Beyler fiyatlar €,£,$ farketmez. Bu ülkede 30,000€ mersecede 150,000 € istiyorlar. Kimse vay arkadaş kazıklanıyoruz demiyor. Alıyoruz. Şunu herkesin bilmesi gerekli, burda satıcıları sorgulamaktansa ülkenin politikacılarını sorgulamak gerekli...
Cep telefonlarına 1000 tl ödüyoruz. niye, güzel diye dimi? Iphone 500$ satan abd, tr aynı telefonu 1500+$ dolarlara satıyor. Pc, giyim, eletronik vs. gibi ürünleri bir düşünün.
Ki TÜRKİYE vatandaşları bu ülkede dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyorsa ve herkes araba almaya devam ederse, söyleyecek daha fazla bir şey bulamıyorum.
Örnek vermem gerekirse, İranda bmw 3 20 kullanıcısıyım, ödediğim full depo fiyatı 35$, Tr de ödediğim fiyat 210 tl... Yani 157.5 liramı ben bu adamlara ödemek zorundayım.
Kimseyi savunmuyorum ama, forumda marka&fiyat&kalite oranlarına bakmadan aradaki farklardan yakınan, yerli markalara güvenmeyen,yabancı markaların üretimi tr olan markalara güvenmeyen birsürü insan var. 2000€ YANİ 4200 TL lik fark çok fazla, asırı, ama talep varsa satıcılarında buna cevap vermeme olasılığı yoktur.
Araştırmak bu yüzden önemlidir. Arkadaşın yaptığı araştırma sonucu o bisikleti tr yerine yurtdışından alması tabi kide kendi açısından faydalı olacaktır. Ama kimse kazıklanıyoruz demesin, bu ülkede bisikletten önce bizi kazıklayan o kadar çok şey varki...
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, kimseyi suçlamıyorum yada savunmuyorum. Söylemek istediğim 2000€ farkı görüp bizi kazıklıyorlar demek yerine bu farkın nereden geldiğini iyice anlamak gerek diye düşünüyorum.
Bahsedilen firmayla da herhangi bir alakam yoktur bunuda belirtiyim.