Scudo Sports

Bisan TRX 8600 kadro boyu

Heraklia

Daimi Üye
Tepki
266
İsim
Sertan Atalay
Bisiklet
Mosso
Merhaba. Temmuz ayı başında 50 kadro TRX 8600 siparişi verdim bayiden. 4.5 ay sonra maşasız olarak gönderdiler bisikleti. Bisikletin üzerinde 20 inç yazıyor. Bisanın sitesinde 18 inç kadro boyu ölçülerde var. Bana 20 inç in 50 kadro olduğunu söylüyorlar. 50 kadro TRX 8600 olan varsa üzerinde inç olarak kaç yazdığını söyleyebilirim. Fotoğraf. Olarak bulabilirsem çok daha iyi olur.

Scudo
@Heraklia

TRX 8600 için Bisan'ın sitesinde 50/52/54 cm kadro ölçüleri var. 18" (45 cm) yok. Anladığım kadarıyla ölçüler konusunda kafanız karışmış.

1 inç = 2,54 cm ise 20 inç = 50,8 cm olur. Aşağı yuvarlamışlar ama ya da muhtemelen imalat ölçüsü cm cinsinden.

Bisanın sitesindeki olçülerde bisikletin hiçbir ölçüsü 50.8 veya 50 cm değil. Seat tube 52 cm.

@Heraklia Evet siz yazınca baktım, geometri tablosu ile sağ taraftaki kadro ölçüsü kısmı çelişiyor. Haklısınız çok tuhaf.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Heraklia
Boyunuz kaç santim acaba? Benim boyum 164 bacak boyum ise 72cm açıkcası bende TRX8600 almak istiyorum ama en düşük kadrosu 50cm sizce sıkıntı yaşarmıyım?

@Amatör bir Bisikletli hocam 50 cm kadrosu 20 inch olarak geçiyor yani 51 cm. Ben 1.70 cm im iç bacak 78 cm bana da büyük. Sakın yeltenmeyin

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
20 inç olan bisiklet 52 cm. Bu bisikletin 50cm kadrosu olduğunu sanmıyorum. Ben de 50 kadro aldım. 20inç gönderdiler. 78 cm bacak boyu ile ayakta parmakucu ile durabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Heraklia bu daha mantıklı bir ihtimal o zaman hocam. 20 ve 21 inch gelmis bu sene bayilere 19 inch gelmemiş 52-54 cm gelmiş demek ki. Benim boy 1.70 iç bacak 78 cm. Mümkünse 18 yoksa 19 inch alacağım bu bisikleti bekliyorum.

Merhaba, aldınız mı acaba bisikleti, kadro boyu olarak tecrübeniz nedir acaba? Benim boy 170 cm, iç bacak 80 cm, 52 kadro uygun olur mu bana acaba? Normalde sana 53-54 kadro olur diyorlar. @Mustaac @Heraklia @Amatör bir Bisikletli

@Ozgurulas aman hocam. 46-48 kadro bakacaksiniz bu bisiklette. 17.5-18 inch inç cinsinden de. Bu sene küçük kadrolarını da üretecek diyorlar Bisan için. Ben Giant escape 1 aldım 46 kadro. Onu kullanıyorum.

Bu bisiklete özel bir durum galiba, normalde 52-54 uygun diyorlar bana, peki 50 kadro da mı kurtarmaz acaba :)

@Ozgurulas yol bisikletinde 52 uygun olur size. Ama tur bisikletinde ölçüler farklidir

Anladım, direk Bisan'a yazdım bakalım nasıl dönüş yapacaklar

Bisan'dan cevap geldi,

Bisan TRX 8600 Deore modelinde 170 cm boy/ 80 cm iç bacak ölçülerinize istinaden uygun olabilecek kadro boyu 50 – 52 cm kadro öngörülmektedir .

şeklinde, bilginize.

@Ozgurulas aman hocam. 46-48 kadro bakacaksiniz bu bisiklette. 17.5-18 inch inç cinsinden de. Bu sene küçük kadrolarını da üretecek diyorlar Bisan için. Ben Giant escape 1 aldım 46 kadro. Onu kullanıyorum.
Hocam hayırlı olsun Gravel'dan vaz mı geçtiniz? En son t11 fitness kullanmıştınız. Onunla kıyaslarsanız nasıldır Giant. Donanım - kadro ikileminden hangisi galip çıktı size göre sizin fikrinizi merak ediyorum.

Tabiki kadro kalitesi farklı. Ayrıca maşa karbon. Ben de evveliyatta donanımı tercih ediyordum. Ama şimdi kadro kalitesi daha ağır basıyor.

@Ozgurulas
Kusura bakmayın. Yeni gördüm mesajlarınızı. 52 kadro kesinlikle olmaz size. 50 belki sınırda kullanırsınız. En uygunu 46-48 kadro olur. Bisanın verdiği cevaplara güvenmeyin. Sallıyorlar. Gecen senenin modeline bakıyorsanız 50 de isteseniz 52 gönderiyorlar. Dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Tamamdır zaten denemeden almayacağım, en uygun ölçüm kadroya bacak arasına aldıktan sonra ayaklar yere tam basarken 2 parmak kalınlığında boşluk kalsın diyorlar, yeterli olur mu bu acaba kadro seçimi açısından? Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı?

@Heraklia @Ozgurulas
Oncelikle merhaba Bisan trx 8600 sahibi olan bir arkadas var mi görüşlerini merak ediyorum mosso legarda 2130 ile arasinda kaldim yakın zamanda alacağım birini dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim

@egeryilmaz Merhaba, ben başka bir marka/model aldım o yüzden yardımcı olamayacağım üzgünüm.

Geri