Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan ücretsiz bikefit yapacak

şimdi ad hominem yaparcasına başka bir şeyi söylemek istemiyorum da, bisan lansmanlarında yol bisikletlerine campagnolo bora ultra jant koyup bir de onlarla boy boy fotoğraflarını çekip internet sitesinde yayınladıktan sonra satışta aynı bisikletleri inanılmaz alakasız jantlarla satan bir marka. yasalarda bunun bir yaptırımı var mıdır bilmiyorum da, benim gözümde nitelikli dolandırıcılık bu. o yüzden marka imajı yerlerde bile diyemem, yok benim için. böyle bir harekete giren firmanın bikefit için de emek vereceğini sanmıyorum. bana baya göz boyama girişimi olarak geliyor.

ama yaptırmadım ve deneyimim yok, kesin bir şey diyemem o yüzden.

Scudo
bikefit işlemi tüm dünyada böyle işliyor, ülkemize özel bir şey değil. satın alınan yer birkaç temel ayarın üstünden geçer. 30-45 dakika falan. ama birinin gidip sizinle 2-3 saat ilgilenmesini istiyorsanız da bunun bir ücreti vardır yani. ticari gelir kapısı yapıyorlar ne demek, birine bu kadar zaman ayrılmasının ücretsiz olması beklentisi neden var ki? ayrıca ortopedi doktoru musunuz? konuyla ilgili herhangi bir uzmanlığınız mı var? yarış koşmayan sürücüler eklem ağrıları çeksin, bir şey olmaz demeye getirmişsiniz.

ülkenin ekonomik durumu bombok diye ücretini hak eden bir işleme kimse bok atmasın lütfen.

bisan'ın da bu işi hakkıyla yapabileceğine zerre inanmıyorum. @badocan da bahsetmiş zaten.
Haftada 2 saat binen ile 35 saat binen aynı ise sizin için ve kendinizi çok profesyonel hissetmek istiyorsanız yaptırın ben amatörler için dedim. Meraklısı bolsa versin 700-800 yaptırsın. Bana saçma geliyor. Laguna ile pit-stop a girmek gibi. Bilmem anlatabildim mi.

Doktor musun falan demişsiniz. Bike fit öncesi herkes sakat herkes yamuk zaten...

@Burak Uğurlu bunun profesyonel hissetmekle alakası yok. iskelet ve kas sisteminize daha doğru yük bindirmeye yarayan bir işlem. 2 saatte de etkili olur, 35 saatte de. bir de bana şöyle hissetmek istiyorsanız yaptırın falan diyorsunuz, ben size nasıl hissetmek istiyorsam yaptırayım diye mi sordum?

her kafadan bir ses, bilgi yok fikir çok. biri de çıkıp desin ki "dediğiniz cidden mantıklı geldi" ama asla. körü körüne savuncaksınız illa. bir de 700 800 lira vermek istiyorsanız diyerek keriz imasında bulunuyorsunuz. bir bitmediniz arkadaş ya.

@Burak Uğurlu bunun profesyonel hissetmekle alakası yok. iskelet ve kas sisteminize daha doğru yük bindirmeye yarayan bir işlem. 2 saatte de etkili olur, 35 saatte de. bir de bana şöyle hissetmek istiyorsanız yaptırın falan diyorsunuz, ben size nasıl hissetmek istiyorsam yaptırayım diye mi sordum?

her kafadan bir ses, bilgi yok fikir çok. biri de çıkıp desin ki "dediğiniz cidden mantıklı geldi" ama asla. körü körüne savuncaksınız illa. bir de 700 800 lira vermek istiyorsanız diyerek keriz imasında bulunuyorsunuz. bir bitmediniz arkadaş ya.

Ben açıkçası kendine uygun ayarları yapmayı araştırarak va yapıyorum. Rahatsız oluyorsam değiştirerek bulma yeteneğine de sahibim çok şükür. Bana açıkça profesyonel yarışçı olmayanların bu kadar detaya girmesi kerizlenmek gibi geliyor.

Bilgi yok derken ortaya konuşuyorsunuz ama benim habgi bilgiye sahip olup olmadığımı da biliyorsunuz. Amacım kimseye öğretmenlik yapmak değil. Sadece mantıklı gelen bir yorum yaptım. Bizim millet abartmayı sever. 3 gün tenis dersi alıp 1000$ lık takım düzer, 1000km bisiklete binip 7kg karbon pist bisikleti alır. X haftada 1 halı sahaya gidip profesyonel futbolcunun ayakkabısının aynısını alır 2.000₺ye. İsteyen elbette istediğini alır buna kimse karışamaz ama az evvel dediğim bike-fit öncesi herkes sakat herkes yamuk zaten ifademe bir karşılık göremedim. Sadece size karşı fikir olduğu için sıkılıp saçmaladınız o kadar.

Laguna ile pit e girmelere devam o zaman.

Bi bitmediniz derken kullandığınız ifadeye de ayrıca dikkat edin. Burası babanızın çayırı değil doğru düzgün ifadeler kullanın lütfen.

@Burak Uğurlu bir şeyin kerizlenmek olup olmadığını düşünmeniz tamamıyla sizinle alakalı. ancak bu spesifik olarak size sorulmadığı sürece "bu kerizlenmektir" demeye hakkınız yok. başkasının sergilediği bir davranışa, istenilmediği sürece yorum yapamazsınız yani. anlatmaya çalıştığım o. bizim millet diye hayatınızda hiç tanımadığımız 83 milyona dair öyle bir yorum atamazsınız ortaya, sorulmadı ya çünkü hani.

bikefit her seviyede kullanıcıya yararlı bir işlemdir, bu da fikir değil gerçektir. kullanım miktarına göre ne kadar ihtiyaç duyulabileceği yoruma açıktır.

@Burak Uğurlu bir şeyin kerizlenmek olup olmadığını düşünmeniz tamamıyla sizinle alakalı. ancak bu spesifik olarak size sorulmadığı sürece "bu kerizlenmektir" demeye hakkınız yok. başkasının sergilediği bir davranışa, istenilmediği sürece yorum yapamazsınız yani. anlatmaya çalıştığım o. bizim millet diye hayatınızda hiç tanımadığımız 83 milyona dair öyle bir yorum atamazsınız ortaya, sorulmadı ya çünkü hani.

bikefit her seviyede kullanıcıya yararlı bir işlemdir, bu da fikir değil gerçektir. kullanım miktarına göre ne kadar ihtiyaç duyulabileceği yoruma açıktır.

Bike fit yararlı konusunda görüşünüze karşı değilim. Yararsız da demedim.

İlk yorumunuz gelecek olursam. Düşünce özgürlüğü kapsamında insanların yaptığını gördüm bir şey konusunda fikir beyan etme hakkı herkesin sahip olduğu bir haktır. Sormadan söylenmez diye bir şey burası gibi bir forumda abes ile iştigaldir. Forumun amacı zaten belirli konular için fikir paylaşımıdır. Burada ayrılıyoruz. Ben sizin yorum yapmanızdan rahatsız değilim fakat siz benim yorum ve yargılarımdan rahstsızsınız. Biraz buraya bakın derim. Hani sormadık ya gibi şirin sözlerle haklılık arttırmaktan ziyade laf kalabalığına getiriyorsunuz. Siz yararlı dersiniz ben o kadar ince nüansı herkes fark etmez 700-800 vermek yersiz derim. Ben size siz de bana saygı duyarsınız biter. Kerizlenmek benzetmesi kimseyi zan altına almaz. Çünkü bana göre diyorum orada. Ben gidip o parayı verirsem öyle hissederim. Benim gibi düşünenler varsa vermesin. Sizin gibi düşünenler varsa versin yaptırsın. Net bir şey bu. " bir bitmediniz" yakıştırması ile konuyu bataklığa saplayan da sizsiniz. Bir bitmediniz diyene kadar, "kardeşim benim için ufak değişimler de önemli bana göre o para verilmeye değer" deyip geçerdiniz ama yapmadınız.

3. Kez tekrar ediyorum, hakeret yok, imâ yok, "laguna ile pit stop a girmekten ne farkı var" ve "bike fit çıkmadan önce tüm profesyonel bisikletliler ve de günlük binen amatörler sakat ya da yamuk insanlar mıdır" . Genel geçer ayar ve ölçüler var. Hani derler ya bokunda boncuk aramak, bana göre, altını çiziyorum bana göre o kadar minicik nüans peşinde koşmak bana göre boncuk aramak. Yarışçılar bacaklarını da traş ediyor. Yarışçı olmayan birini böyle gördüğümde bana komik geliyor. Bu garip mi? Bence değil.

Karşıt fikirlere saygılı ve açık olmak gerekir. Kimseye ne yapacağını söylemiyorum ben.

Bizim millet şöyle abartır derken genel geçer konuşuyorum ve genellikle gördüğüm manzaralardan istatiksel olarak fazlaca gördüğüm bir durumdan bahsettim. Popülizm yaparak 80 milyonu... diye başlayan cümlelerle konuyu bataklığa çekmeyin lütfen.

Edit:

Demek istediğim aslında böyle bir şey internette gezinirken denk geldim. Bana kalırsa bisiklete binenlerin %50 hatta daha fazlası bu segmente dahiller. Buna kendimi de dahil ediyorum tabi çünkü profesyonel yarışçı değilim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Profesyonel olmak var, profesyonelce yapmak var bir de amatör olmak var. Profesyonel kişi o işi sahiplenmiştir ve geçimini de o işe işe yoğunlaşarak sağlamaktadir. Profesyonelce yapan kişi ise , işi hobi olarak yapmaktadır ama profesyonelliğin gerektirdiği kurallara uymaktadır. Amatör kişi ise işi hobi -eğlence -spor olarak yapmaktadır ve kurallara uyma zorunluluğu hissetmemektedir. Sanırım sorun burada başlıyor. Bir çoğumuz amatörüz ve bikefit konusunu çok fazla önemsemiyoruz. En iyisi sanırım işi ciddiye alıp profesyonelce yapabilmek. Tabi burada hayat şartlarının buna ne derece elverdiği de tartışılır !

Profesyonel olmak var, profesyonelce yapmak var bir de amatör olmak var. Profesyonel kişi o işi sahiplenmiştir ve geçimini de o işe işe yoğunlaşarak sağlamaktadir. Profesyonelce yapan kişi ise , işi hobi olarak yapmaktadır ama profesyonelliğin gerektirdiği kurallara uymaktadır. Amatör kişi ise işi hobi -eğlence -spor olarak yapmaktadır ve kurallara uyma zorunluluğu hissetmemektedir. Sanırım sorun burada başlıyor. Bir çoğumuz amatörüz ve bikefit konusunu çok fazla önemsemiyoruz. En iyisi sanırım işi ciddiye alıp profesyonelce yapabilmek. Tabi burada hayat şartlarının buna ne derece elverdiği de tartışılır !
İlk duyduğumda ben de yaptırayım demiştim. Biraz araştırdım mtb için gerek yok görüşünde birleşiyorlar. Yol bisikletlerinde ise uzun süre stabil posizyonda atraksiyon olmadan kalındığı için yapılırsa iyi olur görüşü var. Şahsen yapılması zararlı değil aksine faydalı olabilir bir uygulama fakat,

- dropbar duruş pozisyonu universal doğrular var bildiğim kadarı ile,
- Pedal ayarı açı ileri geri VS ciddi bir ayar.
- sele yükseklik ayarı da dünya genelinde 3 aşağı 5 yukarı aynı ayar yöntemi ile ayarlanıyor.
- Fren kolları için de belirli aralıklar dahilinde kullanılabilir oluyorlar.

Diğer konular,
- doğru kadro boyu
- doğru uzunlukta boğaz
- sele modeli ya da yapısı

Gibi esas hayati konular için bikefit bir şey yapamaz. Yeni boğaz ya da sele ya da kadro vermediği sürece 😁

Şahsi görüşüm bu ayarlar arasında en önemli olanı spd ayarı.

Bunu da hiç tanımadığınız bir işimi bilen bisikletçi max 50₺ karşılığında yapıyor. Ben trek mağazasında yaptırdım. O teknolojik aletler vasıtası ile.

Gene şahsi görüşüme göre en önemli olan ayar 50₺ ye yapılmış ise geri kalanlar için 700-800₺ ödenmesi biraz işin köpüğü için ödenen bir miktar gibi geliyor.

Profesyonelce yapılması konusunda hemfikiriz. Sadece insanları herşeye para harcanır bu normaldir görüşüne çekmeye çalışan bir sistem var. Ben buna karşıyım.🖐

İnstagram hesaplarında sordum hala bike fitting yapıyor musunuz diye, aşağıdaki bu cevabı verdiler. Kendim daha aramadım ama faydalanmayı düşünüyorum yakın zamanda. Ayrıca kaslar ve vücut alıştığı için bike fitting yapıldıktan sonra ağrı acı olabilir biraz. Ama bunda önemli olan doğru bike fit yapılması. Yapılan zaten yanlışsa ağrı acı hiç bitmez :D

Merhabalar şuan için yanlızca İzmir/Kemalpaşa'da yer alan firmamızda hizmet vermekteyiz. 0 232 877 00 28 numaramızdan telefondan randevu alabilirsiniz. İyi günler dileriz.

• Beğen
Tepkiler: akif82
Geri