Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biri klasik, nostalji mi dedi?

Ahsen Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Temmuz 2012
Mesaj
852
Tepki
578
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Dahon
Efsanevi 94 model Bianchi Aspid SX sahibiyim ama inanın şuandaki yeni teknolojik bisikletlerden daha çok keyif alarak bu bisikletimi sürmekteyim. Bana nostalji havası veriyor. Hani olur ya yollarda v8 model eski chevoletler cadillacla görürüz de bakakalırız... Motor sesi, heybetli görüntüsü, duruşu sizi mest eder o arabaların. İşte benim bisikletime bakışımda böyle bisikletimi sanki eski nadide araçlar gibi görürüm. pedalını çevirdiğimde sanki 79 model pontiac firebird transam'nin gazına dokunuyormuşumda beygirler ardı ardına boğuk bir ses çıkarıyormuş hissi verir :ci: belki size komik gelebilir ama durum bu şekilde arkadaşlar bisikletime gözüm gibi bakarım. o zamandan beri hiç bakımını eksik etmeden bu zamana kadar herhangi bir sorun çıkarmadan getirdim. üzerindeki vitesi zinciri pedallar ön çatal vs hepsi orjinal düşünün artık ben onu seviyorum o da beni seviyor. ufak tefek rütuş yapılması gereken yerleri var. onlarıda sizlerin fikirleriyle haledecez.
 
Scudo
Benimde 1997 Bianchi XC Meta Pro model bisikletim var. Bende çok keyif alıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Aynen Tuğrul ne güzel. yeni bisikletlere göre biraz fazla ağırlar ve devirleri düşük ama olsun :)
 
Benim de ilk vitesli bisikletim bir Bianchi idi. Tekrar bisiklete heves ettikten sonra internette araştırdım fotoğrafını görmek, anılarımı canlandırmak için ancak hiçbir fotoğrafını bulamadım. Herhalde tamamen tarih oldu veya ben denk gelemedim. Yeşil bir Bianchi Barracuda idi. Çok severdim, ayrı bir yeri vardı. Onunla öğrendim bisiklet sürmeyi, ön kaldırarak 10 metre sürmeyi, arka tekerleğin üstüne pet şişe sıkıştırıp motor sesi çıkarmayı, Antalya Varyanttan son sürat inmeyi ve dahasını. Eğer Bianchi Barracuda (kaç model bilmiyorum ama benim kullandığım dönem 97-98 yıllarıydı) fotoğrafı bulabilen olursa seve seve bakarım :) Suluğunu da hala saklarım yadigar. Demir yığınıydı ama manevi önemi var işte.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Çoğu kişide var böyle ilk göz ağrısı hasreti:) ben hala bırakamadım:)

muhtemelen senin bisikletin şu linktekinden olmalı;)

İstanbul yol bisiklet grubu

bizimkiler 2 renkti pembe siyah ve yeşil siyah ben hep boyadım şuan siyah tümü:) yakında beyaz olacak:)
 
Bende de bi zamanlar bundan vardı, halende durur Eskişehir'deki evde :) Hatta Samsun'da da 1 yıl kadar kullandım 311'imi alana kadar :) (Benimkinde sele ve maşa orjinal, bunda değiştirilmiş) Mahalleden bir arkadaşımda da Aspid vardı ben küçükken, az yarışmadık sokak aralarında :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Evet çocukluğumuzun bisikletleri bunlar:)
 
@Tamer KAMIŞLI

bende külüstür zannediyordum eski bisikletini Tamer canavarmış bu :) bizim arkadaşta uno sf var kaç yıldır kullanıyor jantlarda bi milim kayma yok nasıl bi jantsa baktım aynı jantlar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Aynen usta bisiklet budur, yeşil olanıydı tek fark. Hey gidi hey, bisiklet sürmeyi, deli cesaretini bundan öğrenmiştim. Tarih oldu gördüğüm kadarıyla. Hani "Bisan-İhlas" bile hala var, Barracuda yok :D

Sağolasın link için..
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Ayrı bir tat ayrı bir lezzet var bu bisikletlerde.Bende tam bir klasik araba hastasıyım ve koleksiyonerim. Sizde de biraz klasik hastalığı var gibi geldi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Çok güzel bisiklet eski biiskletlerre hep merakım vardır mesela kuzenimle buluştuğum zaman kendi bisikletimi ona verir onun 1991 model Bianchi Pholcus bisikleti ben alırım eski ama taş gibi bisiklet her parçası orijinal :D zinciri bile
 
Bende de bıanchi aspid var on aynakol dortlu arka 6 lı halan kullanmaktayım gercekten bırakamıyorum bu bısıkletııı eski anılardan dolayı olsa gerek :)
 
Bana göre en iyi bisikletler klasik bisikletlerdir hele ki yeni sistemlerle modifiye edildiler mi denge akıcılık konfor hız aero dinamik açıdan bir numaralar hiç yeni model bisikletlerden almadım almamda ne varsa eski modellerde var cok uzun ömürlüler ve karakterleri ruhları var klasiklerin bu da benim klasik takdim edeyim giant acapulco cromoly klasik hafif bir kadrodan modifiye edildi bu hale geldi :D
 
Arkadaşlar herkese merhaba. 1998 Model Bianchi Barracuda bisikletim var. Gidonu yükseltmek istiyorum. Bisikletçiye sordum kendisinde olmadığını söyledi. Bu aparatı nasıl bulabilirim. Teşekkür ederim.
Gidon 22,30mm geliyor
 

Dosyalar

  • WhatsApp Image 2018-04-19 at 14.45.57.jpeg
    WhatsApp Image 2018-04-19 at 14.45.57.jpeg
    61,1 KB · Okunma: 25
  • WhatsApp Image 2018-04-19 at 14.45.47.jpeg
    WhatsApp Image 2018-04-19 at 14.45.47.jpeg
    38,7 KB · Okunma: 26
Merhaba arkadaşlar

20 yıllık bianchi xc aspid modeli önden süspansiyonlu bisikletim var ancak lastikler jantlar çürük ve revize etmeyi düşünüyorum. Ancak sıfırdan parça almak ekonomim elvermediğinden ikinci el bir bisiklet alıp parçaları birleştirmeyi düşünüyorum. Misal ön süspansiyonu söküp düz maşa takmak gibi. o yüzden ;
-Hangi teknik özelliklere göre maşa kullanmalıyım. bisikletim 26 inç dağ bisikleti 27 vites
-Bianchi dışında yabancı marka bisiklet modellerinden parça alabilir miyim.
-Maşa süspansiyon kadro standartı nedir aynı boy kadrodan her marka birbirine uyar mı.
-Ya da herhangi bir yeni model bianchi bisiklet tekniği bu bisiklete uyar mı. İnternetten araştırıp ulaşabileceğim bilgiler de istemiş olabilirim ancak tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.
Fotoğraflar yakın zamanda atılacaktır.
 
Geri