Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biranızı bisikletle açın (Strava)

Scudo
@JusTiMe
Beyler bira içince bölünüp yok oluyormuşuz kesin bilgi yayalım.
Bu kafaya hastayım işte, bilim kurgu gibi ya, yeminle çok fantastik.

Burası anadolu. Sürekli kavimler gelmiş geçmiş. Gelip geçmeyip kalan da var. En son suriyeliler geldi mesela. Bu coğrafyada bin yıllardır şarap üretiliyor. İçen var içmeyeni var. Benim de başıma çok geliyor. Ben içki içmiyorum. Hemen beni tarikat ehli sanıp sevinen ve bana sofuymuşum gibi yanaşan bir tayfa var. İçki içmiyorum dediğimde içki içen tayfa da benle dinciymişim gibi alakadar oluyor. İçki içmemek de, içki içmek de, benim açımdan övünülecek şeyler değil. İçene de kızmam içmeyene de. İçene de acımam, içmeyene de. Hayata mutluluğu aramak için geliyoruz. Asıl imtihan benim için bu. Başkalarını mutsuz ederek mutlu olamıyor insan. Bu da benim deneyimim.

@ahlaksız Bence yanlis anlasildi mesaj. Zaten kurlar yuzunden bisikletler bizim alim gucumuzden hizla uzaklasirken alkole veya biraya diyelim...yaptigimiz harcama yuzunden aradaki makas da iyice acilabilir denmek istenmis.

• Beğen
Tepkiler: irfananar
@ahlaksız

Buraya yapacağım espri ye çevireceğim bir gerçekle bölünme ve batının oyunları nı da bozmaya yeltenmiş olalım..

Şimdi ahlaksız hocam durum şu :

Türkiye, İhracat kalemlerinde parasal hacim (mali büyüklük) olarak en büyüğü Otomotiv.. Hepimizin Malumu birim başına onbinlerce TL sözkonusu..
Fakat birimsel hacim (adetsel büyüklük) olarak en büyüğü Alkollü İçecekler..Bunun da açık ara en büyüğü Bira (rakı sanılır ama değil..) dır.

Şimdi, dışarı satılacak birayı alıp içerek ülkemize girecek dolarları engelliyorsunuz Sonra da Doların yükselmesiyle alakamız ne diyorsunuz:ssrtcbya::ssrtcbya:

Oluyor mu böyle?;):islik::p:p

@irfananar
Şunu anlamıyorum ama..Ben dış güçler miyim,evanjelist mi,siyonist mi:D

@ahlaksız

Kendiniz yazmışsınız, kocaman bir atayizsiniz. Dolayısıyla, iç-dış fark etmez, en büyük mihraksınız.

Ayrıca "hadi atayizler, bunu açıklayın" şeklindeki ifadelerin hepsinin muhatabısınız.

@ahlaksız

Şöyle bir program çıkardım ama uyar mı bilmem :

Ptesi- Ateist
Salı-Siyonist
Çarş- Her hafta Sıralı değişken Deist/Taoist/Şaman/Şintoist/Budist
Perş- Evangelist
Cuma-Dış Mihrak
Ctesi/Pazar - Piskhelet lastiği ve biraver düşmanı

:D:D:D:koptum::koptum:

Birayla ilgili bir konuya girip ben içmem, içmeyin vs diyip çıkanlar, akşamları barlara falan gidip bu gereksiz bilgiyi barmenle de paylaşıyor mu acaba :koptum::koptum::koptum:

Pisletforumun zararlarından en büyüğü hemen hemen her konunun tartışmaya bağlaması ve tartışmaya katılmayanların sürekli çıt çıt çekirdek çitleyip yorum okuması. Çekirdek çok tüketildiğinde vücuda ne kadar zararlı bileniniz var mı :) Sürekli yağ alıyoruz yav forum yüzünden :) Hafta sonları denk gelen tartışmalarda çekirdek yanına bir de sürekli bira açtığımızı düşünsenize :)

Arkadaşlar büyük resmi görün. Batının oyunlarına gelmeyin. Bira içeceğinize ayran için. Şarap içeceğinize üzüm yiyin. Zaten 1 bira 10 TL, bir şişe şarap 50 TLden başlıyor.(köpek öldürenleri yazmadım.) 2 L. Ayran 6.85, 1 kilo üzüm 7 TL.
Kokteyl yapmak falan hayal oldu. Eskiden ucuza kafayı bulmak için rakı alırdık. Rakı lüks oldu. Bu rakamlarla yakında hepimiz su içeriz. Boşuna tartışmayın.

@murat serbet

Ciddi manada satmayan ama kendi eş dost ortamında içmek için ara ara çok sağlam rakı yapan 2 arkadaşım var..Zaten tek içmediğim, içmeyi sevmediğim için her 2-3 içmelerine ben de mutlak "kamber" sıfatıyla nasipleniyorum..:D:D

Tabii rakıdan kırptığımız parayı mezeye yatırıyoruz..O da Adanalılığımızdan..Etiydi, Pastırmalı humusuydu, Girit Mezesiydi derkeen olan oluyor:bsmagryr::bsmagryr::D:D:p:p

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@irfananar Rakı yapımında kullanılan alkolün acılığını arttıran bir uygulama yapılacağına dair bir haber duymuştum. Konu hakkında bilginiz var mı? Devlet eliyle yapılacak ya da yapılıyor sanırım. Amaç ev rakıcılarının önünü kesmek ve yüksek vergisi ile birlikte rakı alımını devam ettirmek. Bu arada yakın zamanda Yunanistan'a gittim. Ortanın 1-2 tık üstü kalitede 70'lik rakı 7 euro. Daha iyi markalı olanı 9 euro. 100'lük şişeler de 12-13 euro. Adamlar kendi üretimi bir markayı halkına geçirmeden satışını yapıyor. Biz sanırım dünyanın en pahalı rakısını içiyoruz. Üstelik kendi yerli buluşumuz ve markamız :(

@irfananar
Telefonu var mı arkadaşların? :):) Afiyet olsun hocam güzelmiş. Bunu yapan oteller olduğu söyleniyor. Adamlar kendi rakısını yapıyormuş. Şişeler zaten ellerinde var.

@Kerem Özbayrak Benim bildiğim metil alkol (kör eden) acı yapılacaktı ama tam emin değilim. Etil alkol zaten bizim içtiğimiz içkilerde kullanılan.
Şimdi tekrar baktım da etile katılacakmış. Rakı yapma imkanı pek kalmamış oluyor.

@Kerem Özbayrak

Evet, Tekel daha doğrusu TAPDK aldığı karar gereği Alkollü İçki yapımında kullanılan Türev Alkolün Piyasada Litre bazında saf haldeki satışına acılaşmasına yol açan bir madde koyulmasını zorunlu kıldı..

Nisan-Mayıs'18 aylarından beri uygulama var..

Ancak ben arkadaşlara ilk panik anlarında şunu demiştim :
"Hiçbirşey bulamazsanız Bulgarların mastika gibi yapın..Meyveyi -Mastika için Erik- kaynatın yeterince beklediğinde meyvedeki fruktoz ve içine atacağınız toz şekerden çıkma glikoz Alkole dönecektir.

Erikten, Yaş Beyaz Üzümden(Piyasadaki Tekirdağ Rakısı) beceremediniz, Olmadı Arak (Pirinç rakısı) veya Boğma (İncir Rakısı) yaparsınız.."

Gerek bile kalmadı bu zahmete..Bir şekilde erişiyorlar..Zaten kendilerine göre (Ayda 4-5 Litre) yaptıkları için bulmakta da zorlanmazlar diye tahmin ediyorum

@murat serbet

Teşekkür ederim hocam..Telefonları dostlarım olarak bende var elbette..Her hafta görüştüğüm, ayda bir filan kadeh tokuşturduğum insanlar..Ancak sadece "Aile Ortamı" için yapıldığından tel vermenin manası olmaz;) Ayrıca kocaları beni "Dana Antrikot" niyetine ızgara yapar:D:D

Yapan değilde yapanlardan alan oteller var, evet; duyuyoruz..

Ben rakıyı çok samimi dost ortamında seviyorum..Otel, Klüp vb. Dış mekanlarda değil..
Adanadan alışkanlık..
En yakın dostlar biraraya gelir..Güle-oynaya birer duble eşliğinde herkes bir ucundan tutar mezelerin..Mezelerin yapımı bitince yine güle oynaya şişe stoğunda gittiği yere kadar gider:)

Ne artniyet, ne yan masa hırbosu, ne "nasıl gideceğiz?" derdi..Hepsinden müstesna eğlence..

Konuyu farklı yere çekeyim ben.Jantla bşra açma işini bi kere deneyeyim dedim ama cok sakat bi şey bence.Tele zarar versek sıctık bittik.Onun yerine spd pedal en güzeli.Çok basit bi şekilde açılıyor

Sabah sabah yine bira, rakı muhabbeti, iyice yoldan çıktı forum, olan var olmayan var yani!

@Anonim

Jant Akordlarınızı yaptırırsanız Forumun gayet yolunda gittiğini kolaylıkla farkedeceksiniz;)

EDO1Rn.jpg

Suyu ve sodayı ihtiyaçtan, şunu ise keyiften içerim. Uzun yolun sonundaki ödüldür kendisi:)

Geri