@Kerem Özbayrak
Evet, Tekel daha doğrusu TAPDK aldığı karar gereği Alkollü İçki yapımında kullanılan Türev Alkolün Piyasada Litre bazında saf haldeki satışına acılaşmasına yol açan bir madde koyulmasını zorunlu kıldı..
Nisan-Mayıs'18 aylarından beri uygulama var..
Ancak ben arkadaşlara ilk panik anlarında şunu demiştim :
"Hiçbirşey bulamazsanız Bulgarların mastika gibi yapın..Meyveyi -Mastika için Erik- kaynatın yeterince beklediğinde meyvedeki fruktoz ve içine atacağınız toz şekerden çıkma glikoz Alkole dönecektir.
Erikten, Yaş Beyaz Üzümden(Piyasadaki Tekirdağ Rakısı) beceremediniz, Olmadı Arak (Pirinç rakısı) veya Boğma (İncir Rakısı) yaparsınız.."
Gerek bile kalmadı bu zahmete..Bir şekilde erişiyorlar..Zaten kendilerine göre (Ayda 4-5 Litre) yaptıkları için bulmakta da zorlanmazlar diye tahmin ediyorum
@murat serbet
Teşekkür ederim hocam..Telefonları dostlarım olarak bende var elbette..Her hafta görüştüğüm, ayda bir filan kadeh tokuşturduğum insanlar..Ancak sadece "Aile Ortamı" için yapıldığından tel vermenin manası olmaz
Ayrıca kocaları beni "Dana Antrikot" niyetine ızgara yapar
Yapan değilde yapanlardan alan oteller var, evet; duyuyoruz..
Ben rakıyı çok samimi dost ortamında seviyorum..Otel, Klüp vb. Dış mekanlarda değil..
Adanadan alışkanlık..
En yakın dostlar biraraya gelir..Güle-oynaya birer duble eşliğinde herkes bir ucundan tutar mezelerin..Mezelerin yapımı bitince yine güle oynaya şişe stoğunda gittiği yere kadar gider
Ne artniyet, ne yan masa hırbosu, ne "nasıl gideceğiz?" derdi..Hepsinden müstesna eğlence..