Scudo Sports

Bir işletmeye +500 lira kazandırıp, başka yerden alışveriş edince ilgi görmemek

Scudo
Satıcı olmak kolay herkes belli bir sermaye ile her şeyi satabilir(ya da satmaya çalışabilir) önemli olan kalıcı ve iyi satıcı olmak. Müşterisinin elinde para gördüğü sürece samimi davranan adamlardan nefret ediyorum. Bir ara bostancı'da bir yere giderdim (isim vermeyeyim) ilk bisikletimi aldığımda her aksesuarını fazla fazla paralar vererek bu adamdan aldım. Artık muhabbet öyle bir hale geldi ki adama ne sorsam bende var x tl şeklinde gözleri para hırsı ile parlamaya başlar hale geldi(hani bu saf cebi para dolu kakalarım gibilerinden) ben de kestim muhabbeti ama en son şunu yaptım kendisine: Son bisikletimi almadan önce epey bir araştırma yapmıştım ve ne alacağıma karar verince buna bir uğradım ve elimdeki eski bisikleti satmadan önce bakım+tamir ettirdim, bu arada bolca bisiklet alacağımdan bahsedip onda olan 1-2 bisikleti alacak kadar hevesli davrandım. Sonuç: Adam elindeki uyduruk bakımsız bisikleti bana satacak diye tamiri neredeyse bedavaya yaptırdım yani çok cüzzi bir para verdim bisikletimi de başka yerden aldım. Bir daha da uğramadım. Yav mesele para değil ki ben her şeyin ucuzuna kafa yoran biri değilim eğer işime yarıyorsa ve kaliteli ise paraya kıyarım (selemi brooks aldım, 5 tl'ye gidon sargısı varken 63 tl para verdim, 300küsür dış lastik vs) Şu iş samimiyetle iyi niyetle yapın devamlı müşteri kazanın.

Bir ufak anı daha anlatayım, bağdat caddesinde Gürsel bi vardır bir çoğunuz tanır. Dış lastik alacağımda adama gittim bahsettim marka modeli, bana yurt dışından sipariş geçebileceğini söyledi ve tam olarak marka sordu, yani bir internet satış sayfası. Kendisine sayfa linkini gönderdim ve bana şu cevabı verdi: Ben de zaten buradan alacaktım sana dış lastiği, benden alacağına kendin sipariş ver daha ucuza alırsın!!! Bak bak esnafa bak :) bu zamanda böyle adama can kurban. Buradan da sevgi selamlar Gürsel Abiye :)

@Kerem Özbayrak

Şu meşhur Gürsel abiyi bi tek ben tanımıyorum galiba :(

Şimdi o 500 tl Kemiksiz net karı mı, yoksa yapılan alış-verşin toplamı mı?

ankara keçiörende oturuyorum bisikleti tamir,bakım, her türlü teknik sorunlarda sincan tanıdığım harun abiye götürüyorum. iyi usta olunca mesafelerin önemi kalmıyor. dost ahbap bulmak zor bu devirde. 100 yılda bir denk gelir böyle bisikletçi oda bize denk geldi. bana göre Türkiye'nin sayılı ustalarından biri.

• Beğen
Tepkiler: Tugaycinar
Bir sorum var vites teli değişimini kaça yaptırıyorsunuz acaba bakalım kazık yedim mi?:D

@Serrchi yapılan alışverişijn tutarı.. Minimum o da..Bide bisikletleri ordana alanlarada aynısını yapıyormus
Burak_Cakir bana orayı bir kaç kişi daha önerdi.. Nasip olursa oraya da giderim..Bende keçiörene yakın oturuyorum müsait olduğumu ve havaların ısındığı bir gün tanışmak isterim sizle..

Gebzede oturuyorum ve jant örmeye kadar işleri kendim hallediyorum.Bisikletçilere asla uğramam.Her türlü aletleri temin ettim kafam rahat.

@Burak_Cakir dediğiniz gibi Harun abi(emre bisiklet) cidden işini para için değil sevdiği için yapıyor. Zamanında (6 ay kadar önce) parçalanmış bir mtb'mi topladı benden 20-25 lira civarı bi para aldı son kuruşuna kadar helal olsun.Ama gelin görün ki şuan Sakarya'dayım öğrenci olmam sebebiyle.3 ay önce yeni bisikletime pedalları taktırayım dedim ''Turan'' diye bilinen bisikletçiye gittim adam takana kadar 50 tane laf etti normalde benden alınmayanı takmıyorum vs. diye. Dedim parası neyse vereyim onuda almadı. Yakın zamanda bi yol bisikleti aldım internetten araştırdım salcano bayisi nereymiş diye. Ensar bisiklet adında bi firma buldum. Bisikleti toplatayım diye götürdüm ben sadece benden alınan bisikletleri topluyorum dedi. Lanet olsun vereyim parasınıda topla altı üstü gidon bandı sarıp fren ayarı yapacaksın. 50 lira dedi. 40 liraya anlaştık :) Yaklaşık yarım saatte bir gidon bandıyla fren vites ayarını yaptı orda bisikleti denemek gelmedi aklıma ne bileyim ben adamın usta olmadığını. Neyse geldim kaldığım yurdun önüne birde ne göreyim frene basıyorum arka frendede ön frendede bir pabuç diğerinden önce basıyor janta.Birde ben bu bisikletçiye iyi birinin tavsiyesiyle gittim. Benim 40 liramı aldı ama en az 5 müşteri kaybetti.Hiç kimseyede tavsiye etmiyorum hoşgörülü falan ama 2 vida sıkamadıktan sonra ben bisikletçi tanımını yakıştırmıyorum bu insanlara.Tekrar o kadar yolu gitmeye bile tenezzül etmedim aldım alyan setimi youtube den bakarak ayarladım bisikletimi taş gibi oldu. Birdahada sakaryadaki bisikletçilere mecbur kalmadıkça yolum düşmez. Şimdi gitsem desem e bu fren böyle diye bana diyecek ki e bunun için mi geldin altı üstü bi vida sıkacaksın düzelecek. O zaman neden 40 liramı alıyorsun değil mi?

@Bianchi tdl 1300 Hayır, mevzu eline yapışması değil. Ortada bi emek var, adamın kirası var, elektriği var bilmem nesi var. Biyere kadar anlarım para almasını ama ufacık şey için 50 lira istemek bence esnaflık değil. Alma demiyoruz para al ama insaf be arkadaş. Mecburuz diye soymak nedir. Madem aldın parasını o zaman bari düzgün yapta tekrar mecbur kaldığımda yine sana geleyim en azından işçiliği iyi diyeyim.

@Bianchi tdl 1300 Bayiliği varsa toplamak zorunda. Sizi fabrikaya şikayet edeceğim deyin, bak nasıl topluyor o zaman "SEVE SEVE" :)

Kötü usta adamı usta eder diye boşuna dememişler. :) Ben Cevizli mahallesinde ki Kısmet Bisiklete ve Fenerbahçe deki Bike&outdoor'a gidiyorum. İkiside gerçekten esnaf insanlar. Beşiktaş'daki bike&outdoor nasıldır bilmem ama Fenerbahçe'deki on numaradır.

Ben de böyle kişilere sinir olmak yerine saatlerce araştırıp yanlış yapa yapa birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sele borusunu ters takanlar, gidonu ters takanlar hepsini gördüm şu 2 aylık zamanda...

• Beğen
Tepkiler: dogan58
gitmemek lazım
ha vaktim yok benim saatim 100 dolar diyorsan da adamın parasını vereceksin arkadaşım.
zorla da olmaz adam bozulmuş size bir kere

@Tugaycinar Haklısın yani 20 yi anlarım da 50 gerçekten biraz abartılı olmuş neyse olan olmuş artık yapacak bir şey yok. Bence işi sallama yapmiş.

Geri