Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir de başımıza fomo (fear of missing out) hastalığı çıktı. siz de hasta mısınız?

Tepki
2
Bisiklet
Salcano
fomo. sosyal medya hastalığı. gündemden geri kalma fobisi. durduk yere facebook bildirimlerini kontrol etme, hakkımda yorum yapılmış mı diye bakma, yorum yapılmamışsa karamsarlığa kapılma. twitter da takipçim yok diye üzülme ve elinden telefonu düşürmeme. şu an için insanların %56 sını kapsayan bir rahatsızlıkmış bu. düşündüm ben de de bu rahatsızlık var. ya siz? sizde durumlar nasıl?

Scudo
Gündemden geri kalma korkusu var.
durduk yere facebook bildirimlerini kontrol etme, var
hakkımda yorum yapılmış mı diye bakma, yorum yapılmamışsa karamsarlığa kapılma. yok
twitter da takipçim yok diye üzülme twitter hesabım yok :)
elinden telefonu düşürmeme Yok

• Beğen
Tepkiler: AşkınY.
sizin iyiymiş :) ben telefonu elimden bırakamıyorum maalesef.

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde, tıkış tıkış kaldırımlarda, hatta yolun karşısına geçerken bile başını, gözünü telefonundan kaldırmadan yürüyen, bu sırada üzerinize gelmesine karşın siz onun yoluna çıkmışsınız gibi yüzünüze şaşkın/kızgın bakan, araçlara da dikkat etmediğinden her an tehlikede olan kişilere kendimce bir şeyler söylüyordum. ''hasta'' da oldukça uygun. Allah şifa versin!

@Umut Tekin
ben yazıcaktımda aynı bulgular bendede var :)

Askerden yeni geldim. Yaşım biraz ileri gittiğim için benden genç arkadaşlar boldu.
Ben bunu bir hastalık olarak görmüyordum daha çok internet bağımlılığı diyordum ama çok garip şeyler gördüm.
Acemilikte genç bir arkadaş (üniversiteyi bitirip hemen gelmiş askere) sürekli "telefon yok, bari telefona izin verselerdi. offf çok sıkıldım. telefonum yok" diye diye bunalıma girdi. Ben de düşünüyordum "Garip valla, ankesörlü telefonlar var. Bu kadar konuşmak istiyorsa geçsin birine konuşsun" diye. Sonradan benim yaşlarımda başka bir arkadaş uyandırdı beni "La oğlum ne telefonu, herif internet istiyor" diye. Çok garip gelmişti bana açıkçası. Şimdilerde de ne zaman metrobüse binsem kafasını telefondan kaldırmayan insanlar görüyorum. Halbuki otobüsten dışarıyı seyretmek ne keyiflidir :).

Facebook ve twitter hesabim yok mutluyum ...

Benim telefonda uyarı gelmeden sosyal hesabı açıp bakmam, facebookda o an ekranda ne varsa onu okurum altlara gitmem.

Twitter daha vahim hemen hemen hiç bakmam

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Bende facebook ve twitter kullanmıyorum.2 yıldır kapalı kafam rahat..facebook u dondurup acanlardansanız direk silme var onu deneyin ;)

Ben kullanmıyorum gayet kafam rahat normal cep telefonu bile fazla kullanmam şuan bile yanımda değil mesela çoğu kişi yanından ayırmıyor adeta bütünleşmişler :p

• Beğen
Tepkiler: K. Benli
Gündemi takip etme amacıyla sürekli Twitter'ım açık. Gündemdem geri kalma değil de kaçırma korkum var :)

Evlendikten sonra telefon işi bitti ama net biraz fazla zamanımı alıyor.

• Beğen
Tepkiler: K. Benli
Siz bu kadar şey söyledikten sonra telefonu fırlattım attım kenara bilgisayarında monitörüne yumruk attım bunuda buzdolabında yazıyorum :p

Şaka bir yana meslek gereği bilgisayar ile uğraşan biri olarak sürekli bilgisayar karşısındayım. Dolayısıyla artık çok normal geliyor. İş yerinde 8-9 saat bakmak yetmiyor. eve gelince oyun oynuyorum dizi izliyorum. diğer türlü canım çok sıkılıyor malesef :D

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Mustafa Demir

Al benden de o kadar

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Facebook u bazı arkadaşlarımla konuşmak için kullanıyorum, twitter hesabım yok... Bisikletforum, kokpit.aero ve airporthaber takip ettiğim siteler ^^ Otobüste dışarıyı seyrederim, yürürken önüme bakarım :D

bence bu hastalık değil kaşınma :D

bisikletle bu hastalığı yenmeye çalışıyorum :D

@erdem özgür

Sevgili Erdem.. Ben kendimi sevdiğim için kendimi biliyorum.. Durumum budur ;)

Bir fıkra geldi aklıma konuyu görünce. Adam geceleri uyuyamıyormuş yatağın altından biri çıkacak korkusuyla. Psikoloğa gitmiş, O da; seans başına 200 USD ve 5 seansta çözeriz demiş. Tabii adamın o kadar parası da yok, dertli dertli bir meyhaneye oturmuş, moral bozukluğu ile kafayı çekerken bir berduşa açmış derdini. Bizim berduş dinlemiş dinlemiş, bir şişe şaraba çözeriz sorununu demiş, adam çok sevinmiş, hemen ısmarlamış şarabı, söyle bakalım şimdi, neymiş çözüm demiş, bizimkinin yanıtı net olmuş, "Yatağın bacaklarını kes" :)
Facebook ve tweeter hesabını kapat :)
Tabii sosyal medya ile ilgili hassas alana Bisikletforum' a bağlılık da giriyorsa o zaman ben de hastayım sayılır. Ama benimki sadece öğrenme güdüsü, merak edenler için öğretici bir platform aynı zamanda :in:

Geri