Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan neden eskisi kadar kaliteli bisiklet üretmiyor?

Faik BİLGİN

Forum Demirbaşı
Tepki
168
bisan firmasının son ürettiği bisikletler yada ülkemizde satışa sunulan modeller nedense hiç kaliteli değil eski bisan kullanıcıları çok memnun ama günümüzde üertilen bisan bisikletleri genelde arızalı çıkıyor alan insanların çoğu şikayetçi peki bu kalite düşüşü neden ben bir bisan kullanıcısı değilim ama gözlemlediğim şu günümüz bisanları düşük fiyatlı olanları çok dandik kaliteli bisanlar ise çok fazla uçuk fiyata satılıyor bisan markası diğer bisiklet markaları arasında zamanla eziliyor diyebilirim eğer söylediklerimde yanlışlık varsa bisan kullanıcılarının bunu düzeltmesini istiyorum saygı&sevgilerimle

Scudo
ewet benim bisikletin parcasıda sunrun gecen hafta aldım bisikleti taifun markası ilk basta almayacaktım shimano degil die ama bosver alıyımd edim ve şimdi bisiklet agır ve cift amatosör oldugundan iyi hızlanıyor ama cabuk yavaslıyor

• Beğen
Tepkiler: Mithrelios
gerçekten bisan'da düşüş gözle görülür, elle tutulur hale geldi.
arkadaşımda eski bir bisan var, bisan ihlas, gazeteden kupon toplayarak almış, üzerinde yaptığı tek değişiklik var, fren bacakları ve sorun oldukça göbeklerini değiştirdi.
halen kullanımda ve birlikte turlara bile çıkıyoruz.
tabi bu durum, fabrikanın halkın hangi kesimine hitap ettiğine de bağlanabilir. şu an için mahalle arasında top oynayan, amortisörleri denemek için büyük çukurlara giren, burnundan sümük akan çocuk tayfasına hitap ediyor görünümü var bisan'da..
belki ilerde değişir, uamrım değişir böylelikle bir Türk firması piyasada hakettiği yere ulaşır.

Tamamıyla katılıyorum eski bir Bisan kullanıcısı olarak. Bende 1996 model Pacific City Bike var Shimano SIS ekipmanlı ve Acera X ön/arka cantilever frenli. Gerçekten de 12 yılda değiştirdiğim tek önemli şey arka fren kablosu oldu. Çok memnunum, alu. kadro olmamasına rağmen hafif ve beni tatmin ediyor. Jantları Rigida Alu. bugünkü 1-2 Bisan hariç bu kalite yok. Ben de en kısa zamanda hakettiği yere gelmesini diliyorum Bisan'ın.

eski bisikletleri o kadar kaliteliii o kadar kaliteliki anlat anlat bitmez :D
amortisörsüz bir bisikletin ağırlığı 16 kg olursa(bisan eldorado) tabi kaliteli olur. zamanında bianchilere göre yine çok ağırdı, hala ağır. artık çift amortisörlülerle kıyaslıyorum :p

Doğru, dayımda Bianchi Aspid vardı hafif sayılırdı. Ama sanırım uzun yılların getirdiği alışkanlıktan olsa gerek pro. bisikletler hariç ne kullanmaya kalkışsam çok ağır geliyor.

@emiryuksel

ya hakkatten bisan ihlas çok sağlam bisikletti. Dağ keçisi atikliğinde bir bisiklet.

Yıllarca sorun cıkaramdan çalışan bir bisiklet ne maceralarım oldu.

Bisandan böyle bisikletler üretmesini bekliyoruz zaten bizde :)

Turk firmları ülkemizin onuru ve gururu olmalı.

gece muhabbetimi yapıyonuz bakıyım:Dharbiden bisanın hiç düzgün bisikleti kalmadı bence ama amortisörsüz çelik bisikletler yada dandik komponentli çift amortisörlüler..

• Beğen
Tepkiler: makineci
arkadaşlar türk firmaları batmak üzre olduğundan dandik parça kullanıyorlar...

@serdal38

sen bisikleti boşver okumaya bak geç kalmış değilsin liseyi dışardan bitir falan

Bende Bisan MountainCat-Te var ve orjinal fren pabuçlarını bile değiştirmedim.
Türkiye'nin ilk amortsörlü bisikletidir. Bence de şu ağır, full amortisörlü basit bisiklet modellerini azaltması lazım Bisan'ın Cro-Moly bir şehir bisikleti sunablir.
(link)

Babama Yeni bir bisiklet aldırmak için bisan marka bisikletimin arka jantını yamulttum suan 2009 model salcano astro aldıracağım :)

bisansa 6 aylık bisiklet :D

Buna benzer konuşmalar yıllar önce otomotiv sektöründe yaşandı. Yıllarca kuş grubu araçları l -sl-slx-slx ak- türü ekler koyup koyp satan yerli üreticiler birden uzak doğu arabalarının piyasaya girmesi ile neye uğradığını şaşırdı. Bisan ,Beldesan gibi yerli üreticiler rekabet yok iken teknolojiye yatırım yapmayıp tek amacını satmaya yönlendirince birden yurtdışından gelen kaliteli ve ucuz ürünler karşısında neye uğradığını şaşırdı...
Türkiye gibi kocaman bir piyasayı neredeyse tamamen kontrol edebiliyor iken kazancın ile yatırımı yapsa şu an dünyaya satan bir marka olması içten bile değildi.. İşlerini bilemediler. Açık söyleyim Bisan a vereceğim para ile çok daha iyi aletleri artık kendimiz toplayabiliyoruz....

@bulent_atlas

Aynen katılıyorum.Tüketicilerden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda çizgisini yükselten bir Sedona veya yeni yeni kıpırdanmaya başlayan bir Salcano gibi olabilirler.Kalite ve uygun fiyat olduktan sonra neden yerli üretimi seçmeyelim ki.

ART serisindeki başarıyı yakalamaları niyeti ile Bisan camiasına başarılar dilerim.

Bisan Tarihide ki en kaliteli bisikletleri ART serinde yakalamıştı..

• Beğen
Tepkiler: usame ömer
minimal bisiklet kariyerimin yıllar önce biten ilk etabına ait son bisikletim "sanırım cadillac eldorado' dan esinlenerek isimlendirilmiş" bir bisan eldoradoydu! O gülle gibi bisikletle sahil yolunun kaba inşaatı bize ulaşır ulaşmaz, pendikten kadıköye risk dozajı yüksek turlar düzenlemeye başlamıştık. eksik olmasın hiç bir sorun yaşatmadı bana fazlaca ağır olmasının haricinde.

bundan yaklaşık 14 sene önce aldıgım bisan montana te bisikletimde full stx vardı ama kadroda çuvallamışlardı.. çelik su borusu:D hala duruyor biryerde bisiklet.. art serisi cro moly karolar ile süperdi hatırladığım kadarıyla..

önceden bisan art ler vardı. çok iyiydiler. ama artık o kaliteyi yakalayamıyorlar...

Geri