Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birgün kaza yapacağım

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.363
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bir gün kaza yapacağımı düşünüyorum,ya da bir kazaya karışacağımı düşünüyorum.
Kendim maksimum 20-30 km saat arası hızlarla gidiyorum ancak nedense her bisiklete binişimde bir iki kere kazık fren yapmak zorunda kalıyorum ya da ani manevra yapmak zorunda kalıyorum.Bakalım kaza halinede en çok bana mı yoksa karşı tarafa mı zarar gelecek o da kader diyelim

-Yola aniden atlayan yayalar en çok beni tehlikeye sokan grup ne yapacakları belli olmuyor
-Arayol dan anayola çıkan araba sürücüsü,özellikle sadece bir yöne bakar benim geldiğim yöne bakmadan çıkan bir sürücü gördüm
-Ticarı araçlar
-tek yön 2 şeritli yolda inadına yolun tam ortasından giden ve beni bilerek şıkıştıran iyi yürekli insanlar (!)
-Yetersiz bisiklet yolları,şehir merkezine kadar ulaşmayan bir bisiklet ağı
-Yayalar tarafından farkedilememek
-Mazgallar
-Kafasına göre dükkanını yıkayıp yolda göl oluşturan esnaf,fren yapılması halinde kontrol kaybetmek içten değil
-Yolda bulunan büyük çukurlar

Bisiklet üzerinde iken huzurlu bir şekilde bisiklet süremiyorum ne yazıkki,Her eve dönüşümde şükrediyorum tek parça dönebildiğim için.Yurtdısında bisiklet sürenlere o kadar imreniyorum ki ne yazıkkı türkiye de öyle bir durumu görmek çok zor.İçimi dökmek için yazdıgım bir yazı oldu işte
 
Scudo
-Yola aniden atlayan yayalar en çok beni tehlikeye sokan grup ne yapacakları belli olmuyor

Önümdeki adam 80 yaşına gelmiş, görüyorum arabanın arkasındayım araba geçsin diye bekliyor araba basıp gitti bende arkasından hızlanıyorum beni bekleyemiyor geçmeye çalışıyor. Bisiklete bindiğim andan itibaren bu tür davranışlarda bulunan yaşı fark etmez her insanın yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Şuan oturduğum şehrin bir kısmında bisiklet yolu var, o da benden 15 kilometre uzakta sahil kenarı.
 
Defansif sürmek dışında çare yok . Ara yollara gitmiyorum mümkün mertebe . E5 sahil yolu tercih sebebi . Yayalar önüme atlayacak gibi hesaplıyorum sürekli. Işleri önümüze atlamak . Bu hicbir zaman değişmeyecek.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bisiklet sürerken çarpılmamanın altın kuralı, görünmezmişsiniz gibi davranacaksınız. Kendinizi GTA'da gibi düşünün, almışsınız invisible'ı, görünmüyorsunuz. Durum gerçekten bu. Bir kavşaktan mı geçeceksiniz? Unutmayın ki siz görünmezsiniz. Sıkışık trafikte, araçların arasında mı ilerliyorsunuz? Yine görünmezsiniz. 1 şerit gidiş 1 şerit geliş yolda, neredeyse asfaltın dışından mı sürüyorsunuz, aslında siz zaten yoksunuz. Yani her nereden geçerseniz geçin, her nerede sürerseniz sürün, siz görünmezsiniz. Her an önünüze araçlara makas atan bir motorlu kurye çıkabilir, her an önünüze karşıya geçmek isteyen bir yaya araçların arasından atlayabilir, her an park halindeki araçların kapısı pat diye açılabilir, her an solunuzdaki taksi veya dolmuş ANİDEN müşteri almak için sağa kırabilir (çünkü siz aslında yoksunuz) veya yine bu taksi veya dolmuşun hemen önünüzde olduğunu farz edin ANİDEN fren yapabilirler müşteri almak için öyle ani fren yaparlar ki asfaltta lastiklerinin izi çıkar, çünkü onlar müşteriden başka bir şey zaten görmezler :D Kavşaklardan geçerken, sokak giriş çıkışlarından geçerken, yol bağlantılarından geçerken, karanlık tünellerden geçerken, şeridin çok dar olduğu 1 gidip 1 geliş yerlerden geçerken, çok çok çok büyük risk altındasınız, çünkü hem sizin hiçbir önceliğiniz yok, hem de GÖRÜNMEZSİNİZ arkadaşlar. Adeta pamuk ipliğine bağlı bu saydığım anlarda hayatımız.

Siz naparsanız yapın, ister amuda kalkarak bisiklet sürün, ister arkanıza aha bu tabelayı takın kocaman olsun:
66b.jpg
Gelir alkollü veya direksiyonda uyuyakalan biri sizi çarpar.

Çünkü siz ne kadar uğraşsanız da, siz görünmezsiniz!
Ve görünmez gibi davranmak mecburiyetindeyiz!





Frenlerimiz de sandığımız kadar iyi tutmuyor, bunu ispatlar video. Öndeki araba 1 metrede durdu, bisiklet 5 metrede duramadı.

 
Yani diyor ki "ben aslında yohum"

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ara yollarda 20-30 arası hızla gidilmez. Yayalar varsa gene o hızda gidilmez.
Arabalara her zaman mesafe koymak lazım, hatta duranların yanından geçmeden önce içinde kimse var mı arkadan yanaşırken kontrol etmek lazım.
Bisiklet sürerken serbest düşüştesiniz. Siz kendinizi korumak zorundasınız malesef. Önü arkayı yanı hatta daha daha önü iyice kontrol ederek sürmek gerekiyor şayet trafikteysek.
Yoksa kaza kaçınılmaz. Dolmuşların ne zaman ne yapacağını kestirmek çok zor.
Ve en önemli konu... Şayet trafikte sürmek istiyorsak, kısa mesafelerde iyi hızlanabilmemiz, ve bazen sollama yapabilecek düzeyde bir performansa sahip olmamız gerekiyor. Trafikte lay lay lom süremeyiz. Yeri gelir 18 ile giderken birden 30'a çıkmamız gerekir 5-6 saniye içinde. Bunu yapabilecek durumda değilsek trafiğe çıkmamalıyız.
 
Videolara baktım, oradan başka videolara da ayrıca baktım. Yaya gecidinde geçmeye çalışırken kazaya karışanlar hariç maalesef bisiklet sürücüleri büyük bir çoğunlukta hatalı. Biraz çuvaldızı kendimize de batırmak gerek. Kendim de dahil bir çoğumuz trafikte hatalar yapıyoruz. Arabaların arasından yüksek hızla geçmek, kaldırımda bisiklet sürmek, bisiklet sürerken artistik hareketler yapmak, el bırakmak, yaya geçidinde yavaşlamamak, kavşaklarda kontrolsüz geçmek, telefonla ilgilenmek ve benim en çok gözlemlediğim ışıklarda durmamak.

Yani arkadaş anlamıyorum bisikletli arkadaşı geçiyorum, kırmızı yanıyor kilitli pedalıma rağmen duruyorum adam arkamdan gelip ışıkta geçiyor. Beni görüyor yanımdan geçiyor bir de. Hiç sorgulamadan duraksamadan gidiyor. Yani abartmıyorum şu ana kadar bisikletçiden sadece 1 bilemedin 2 tane falan görmüşümdür ışıkta duran.Kaldırımda süren arkadaşım sen "Bisikletlen ne işin var yoldeaah" diyen adama zaten bu davranışlarla muz orta kesiyosun. Evet trafik sıkışıksa da bekleyeceksin!... Sen kendini bir taşıt olarak görmüyorsan karşıdakinin görmesini bekleme!
 
@Özhan Akgöğ hocam genelde arayolları,yogun olmayan yolları kullanıyorum ama anayollarda gitmek istedim mi sorun oluyor en sağda arabalar park halinde kapı açabilir bir miktar uzak kalman lazım bu zaman da tam trafiğin içine giriyorsun bu sefer hızlı gidiyorum 20-30 km arası ki bu sefer de kaldırımdan atlayan yayalar tehlike yaratıyor,kaldırım da gitsek yayaların hakkını gaspediyoruz napalım havada mı gidelim
 
Ne kadar dikkat edersek edelim emniyet şeridinden giderken bile adamin biri gelip arkandan frensiz, kornasiz bodoslama çarpabiliyor. Tecrübeyle sabit. Daha cok dikkat etcez, okucaz üflücez, sadakamızı vercez öyle cikcaz yola :)
 
"Trafikteki herkes birer katil ve beni öldürmek istiyorlar" böyle düşünerek bisiklete biniyorum.Faydasını gördüm. Biraz paranoyaklıktan zarar gelmez.
@Desert Fox Bu arada Michelin proteklerden kurtulabildin mı?Bisiklete güvenebilmek de önemli.
 
@hamlet2006 hala protekler le kullanıyorum hocam 1700 km oldu.Hafif kazadan sonra etkili fren yapmayı öğrendim hem ön hem arka ile birlikte frenleyerek iyi bir şekilde durabiliyorum.Kuru zeminde gayet iyi,kazdan sonra defalarca ıslak zeminde sürdüm daha yavaş ve etkin frenleme ile bir daha kaymadım.Şimdilik lastiklerle iyi anlaşıyoruz bitene kadar kullanmayı düşünüyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: OmerCycler
Hayırlı olsun kardeşim, daha dün yukardaki sebepten dolayı kaza yaptım.
 
Valla tabiki tehlikeler yaşıyorum ama ben sürücülerden çok yayalara şaşıyorum. insan sağına soluna bakmadan hiç karşıya geçer mi ? geçiyorlar efendim. bende bir cocuga anlatır gibi sağına spşuna bakmaları gerektiğini anlatıyorum. bir keresinde cocuk arabası ile bir bayan birden yola atladı. ani fren ile durdum. bakın dedim, cocugunuz da var niye sağınıza solunuza bakmıyorsunuz. pardon dedi. dedim benlik problem yok ama arkadan gelen araba da olabilirdi. bir diğer problem de özellikle beşitaştan devam eden sahil yolunda insanların yol boş diye kırmızı ışıkta geçmeleri.

arabalar ile yaşanılan problemler sabit zaten ben başka bir noktaya parmak basmak istedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: hydrocon
İşim gereği araç kullanıyorum sürekli. Ekip sorumlumuzun söylediği bir söz var. Trafikte herkes kör herkes sağır gibi davran diye. Bisiklet sürerkende bu şekilde düşünmeli. Yayaların araçların dalgın düşünceli uykusuz sinirli vb değişik duygularda olduğunu hesap edip onlar bizi duymuyor görmüyor varsayıp tedbirli sürersek zararımıza değil yararımıza olacaktır. Kaza olduktan can yandıktan sonra kimin haklı kimin haksız olduğunun önemi olmuyor.
 
ben sana ancak şunu söyleyebilirim kardeşim olasılıklarla iş yapılmaz, işe başlanmaz. hayat bu. bize ancak tedbirli olmak düşer. tedbir bizden gerisi allah'dan. bismillah deyip çıkacaz yola. yoksa bu gibi düşünceler sadece bisiklette de değil başka işlerde de bizi ancak sıkıntıya, dara sokar. hem zihnen hem psikolojik olarak bu insanı yıpratır.
 
İster gündüz olsun isterse gece mutlaka arka çakar lamba ve önde aydınlatma olacak.
Zaten sessiz bir araç ve küçük bir alan kapladığımız için bisikletle farkedilmek diğer araçlara nazaran zor...
Bisikletteyken, kafamda dönen bir radar varmışcasına bütün herşeyi, 360 derece taramaya çalışıyorum :)
Tabiki yazılan hemen herşeye katılıyorum.
Malesef ülkemizde insanlar çoğu konuda olduğu gibi! bisikletli konusunda da duyarsız ve yetersiz...
 
Ben iğrenç sesimle bağıra bağıra şarkı söylüyorum
. Pek sessiz sayılmam ;) @Ahmet TOPAL

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
''Onlar beni görmüyor,ben onları görüyorum.''
Gençlerin kafasını karıştıracaksınız.Hayatı bir bilgisayar oyunu,bir matrix sanacaklar.
Aslında söylenmek istenen doğru ama bunu abartmamak lazım.Kimse beni görmüyor kafası ile bisiklet sürmek,bir şekilde güvenli bir sürüş sağlar ama gerektiği yerlerde kendinizi göstermeniz de lazım.
Mesela geçen gün iri bir çoban köpeği ile karşılaştım.Yolda yatıyordu.Bende yavaş gidiyordum,durdum.Bakıştık biraz ve sonra kalkıp bana doğru gelmeye başladı.Biraz yumuşak bir şekilde ''hoşt'' dedim,umursamadı beni ve yürümeye devam etti,çobana seslendim,yine ''hoşt'' dedim yüksek sesle ama yine durmadı.Üstüme havlamadan geliyor ve kötü bakıyor.Biraz eğik duruyordum,dik durdum ve sinirli bir şekilde ''hoşt'' dedim.Bu sefer hayvan ürktü ve yoldan yavaşça çekildi ve bir ağacın altına durdu.Bende yanından yavaş yavaş geçtim.
Nasılsa kimse beni görmüyor deyip,bu hayvanın üstüne üstüne bisikleti sürseydim,ne olurdu?
Bu bakımdan bu görünmez adam muhabbetini abartmamak lazım..
Kask çok önemli.Kasksız yola çıkıyorsanız,kimse umursamaz sizi.Kask takınca otomatikman bisikletçi abi,bisikletçi dayı olursunuz.
Allah(c.c)kurallara uyan,düzgün bir şekilde bisiklet kullananların yardımcısı olsun.Kask takmayan,kimseyi umursamadan bisiklet kullananlara da akıl,fikir,feraset versin.Amin.
 
Geri