Scudo Sports

Biri Bu Kişinin Ne Yapmak İstediğini Açıklar mı?

@muhiddin

Şöför haklı ama aynı şeyleri diğer yükler içinde yapmaları lazım. Hatta konu madem güvenlik o zaman ayakta adam da alınmaması gerekiyor :harika: Karayolları kanunu sana ayakta yolcu alabilirsin bir kaza anında onlar ön camdan çıkmaz diyorsa sıkıntı yok :)

Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu

kesinlikle doğru aynı şey dıger yukler ıcınde yapılmalı..kımseyede otobuse bısıkletle bınmesınde demedım:)hani biz sözde bisiklet aşıgı ınsanlarız yaa..benim sitemim gullük gülistanlık bır havada bisiklet varken neden otobus:)

2016 eylülünde, bayramın birinci günü çatalca'ya yaklaşırken kaza yaptım. hatta konusu da var.
Kamu Spotu Niteliğinde Kask Konusu (İlk Kazam)
darbe almış kask, kafada ezik, kolda da yarayla çatalca'ya zor attım kendimi. oradan da yenibosna otobüsü + yenikapı'ya metro + osmanbey'e metro ile evime vardım.
güneşli, sıcak bir gündü. ne yapsaydım? beşiktaş'a sürse miydim?

tamam bu uç bir örnek oldu. geçen pazar, biraz yokuş çalışayım dedim. ortaköy - akmerkez yapacağım, beşiktaş'tan ortaköy'e gitmek mümkün değil, trafik kilit. barbaros'tan çıkmak istedim, oranın trafiği çok tehlikeli, bugüne kadar 1 kez çıktım sadece. hisarüstü otobüslerinden birine attım bisikleti, çıktım gittim. ulaşım yok diye eve mi dönseydim?

daha önce bir konuda da yazmıştım. insan bisikelt sürmek istediği yere gidene kadar vakit kaybetmek istemiyor da olabilir. misal, yalova'ya gitmek istiyorum, kocaeli'de körfezi mi dolanayım? kadıköy'e gitmek istiyorum, ukrayna'dan mı dolanayım? hayır. nasıl feribot, vapur kullanmak gayet normalse, otobüs kullanmak da o kadar normaldir. yani atıyorum günübirlik tekirdağ yapmak istiyorum, silivri'ye otobüsle giderek bunu yapabilirim.

türlü türlü sebebi olabilir insanın, otobüse bisiklet koyarken. ayrıca yasak da değil, sakıncası olsa yasaklarlardı.

@muhiddin sen kendi üslubuna dikkat et birader. Bir tane adam görmüşsün, otobüse binmeye çalışıyor. Vay efendim hava güzelmiş de niye binmiş. Kaç kişi örnek veriyoruz ama o istisna diyorsun.

O kişi başkalarını yargılıyormuş. Peki sen müneccim misin? Adamın hiçbir sıkıntı yaşamadığı, hiçbir uzak rota planı olmadığı, sırf bisiklete binmemek icin 2 durak gidip orda ineceği falan malum mu oluyor sana?

Milletin niyetini amacını bilmeyip 'niye benim doğru bildiğimi yapmıyorlar' demek, sonra da kusuru yine başkasına bulmak enteresan.

Kişinin bisikletini otobüse bindirmek istemesi, en geçerli gerekçedir. Bunun için ayrıca hiç bir gerekçesi olması gerekmiyor insanın. Havanın güzel olması, bisiklet aşığı olması vs ya da olmaması kimseyi ilgilendirmez. Burada kişinin tercihinden çok uygulamanın doğru ya da yanlış olup olmadığı tartışılmalı.

Bisikletin toplu ulaşım araçlarıyla taşınmasında, bildiğim kadarıyla, tek kriter yolcu yoğunluğu. Onun da saatleri belirleniyor önceden. Bunun dışındaki açıklamalar bahane bulmaktan ibaret. İnsan faktörü bu olayda da devreye girmiş, olumsuz yönde.

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro ve İZBAN trenlerinde bisikletli yolculuğun önünü açan düzenlemelerin ardından, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ilk etapta 60 otobüse özel “bisiklet aparatı” taktı."

(link)

yadırgamaya,eleştirmeye,küçük düşürmeye, hakarete,yargısız infaza her zaman meyilliyiz... bırakalım hayatı akışına ,önce kendimizden başlayalım düzeltmeye, sonra sevelim birbirimizi insan olduğumuz için, sonra çok yönlü düşünmeye başlayalım , kucaklayalım,gülelim gülümseyelim bir el uzatalım hele hayata....:)

Bu video geçen sene yüklenmişti.Yorumlarda da Murat Suyabatmaz tarafından şunlar yazılmıştı:

"3 kasım 2015 de resmi gazetede yayınlanan bisiklet alt yapı yönetmeliğinde yasal düzenlemelerde bisiklet toplu taşımaya entegre edilmeli zorunlu kılınmıştır, ayrıca bisiklet ticari mal değildir, ticarimi mal taşımacılığı için SRC belgesi gerekmektedir, bisiklet yolcu yanında taşınabilen engelli aracı, Bebek arabası, valiz statüsüne girmiştir uçaklarda bile 15 kg geçmeyen yasal hak olarakta yasal yük statüsünde taşınmaktadır Diğer yandan resmi olarak bildirilen bu tür uygulamalarda tüm sorumluluk İETT nin olup konu sürücünün sorumluluğu ve insiyatifi dışındadır"

3 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete'nin bisiklet ile ilgili kısmı: (link)

Ben her ay en az 6-7 kere bisikleti otobüse koyup bazı yerlere gidiyorum. Bunun nedeni İstanbul'un en uzak ve en bisikletle gidilmemesi gereken yolların çıktığı yerde oturuyorum.
Haftasonu veya herhangi bi zamanda biri sahil tarafına gidip bisiklet sürmeye gitmek isteyebilir. Herkes Beşiktaşa, Kadıköye veya Bakırköy gibi taraflara yakın oturmuyor. Mecburen kullanılması gerekiyor. Bu abiyi de tanıyorum, iyi niyetli biridir kendisi.

@cahitakin mrb .Söz konusu bisiklet aparatı takılmış otobüsü geçen hafta farkettim.Evden çıkıp Bostanlı otobüsüne bindiğimde şoföre sordum.Ama maalesef şoför de tam olarak bilmiyormuş. O yüzden forumda bahsetmedim. Bakalım ilerde uygulama yerine oturacaktır.Benim için iyi olacak .Gün sonunda Egekent in o yokuşunu düşünmek zorunda kalmayacağım.Artık 50-100 150 km ne kadar olursa.

@Ahmetkhrmn

Sayın Suyabatmaz yönetmeliği okumamış sanırım. Okuyup yanlış anlamış da olabilir. Bisiklet yolcu yanında taşınabilen eşya statüsüne girmemiştir.

İlgili yönetmeliğin Birinci bölümün 3. maddesindeki bisiklet tanımı: (Karayolları trafik kanununda da aynıdır tanım)
ç) Bisiklet: Üzerinde bulunan insanların adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlar ile azami sürekli anma gücü 0.25 kilovatı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/sa’te ulaştıktan sonra veya pedal çevirmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletleri,

Bu arada yönetmelikler ile kanunların değiştirilemeyeceğini bildirdikten sonra yönetmelikteki toplu taşıma ile ilgili en elle tutulur madde ikinci bölümün Entegrasyon başlığı altında:
(2) Toplu taşımada ilgili idarelerin belirleyeceği güzergâhlarda ve sayılarda bisiklet taşıma aparatlarına sahip otobüsler kullanılır, otobüs sürücülerine gerekli eğitim verilir ve bilgilendirme yapılır. Bisiklet taşıma aparatına sahip otobüsler öncelikle yokuşun fazla, trafiğin yoğun olduğu yollarda kullanılır.

Geri