Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir malzeme ihtiyacım var.

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Bisikleti alalı 1haftayı geçti. Buna bakım için zincir yağı ve temizleyici gerekliymiş.
Forumda arama yapınca eski konular çıkıyor ve çok karmaşık farklı şeyler yazılıyor.

Ben zincir için castrol temizleyici ve yağını düşünüyorum. Sahibinden de mevcut.

Bir şayet ileride dış lastiği değiştirmek istesem hangi marka almam gerek. İyisi kötüsü eksileri artıları markaların.

Veya almam gereken başka ne tür şeyler olabilir. Karanlıkta pek çıkmam diye düşünüyorum ama gene de bir arka stop ve ön lamba alıcam.

Telefon tutucu siparisi verdim gidon baya kalabalık oluyor. Vites kolları çok mu yer kaplıyor. Gidon mu kısa bilmiyorum.

Bisikletim Salcano Üsküp

Scudo
dış lastikte schwalbe, michelin, continental tercih etmenizi öneririm. Dayanıklıdırlar, tabi kullanıma göre de değişir.

Bahsettiğiniz konularda şimdiye kadar o kadar çok şey yazıldı çizildi ki, bunlarla büyük bir ansiklopedik arşiv oluşturulabilir.
Eski konuları kurcalamanızı tavsiye ederim. Gereken tüm bilgi sistemde mevcut çünkü.

@Kuzey Ege
İşte sıkıntı orda konu açılmış 2011 de orda bi model verilmiş o zamandan bu zamana çok şey değişmiştir.
Lastik konusunda bir rehber bulamadım mesela veya diğer bazı konularda.

Konuyla ilgili çok başlık açılmış evet. Ancak o kadar farklı düşünceler var ki insan hangisinde karar kılacağını bilemiyor. Kimi konular da sonuca bağlanmadan öylece cevapsız kalmış.

Ben de bisikletimi yeni aldım. Özellikle zincir temizliği konusunda kabaca bir araştırma yapıp, zincir temizleme aparatı ve Shimano PTFE teflonlu zincir yağı aldım. Mazot ile temizleme niyetindeyim. Henüz denemedim. Sonuçları bu başlık altında paylaşacağım.

Dış lastik için tavsiyem Rubena nın zırhlı lastikleri. Tavsiye edip aldırdığım abilerimden pozitif geri dönüşlerde aldım bu lastik için. Fiyat olarak ta zırhlı lastikler için oldukça uygun . Fiyat performans için tercih edilebilir. Zincir yagı içinse ben Zefal marka zincir yağı kullanıyorum uzun süredir ve oldukça da memnunum. Gidon kısa kalıyorsa telefon için kadro çantalarına da göz atmanızı tavsiye edebilirim. Yan cepleride olduğu için daha avantajlı da olabiliyor. Far önerisi içinse yüzlerce çesit ürün var bu yönde tercih onlarca olunca tavsiye de zor oluyor. Sizin istediğiniz ürün özelliklerine ve bütçenize göre tavsiyede bulunmak aydınlatma için daha sağlıklı olacaktır ..

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
yazılıp çizilenin dışında kullanıp görmek lazım. kullanım,zemin durumu,iklimle çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen marka olanları ya da kıytırık diye tabir ettiğimiz ürünleri deneyerek hangisinin daha iyi/kötü olduğunu tespit ediyorum.mesela 3 hafta önce falan continental iç lastik aldım aldığım gün patladı bikaç yerinden; kullanım dışı oldu. aynı yerden markasız iç lastik aldım yaklaşık 1 aydır lastik patlama vs olmadı, tamamiyle kullanımla alakalı ve de şans tabi. bnce çok evhamlanmadan deneyip görmekte fayda var.

@Özal AYDIN
Mazot kurutur hocam hiç riske girme bende motorcu arkadaş var onlarda da zincir mevcut önerileri ondan aldım. Hemen yağlaman gerek ben şahsen temizleme speyi ve yağı set şeklinde alıcam. Sürekli zırt pırt zincir temizliği yapmayacağız hoş setler 50 tl civarı

zincir temizleme aparatına hiç gerek yok bence..diş frçasıyla rahatlıkla temizliyorum ben.yağlamak zaten çok basit.bence biraz yaratıcı olmakta fayda var.illa ki para vererek bişeler yapmanız gerekmez.adamın biri yazmış bisikletinizi nasıl temizliosunuz.Nasıl mı? duşa sokuorm telefonla tazzikli bi şekilde yıkıorm kuruluorm sonra da yağlıyorum bu kadar basit. bu kadar saçma sapan sorular sormanın zorlaştrmanın ne manası var?? adam demiş ki 40 tl prowell kask aldım nasıldır die. nasıl olcak ki arkadaşım 40 tl ye almışın bnce verceksen güvenliğin için kaska para ver eldivene para ver. sonra düşüp kask ortadan 2ye ayrılınca düştüm kaskım kırıldı şu marka bu model filan yorum yapın.. neyin yorumunu bekliosun arkadaşım :komik::komik:

Taxonera schwalbe road cruiser al 4700 km kullandım satmasaydım tur bisikletini hala da kullanıo olacaktım. ister yorumlarla kafanı kurcala ister al tak kullan :harika:

Taxonera,Fotoğraf-0043.jpg schwalbe road cruiser al 4700 km kullandım satmasaydım tur bisikletini hala da kullanıo olacaktım. ister yorumlarla kafanı kurcala ister al tak kullan :harika:

@air28-3

Yağlı zincire hiçbir işlem uygulamadan tazyikli suyla yıkayıp hemen ardından yağlamak?

Maşallah.

TAZZİK diyelim ona biz:koptum::koptum::koptum:.bu söyediğim uzun kullanım arkasından olan bir işlem.Yani yağ oranı yok denecek kadar az -ki günlü 100km yapan biri için yağsızlık oranı yüksek!!-e akabinde yıkıyorum sonra yağlıyorum dolayısıyla.. durumu anlamadan yorum yapmayın bence

@air28-3
O şekilde yıkamadan sonra kurutma şart değil mi ıslak ıslak mı yağlama olacak

Bence en kolay ve pratik yol mazotu sprey şişesine doldurup püskürtmek. Fırça ile dişli ve zincir güzelce temizlenir sonrada bir miktar yağla işlem tamam.;)

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Geri