Scudo Sports

Bir "Kendin Yap" projesi: Hem "Roller" hem "Trainer"

@basri elinize sağlık güzel iş. Bu çalışmayı ticarileştirmeyi düşünüyor musunuz? Çalışmada kullandığınız 3d parçaların tasarım dosyalarını paylaşır mısınız?

Scudo
@basri elinize sağlık güzel iş. Bu çalışmayı ticarileştirmeyi düşünüyor musunuz? Çalışmada kullandığınız 3d parçaların tasarım dosyalarını paylaşır mısınız?
Merhaba,

İlginize teşekkürler. Bilinen anlamda ticarileştirmeyi hemen bu aşamada düşünmüyorum ama belki yakın sporcu çevreme bir miktar üretip, iyice deneyip, ticarileşme olarak neler yapılabilir araştırmayı planlıyorum. Bu sebeple şimdilik 3D tasarımları paylaşmayı uygun bulmuyorum, bunu anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Ama resimlerden de anlaşılır, zor, karmaşık tasarımlar değil. Sadece 3D yazıcı ve "Dilimleyici/Slicer" ayarları sağlamlık ve kalite anlamında kritik, dikkatlice yapılmalı.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@basri yakın sporcu çevrenize dahil olmak için ne gibi kriterler bulunmaktadır? Başvuru kabul ediyir musunuz?😁

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
@basri yakın sporcu çevrenize dahil olmak için ne gibi kriterler bulunmaktadır? Başvuru kabul ediyir musunuz?😁
:) Antalya da yaşadığım için buradaki birkaç antrenman arkadaşımı kastetmiştim. biraz daha teknik iyileştirmeler düşünüyorum, sonra Antalya dışına açılırız belki :)

Merhaba,

Benim de önce aklıma gelmişti, aynen ben de annemin makina kayışını çok onarmışımdır :) Ama bu kayışlarda esneme neredeyse hiç yok. Benim tasarım farklı bisiklet boylarına ( ön göbek-arka göbek arası 98 - 115 cm) göre ayarlı olduğu için takılan kayışın yaklaşık 15 cm esneme aralığı olması gerekiyor. Bu kayışlarda bu esnemeyi sağlayamazsınız. o-ring mükemmel çok ekonomik bir çözüm inanın...

Merhaba,

İlginize teşekkürler...Paylaşmanın güzelliği burada işte!

Video sadece fikir verme amaçlı olduğu için tüm detaylar ölçüler tabii ki yok. iki çeşit profil kullandım, 20x20 ve 25x25 kutu profil, et kalınlıkları 2 mm. 1.5 mm de olur ama 2 mm daha iyi, güven veriyor :)

20x20 lik profil 75 cm, 25x25 lik profil 70 cm olarak aldım. Bu şekilde iç içe geçtiğinde birçok bisiklet boyuna göre ayarlı olabiliyor. ama siz sadece tek bisiklete göre sabit bir ölçüde de ortadan vidalayabilir veya tek bir 25x25 profilden tek çeşit bisikletinize göre makara yerlerini belirleyebilirsiniz. daha basit olur. Gerçekten ayarlı kısmın deliklerini karşılıklı iki profile temiz delmek kolay değil. Ben tornamda özel bir düzenek yaptım bunun için. Sütunlu matkapta da zor olur tahminimce...

Kolaylıklar

çok teşekkür ederim ilk fırsatta siparişlerimi verip yapacağım sonucu sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: basri
Merhaba,

Antalya'da bulabildiğim en büyük çaplı alüminyum silindirler (70 mm çap, 1.5 mm et kalınlığı) ile bir "makara" denemesi yaptım. fena olmadı, plastik borulara göre işçiliği çok daha kolay ve daha temiz bir görüntü veriyor. Ama sesi biraz daha yüksek. Bu sebeple silindirlerin et kalınlığı daha fazla ve boru çapı daha büyük olmalı. Maalesef böyle malzemeler genellikle İstanbul'da, ama istediğim ölçülerde kesip göndermiyorlar. Yakında mecburi bir İstanbul seyahatim olacak, bir takım 90 cm çaplı alıp deneme yapmak istiyorum. Bakalım, AR-GE'ye devam :)

tba_roller_alumin.jpg

Basri bey tekrar merhaba, transpalet tekerleri ve PVC yi temin ettim kalan kısmı çalıştığım fabrikadan halledeceğim en yakın zamanda halledip burada paylaşacağım :) Merak ettiğim bir konu var. Videonuzda tekerin makaralara oturuşu ideal görünüyor. Arka teker için iki makara arası mesafeyi (sabit olan makaralarda) kaç yaptınız acaba? ben 26" ve 28" için ve Ön teker kısmını da ayarlanabilir yapmayı düşünüyorum ama fikir olması bakımından ön teker içinde makara mesafesi verebilirseniz çok sevinirim.roller.jpg

@basri bu ses olayını boruların içi boş olduğu için yapıyor olabilir mi? Boru içleri pu köpükle doldurulsa ses biraz daha azalır mı?

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
İçi doldurulan boruların üzeri de kaplama olsa? Ben boruları sıcak asfalt ile kaplamanın (belki zor olsa da) ses ve sürüş hissi için olumlu olabileceğini düşünüyorum. Deneyip paylaşırsanız güzel olur.

@basri bu ses olayını boruların içi boş olduğu için yapıyor olabilir mi? Boru içleri pu köpükle doldurulsa ses biraz daha azalır mı?
Merhaba,

Evet, boru içi boş ve de et payı 1.5 mm, yani ince olduğu için akustik bir tınlaması var. İstanbul'dan 85 mm çaplı, 2.5 mm et kalınlıklı borular getirdim. Şimdi onlarla çalışıyorum. Hala ses farkı oluşuyorsa içine cam yünü doldurmayı düşünüyorum. Poliüretan köpük denemişttim, işçiliği çok zor ve rulman ile ortadan geçen milden köpüğü izole etmek için bir sürü takla atmak gerekiyor :)

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş

Basri bey tekrar merhaba, transpalet tekerleri ve PVC yi temin ettim kalan kısmı çalıştığım fabrikadan halledeceğim en yakın zamanda halledip burada paylaşacağım :) Merak ettiğim bir konu var. Videonuzda tekerin makaralara oturuşu ideal görünüyor. Arka teker için iki makara arası mesafeyi (sabit olan makaralarda) kaç yaptınız acaba? ben 26" ve 28" için ve Ön teker kısmını da ayarlanabilir yapmayı düşünüyorum ama fikir olması bakımından ön teker içinde makara mesafesi verebilirseniz çok sevinirim.230813 dosyayı görüntüle
Merhaba,

Bir süre forumdan uzaktaydım. Geç cevap için özür dilerim.

Arka silindirler arası 28 cm. 27" ve 28" tekerlekler için bu aralık uygundur. Hatta 26" le de problemsiz kullanılabiliyor. Ön silindir ile arka silindirlerin orta noktası arasındaki mesafeyi bisiklet belirler. Benim modelde mesafe 98 cm ile 110 cm arasında ayarlanabilir. Yol bisikletleri genellikle 100-102 cm olur. Buna göre tasarımı oluşturabilirsiniz. Yani çiziminizde sol taraftaki ölçüyü kullanmak yerine dediğim şekilde, arka silindirlerin aralarındaki mesafenin ortası ile ön tekerin göbeği arasındaki mesafeyi kullanın (Bkz. foto).

tba_rol_tra_olcu.jpg

Son düzenleme:
Merhaba,

"Roller/Trainer" projesinde bazı güncellemeler yapılmıştır, birkaç fotoğraf ile son durumu sizlerle paylaşıyorum.

- Tasarımda silindir boyları kısaltılmıştır (yaklaşık 30 cm). Bu durumda "Roller" biraz daha tecrübeli binicilere hitap edecektir ama karşılığında tasarım hafiflemiş, silindir dönüşleri daha stabil olmuş ve de daha "şirin" olmuştur :)

- PVC ve 2.5 mm et kalınlığı olan alüminyum borulardan üretilen silindirlerin kullanıldığı iki model üretilmiştir.

- Silindirlerin rulmanları, piyasada bulunabilecek en kaliteli rulmanlarla değiştirilmiş, makul olan ses seviyesi daha da aşağıya çekilmiş, dayanıklılık arttırılmıştır.

- Taşıyıcı çerçeve ayaklarına, ayarlanabilen lastik takoz uygulaması yapılmıştır. Yere verdiği titreşimi emme ve bozuk zeminlere göre belli ölçüde ayar yapılabilme özelliği kazandırılmıştır.

Deneme sürüşleri devam etmektedir...

Herkese sağlıklı günler dilerim.

tba_mini1.jpg

tba_mini2.jpg

tba_mini3.jpg

Bir sonraki adım dirençli basit bir trainer sanırım. Adim adım ilerliyorsunuz . Tebrikler.👍👍👍

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Vitesler yeteri kadar direnç sağlıyor aslında ama yine de kafamda başka bazı fikirler var. Zwift tarzı interaktif özellik sensörleri filan...Bakalım...

@basri sirayla mekanik , elektro mekanik, elektrik , elektronik, yazılım... Kolay gelsin. Satışınız varsa size yakın çevreye en azından düşük karla yada maliyetine satarsanız , önemli şey olan geri besleme ve tecrübeyi de bir sonraki üretimde degerlendirirsiniz. 👍👍👍

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve basri
@basri hocam 3d parçaların stl dosyaları varsa onları da paylaşırsanız 10 numara olur.

Merhaba,

Elimde hazırlanmış ve bir süre test edilmiş, bu sayfada resimlerini bulabileceğiniz birkaç adet tasarım bulunmaktadır (Geniş, ince silindirli bir "roller", kısa silindirli bir "roller/trainer" ve kısa silindirli bir "trainer"). Uzayan bu pandemi döneminde ilgilenen arkadaşlarımız için makul fiyatla paylaşmayı düşünmeye başladım. Bunu bir "zayıflama" veya "performans" aleti gibi görmeyecek , biraz teknik konulara hakim, "roller" tecrübesi olan, tercihan Antalya'da yerleşik (kargo masrafı, deneme vs kolaylığı) arkadaşlarımız benimle iletişim kurabilir, konuşabiliriz.

İyi günler

Merhaba,

Elimde hazırlanmış ve bir süre test edilmiş, bu sayfada resimlerini bulabileceğiniz birkaç adet tasarım bulunmaktadır (Geniş, ince silindirli bir "roller", kısa silindirli bir "roller/trainer" ve kısa silindirli bir "trainer"). Uzayan bu pandemi döneminde ilgilenen arkadaşlarımız için makul fiyatla paylaşmayı düşünmeye başladım. Bunu bir "zayıflama" veya "performans" aleti gibi görmeyecek , biraz teknik konulara hakim, "roller" tecrübesi olan, tercihan Antalya'da yerleşik (kargo masrafı, deneme vs kolaylığı) arkadaşlarımız benimle iletişim kurabilir, konuşabiliriz.

İyi günler

Son gelişme nedir reis imalata başladın mı satış yapıyor isen fiyat bilgisi verir misin ?

Geri