Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biri bana bunu açıklayabilir mi?

bu her üründe kabul edilecek birşey değil tabiiki, biz sadece genel olarak, kendimiz gidip getirdiğimizde bile daha az masraflı olabilecek parçalar için bahsediyoruz.

evanscycle da 9 euro parça+ 5 euro kargo olan bir kadro kulağının erdoğanlardaki fiyatı 30 euroydu. buna ne demeli?

Scudo
@Necati Durmaz

Hiç bişey dememeli belkide güncellemeyi unutmuşlardır :) Ben burda erdoğanları savunmuyorum eğerki yurt dışından almak daha uygun geliyosa orayı tercih etmek gerek bazen de türkiye daha mantıklı olabiliyo demek istedim konuyu başlatan arkadaş adı geçen siteden bi sipariş versin bakalım türkiyeye geldiğinde ne kadar gümrük vergisi ödiycek o zaman erdoğanlara razı olurmu olmazmı ;)

Tüketici olarak rakamları görünce haklı olduğumuz noktalar var fakat bazı şeyleri de distribütör ve mağazalar açısındanda düşünmemiz lazım,türkiye şartları dahilinde;

Evans da satılan Scott aspect 40 424.29 € ,Erdoğanlar bisiklette 538.99 € kdv yi ekleyince fark sadece %7 ve önemli bir fark olduğunu düşünmüyorum,bu fiyatlardaki bisikletlerde çok bir fark olmuyor.

6000-7000 euro luk bisikletleri sadece evans ingilterede 100 tane satıyordur,türkiyede geçtim scott'ı bütün büyük markaların(-göreceli olarak) tamamından 10 tane 6000 euro luk bisiklet satılmaz,doğal olarakta bisikletleri getiren firmalar 1 ya da 2 tane getiriyor ve bu da Scott yada Trek gibi firmalardan alım yaparken daha pahalı almalarına neden oluyor aynen büyük firmaların büyük alım yaptıklarında birim fiyatlarının düşük olması gibi.

Yanılmıyorsam evans amazon yada idefix gibi sadece internet üzerinde satış yapan bir firma ve maliyetleri daha düşük;ssk+dükkan kirası+kapıcı parası...gibi maliyetleri yok.

Türkiyedeki vergi ve gümrük kanunları sonucu hemen tüm mallarda(-araba..)
olduğu gibi ayrıca ab üyesi olmadığımız için daha pahalı geliyor.

Bisiklet büyüyen bir sektör ülkemizde satışların artması ve kullanıcı kitlesinin bilinçlenmesiyle birkaç yıl sonra ülkemizdede daha çok marka,daha çok model ve uygun fiyatlar göreceğimize inanıyorum!

Yerli malını daha kaliteli üretsinler biz de yerli malını tercih edelim. Öyle değil mi? Malzemeden çalarak inşaat yapan ve insanların can güvenliğini hiçe sayan şirketlerin cirit attığı bir ülkede, ıvır kıvır şeylerin de kalitesiz, standartların altında üretilip, hatta kontrolden bile geçmeden satışa sunulduğunu bile bile gidip de yerli malına mı yatırım yapalım?

Ha bir de bunun üretime destek aşaması var. Yabancı mallara yüksek fiyat çekip yerli malına yönelim olsun diye akıllılık eden ilerizekalılara ne demeli. Siz üretimi, denetlemeyi, kaliteyi esas alacaksınız ki hiç bu gereksiz vergilere, uçuk fiyatlara ihtiyaç olmadan insanlar yerli mallarına talep verecek.

İngiltere yaşam, eğitim vs. konularında çok pahalı bir ülkedir. Çünkü alım gücü de buna orantılı olarak fazladır. Yani Türkiye'de aldığımız maaşlarla İngiltere'de yaşamak sıkıntı iken, orada çalışıp para kazanan biri maaşıyla burada rahat geçinebilir. Bisikletin fiyatına gelecek olursak, burada fiyat farkı çok fazla. Yani dükkan kirası, işçilerin maaşı vs. falan diyoruz da, aynı şeyler orada da var. Çok gümrük vergisi ödüyoruz. Oradan da fena fiyat yiyoruz. Bu işler maalesef böyle arkadaşlar. Açıklaması da bu. Araba dahi alırken verdiğimiz paralara bakın. Benzini koyarken fiyattaki uçukluğa bakın. Gidin bir de ABD'deki araba fiyatlarına benzin fiyatların bakın. Bir de litreyle almıyorlar benzini adamlar. Galonla alıyor dikkatinizi çekerim. Ama bence onların kurduğu bir düzen bu. Böyle bizim gibi gizli sömürgelerdeki insanlar bu yükü çekerken onlar da rahat edecek hepsi bu.

Sevgili bisiklet sever arkadaşlar malum bisikletçi kazıklaıyor yurt dışından getirin bakalım vergileriyle kaça geliyor, bakınız ben malum bisikletçinin avukatı değilim. Hatta malum bisikletçinin dışında büyük bisikletçilerden hiçbirinden haz etmiyorum çünkü gerçekten hepsi aynı vahşi kapitalizm ruhunua sahip.
Peki siz hiç ikinci el kısmındaki bisikletleri takip ediyormusunuz saçma sapan bisikletlere bi aynakol takıp alivyo yada deore yada perti çıkmış bir bıdı bıdı takıyorlar, sıfırından daha fazla fiyat isteyenlere ne demeli. Bunu yapan modaratörler dahi var yine üstelik benim ve birçok buraya üye arkadaşımın ilanın yayınlanmazken kendi ilanlarını en üst satırlarda tutuyorlarki çarpıcı olsun diye.... Peki bunlara ne demeli hekesin derdiburada birini sömürmek kazzıklamak yada pahalı cihazlarını teşhir edip bakın ne kadar param var deyip bi başkasını imrendirip ou alışveriş çılgınlığına sokmak.
Hepimiz aslında aynı naneyi yiyoruz karşılaştırma yaparken ilk olarak kendimize bakalım. ( bu arada imla kuralallarını cidden bilmiyorum. Malum eğitim eksikliği lütfen birisi bana öğretsin belki sözlü notumu yükseltirsizniz beni burada onursal üye felan yaparsınız....)

Arkadaşlar konuyu okumuş bulundum. Ben pro bisikletçi değilim. Ama 400 liraya bisiklet bakarken 900 lira bayildim ve maddi durumum iyi değilken. Burda bana göre yüksek rakamlardan bahsediyorsunuz. Yani anlatmak istediğim 4000 euro veren adam 6000 euro da verir. Bazı arkadaşlarında dediği gibi bu fiyat farkı çoğu üründe geçerli ki bugüne kadar da aldığımız çoğu üründe bu farkı yedik ama fiyat düşük olduğu için önemsemedik ama fiyat yükseldikçe fark da büyüyor sonuçta satan şahsın birkaçtane getirmiş olduğu 4000 euro luk bisikletten 100 lira kar etmesini bekleyemezsin. Saygılar :)

@irfan yılmaz

onemli bir nokta bu bence, atlanmamalı. türkiye'de ben bu scott dan yılda 5000 tane satarım diyip stoğuna 5000 adet malı çekebilecek satıcı olsaydı belki aynı rakamdan bizde alabilirdik...

@Ayhan Cihangir

4000 euroyu veren 6000 euro yuda verir dediginiz miktar 4400 tl herkesin bir sınırı vardır üst model bisiklet alanları keriz olarak görmek yanlıs tamam 100 lirada kar edmesinler keriz olarakda görülmesin sonucta firma gelişine aldıgı için daha ucuza alıyor hadi deki kargosu vergisi dahil o paraya geldigini farzedelim ama yazık günah o kadar fark

En iyisi erdoğanların bir açıklama getirmesi.

erdoğanlar bisikletin suçu ne arkadaşım, distribütör belirliyor fiyatları yani marintek.

İki siteye de bakmadım bile ancak sonuçta bakanlar olmuş ve buraya yazmışlar... Görünüşe göre her iki site de perakendeci dolayısı ile her ikisi de biryerlerden alıp satıyorlar. Mesela aynı marka bisikleti bir yerden yerinden 2500 euroya alıyor olabilirler. Diğer firma global satıştan dolayı belki 50-100 euro ucuza da getiriyor olabilir birim maliyetini. Satılan yere götürürken de yaklaşık aynı taşıma maliyetleri oluyordur. Ancak Türkiye'de ithal malları satarken yüksek bir vergi yükü biniyor bu bir gerçek. Eğer bu ve benzeri sebeplerle bu fark doğuyor ise kimsenin günahını almaya gerek yok. Tabii ki yerli sitenin satışı nispeten düşük olacaktır, bu durumda diğer sitenin sürümden kazanma avantajı yerli sitede olamıyor. Dolayısı ile gerçek maliyetleri bilmeden (sadece satılan ürünün doğrudan maliyeti olarak düşünmemeli) yorum yapmak yanlış... Ama haksız kazanç sözkonusu olmamalı elbette...

Gerçekçi yaklaşımlardan uzak yorumlarla firmalara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kaliteli bisiklet ve donanımlarına ülkemizde yeni yeni önem verilmeye başlandı talep hala bir firmanın bu işi uzun yıllar belli bir karlılıkla götürebilmesi için yeterli değil. Ben Erdoğanlar olsun diğer bisiklet mağazaları olsun hepsini özverilerinden dolayı takdir ediyorum. Yaptıkları iş gerçekten özveri gerektiriyor. Hergün peynir ekmek misali mal satmıyor bu firmalar bu yüzden stokları kısıtlı. Haliyle gelen malın adetine göre maaliyetleride fazla oluyor. Talep ne zaman artar bir sonraki yıl distirübütör firma ona göre mal çeker oluşan bollukla fiyatlar aşşağıya çekilir. Kimseden ucuza mal satması için işini şansa bırakıp mali dengesini tehlikeye atmasını bekleyemezsiniz.

@irfan yılmaz

Farkın sebebi büyük ihtimalle bu ama ben gene de bu kadar fark oluşturmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu bisiklete 6400 euro verebilecek kişi sayısı 10 olursa 4400 euro verebilecek kişi sayısı çok daha fazla olur.Yani bu ürünlerden Türkiyede az satılmasının nedeni pahalı olmasıdır.Aradaki büyük fiyat farkından dolayı yurtdışından alış veriş yapan müşteriler de cabası.Benim şu anda bu bisikleti satın alma imkanım yok ama çalışmaya başladığımda büyük ihtimalle olacak ve bu büük fiyat farkı yüzünden gidip yurtdışından alacağım bisikletimi.Peki burda 5000 euro olsa bu yönteme başvururmuydum,hayır.Garanti vs. gibi problemleri halletmek için burdan alırdım.

4000 euroyu veren 6000 i de verir diyenler oluyo,hayır veremez arkadaşım.Herkesin gelirine göre bi limiti vardır,bi bisiklete 4000 verebiliyo olması 6000 verebileceğini göstermez.

Erdoğanlar Bisikletin suçu yok O SADECE aracı. Üstelik çok iyi niyetli insanlar 5 yıldır sorunsuz alışveriş yaptığım firmaların önde gelenlerinden... Tüm sektörlerde fark var ülkemizde bunu unutmayalım..

bende erdoğanlardan 2.250 TL'lik alışveriş yaptım. bisiklet vb parçalar aldım adamlar paradan önce İsteklerimi Arzularımı soruyor. nasıl bi bisiklet istediğimi sordular parayı en son gün ben söledim yoksa gönderiyorlardı. hala borcum var fakat arayıp sormuyorlar.

Konu farklı yere saptı arkadaşlar.Benim erdoğanlar bisikleti şuçladığım yok.Diğer scott bayileri de bu fiyattan satacaktır.Fiyat bilgisini erdoğanlardan bulmuştum bu yüzden o linki verdim.
Hata yapmışım Türkiye fiyatı şu kadar demeliydim.

@sercanczo

Hayır yanlışın var. Evans fiyatı 5317.94 EURO. "Delivery to" kısmı Türkiye'de kalmış. Orayı United Kingdom yada başka bir EU ülkesi yaparsan üzerine binen KDV ile bisikletin fiyatı 5300 'e çıkıyor. Yani bir Ingiliz vatandaşı bisikleti oradan bu fiyata alabiliyor.. Ha sen 4400 Euro ya Türkiye'ye sipariş verebilirsin tabi ama gümrük vergisi, ardiye, evrak, pul parası vs derken buradan almadığına pişman bile olabilirsin.

Erdoğanlar'a gelince arkadaşların da dediği gibi fiyatlar belkide mağazadan daha çok distributorlerle ilgili. Ama burada malum çoğu üründe pazarlık mümkün %5-10 herneyse.. Birde kredi kartına vadesiz taksit seçeneği var. Bunlarıda düşündüğüzde arada büyük uçurum yok. Ama yinede bence fiyatların aynı seviyede olması gerekirdi.
Sözüm meclisten dışarı distribütörlerin parakendecelik yapması daha güzel olurdu yada tam tersi :) En azından tek elden tek kar marjı ile satılır bunlar. Zaten kaç kişi alıyor ki..

Beyler fiyatlar €,£,$ farketmez. Bu ülkede 30,000€ mersecede 150,000 € istiyorlar. Kimse vay arkadaş kazıklanıyoruz demiyor. Alıyoruz. Şunu herkesin bilmesi gerekli, burda satıcıları sorgulamaktansa ülkenin politikacılarını sorgulamak gerekli...

Cep telefonlarına 1000 tl ödüyoruz. niye, güzel diye dimi? Iphone 500$ satan abd, tr aynı telefonu 1500+$ dolarlara satıyor. Pc, giyim, eletronik vs. gibi ürünleri bir düşünün.

Ki TÜRKİYE vatandaşları bu ülkede dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyorsa ve herkes araba almaya devam ederse, söyleyecek daha fazla bir şey bulamıyorum.
Örnek vermem gerekirse, İranda bmw 3 20 kullanıcısıyım, ödediğim full depo fiyatı 35$, Tr de ödediğim fiyat 210 tl... Yani 157.5 liramı ben bu adamlara ödemek zorundayım.
Kimseyi savunmuyorum ama, forumda marka&fiyat&kalite oranlarına bakmadan aradaki farklardan yakınan, yerli markalara güvenmeyen,yabancı markaların üretimi tr olan markalara güvenmeyen birsürü insan var. 2000€ YANİ 4200 TL lik fark çok fazla, asırı, ama talep varsa satıcılarında buna cevap vermeme olasılığı yoktur.
Araştırmak bu yüzden önemlidir. Arkadaşın yaptığı araştırma sonucu o bisikleti tr yerine yurtdışından alması tabi kide kendi açısından faydalı olacaktır. Ama kimse kazıklanıyoruz demesin, bu ülkede bisikletten önce bizi kazıklayan o kadar çok şey varki...
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, kimseyi suçlamıyorum yada savunmuyorum. Söylemek istediğim 2000€ farkı görüp bizi kazıklıyorlar demek yerine bu farkın nereden geldiğini iyice anlamak gerek diye düşünüyorum.
Bahsedilen firmayla da herhangi bir alakam yoktur bunuda belirtiyim.

Geri