Güneşli bi gün didiydim hava güneşli olunca gidem bakam dedim şu yola.
Zemzemli köyüne kadar araçla gittim ordan bisikletle söğüt ve küre köyüne kadar gidip döndüm. Zemzemli köyü ile söğüt arasında bir sıkıntı yok, yol geniş, yol yanı bandı geniş, trafik sakin, araçlar genellikle taksi, kamyon tır otobüs nadir, yol boyunca çeşme var zaten.
Yol kenarlarıda temiz sayılır bu arada pek cam kırığı, kesici biçici şeyler yok. Ben Söğütün içinden geçtim birde çevre yolu var söğüt içine girmek istemezseniz. Ancak gel gör ki söğütten sonra şu fabrika var: (link)
her taraf fabrikanın hafriyat kamyonu, tırı falan filan yol zaten daralıyor söğütten sonra, İstanbul Eskişehir yolundan bi farkı kalmıyor. Yol kenarlarında cam kırıkları, metal parçaları, parçalanmış kamyon lastikleri pek bisiklet sürmeye elverişli değil bence. Yolun asfaltı fena sayılmaz ama trafik kötü. Artı Söğüte gelen tur otobüsleri bu taraftan geliyor.
Söğütte yemek yemek isterseniz şurayı tavsiye edebilirim, girişte (İstanbul tarafından geliyorsanız) hemen Petrol Ofisinin yanında bi çadır var, köfte, döner, pide falan yapıyor:
Onun dışında Sögütte iki Şok bi Bim var.
Bİrde ana yola göre daha fazla tırmanış var gibi geldi bana Orhangazi de anayoldan ayrıldığınızda 350 mt kadar bir irtifadan Gündüzbey köyünde 1050 mt irtifaya tırmanacaksınız. Ana yoldan devam ederseniz Bozüyük sonrası bir rampa var 800 mt falan irtifası. Birde tali yol olması nedeni ile yolda aydınlatma yok gece sürüşü yapacaksanız bol ışık alın.
Bilecik tarafından gidecek olursanız Bİlecik merkeze girmeyin derim gene 250 mt kadar ekstra tırmanış var Bilecik merkez 500 mt irtifada zaten.