DİSK FRENLERİMİZDE ARABA DİSK TEMİZLEME SPREYLERİNİ KULLANMAYALIM. WÜRTH OLSA BİLE KULLANMAYALIM.(çünkü bunlar çok daha yüksek ısılarda çalışan sistemler içindir.)

bu yöntem bütün balatalar için geçerlidir.organik -yarı organik -metal hiç fark etmez.

Scudo
bunu okuyunca aklıma bir gün boyunca asitte bisikletinizi bırakarak temizleyin diyen bir adam vardı her neyse konuyu bulandırmayalım disk fren kullansaydım bu yöntemi uygulardım ama disk frenim yok

Merhabalar.
Bende tam olarak bu sistemi uyguluyorum her zaman. Balata temizleyiciler sizinde belirttiğiniz gibi hikaye..
Başarılı paylaşım olmuş. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
bende V fren var ona ne uygulayabilirim freni sıkınca ötmemmesi için

@berkay e.

v fren kullanıyorsan pabuçları güzelce sil krula jantın fren temas noktalarını da güzelce sil kurula.bi dik yokuş bul frenle in jant kuruduğu zaman ötme durur.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
bende hic bir sorun kalmadı yağ eridi sanırım yakınca :)

@Rehavet

yontem bir daha disklere yağdökene kadar kalici.tekrar yağ dökersen tekrar uygulamak zorundasin.

@bünyamin çetinkaya

az kalsın çok felaket eleştircektim ama editi gördüm.

Çok doğru,bu şekilde uygulanıyor bir ekleme yada değişiklik yazacağım,diskleri bulaşık süngeri ama ciffle silmeyi deneyin ;))herkese faydalı bilgiler bunlar.Daha önceden bir bisiklet ustası dostum ile uygulamıştım bilgiler denenmiştir saygılar..

@ALİ FAHRİ DURAN

evet olabilir sonuçta oda yağı kiri pisliği atar.

Açıkcası bled kit konum vede bu konunun sabit olması gerek çünkü bir ço kişi hala bu sorunlar yüzünden konu açıyor.

Bisikleti ilk aldığım günlerdi(2.el). Genel bir bakım yapayım dedim. Fren diskinde de hafif pas görünce bastım pas sökücüyü. Sonra fren tutmadı ve ötmeye başladı. Yanlış bir şey yaptığımı anlamıştım. Hemen geldim forumda araştırmaya başladım ve artık balatanın çöp olduğunu öğrendim. Forumda birkaç yerde zımpara ile düzelir dendi denedim olmadı. En son tam yeni balata alacaktım ki bu yazıyı gördüm. Son çare olarak gördüm kaybedecek bir şeyim yoktu ve denedim ilk birkaç saat bir düzelme görmedim ama bi 3 4 saat sonra balatanın sesi tamamen gitmiş ve frenler eskisi gibi zımba olmuştu. Bu yazıyı yazan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem az.

Benimde ön diskler ötüyordu ve yeterince tutmuyordu.. Deneyimli olduğunu Düşündüğüm bi arkadaşım balatalarımın bittiğini değiştirmem gerektiğini söyledi. Bende görmek için balataları söktüm ama bitik değildi sonra araştırınca bu yazıyı gördüm. Az önce denedim inşallah sorunu çözer.

Abi bu sıkıntı oldu kron xc1000 kullanıyorum wd 40 ile zinciri temizliyordum şuan fren neredeyse hiç tutmuyor denesem gerçekten geçer mi bir bilginiz var mı

@bihaci123 Çok büyük hata.Aynı hatayı yapmıştım ben de dağ bisikletim varken.Mecburen balatalar değişecek sadece, eğer şans varsa.Geçmiş olsun. :srnsml:

• Beğen
Tepkiler: bihaci123
Bir de bisikleti alalı 6 ggün oldu ırc hemen bozulacak inşaallah bu çözüm tutar

arkadaşlar klasik balatalarda ısıya dayanıklı olması için asbest kullanılıyor sanırım. organikleri bilmiyorum.. balatalardaki tozu ne olursa olsun solumayın. ok başı şeklinde mikro kristallerden olan asbest solunun yoluyla ciğerlere saplanırsa Allah muhafaza.. tedavisi yok.. arabalar için balata spreyi bunun için kullanılır ve balatacıların birçoğunda gırtlak kanseri vardır. aman dikkat arkadaşlar..

Geri