Scudo Sports

Bisan XTY 5600

Y.Genç

Üye
Tepki
79
İsim
Yasin Genç
Bisiklet
Bisan
Arkadaşlar iyi geceler.
Forumu detaylı bir şekilde inceledim. Bisan hakkında detaylı bilgi bulamadım. Hızlıca konuya gireyim.
İkinci el 2014 model 600 TL ye bir adet Bisan XTY 5600 buldum. Donanım gayet başarılı geldi. Araştırdığım kadarıyla Shimano Acera set ve Suntour XCT maşa giriş seviyesinin biraz üstünde. Vites kolları, ön ve arka arttırıcı üzerinde de Acera yazıyor.
Ancak Bisanın pazardaki konumunu bilmediğimden biraz mesafeli yaklaşıyorum.
Aşağıda özelliklere göre fiyat \ performans açısından değerlendirme yapabilirmisiniz. Yoksa girirş seviyesi ama daha bilindik markalara mı yönelmeliyim. Bütçe max 600 TL.
Giriş seviyesi en kötü bisiklet bile 700 tl den başlıyor. Aslında karar verdim ancak ustaların, işi bilenlerin yorumu önemli.

KADRO FRAME:TRIPLE BUTTED TUBE X-7 ALLOY, SIZE: 17"-19"
ÖN MAŞA FRONT FORK:SR SUNTOUR 26" SF13-XCT
FURŞ TAKIMI HEAD SET:SEMI - INTEGRATED
GİDON HANDLEBAR:6061 BUTTED ALLOY
REKORLU BORU STEM:6061 3D FORGET ALLOY
SELE BORUSU:6061 BUTTED ALLOY
JANT RIM:DOUBLE - WALL 6061 ALLOY
LASTİK TIRE:CST 26x2,10 MTB
VİTES SHIFTER:24 VITES – SHIMANO ACERA FULL SET
ZİNCİR CHAIN:KMC
FREN BRAKE:SHIMANO V- BRAKE
AĞIRLIK WEIGHT: 14,16 KG

http://www.bisan.com.tr/images/urunler/201312911fdbb94-b121-465c-96d8-93f002f5b85a.jpg

Scudo
600 liramı bu bisiklet?

bence alın zarar etmessiniz güzel bisiklet

Alinir. Bende bakmistim 2. El bu modele fakat seti daha ust idi. Fazla bekletmeden alin bence.

Herkese mehaba.
@hasanwhite26 ve @SOZUAK teşekkür ederim.
Bisikleti bu gün yaklaşık yarım saat önce almış bulunmaktayım. Yakından incelediğimde fotoğraftakinden daha temiz olduğunu gördüm.
Üsküdar bulgurludan merkeze kadar biraz dolaşarak, amortisörü deneyerek geldim.
Bisiklet konsundaki genel bilgi ve görüşü bu forum sayesinde pekiştirmiş oldum. Kendi çapımda akıl vermeye bile başladım.
Esirgemediğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Ayrıca haddim olmayarak bir inceleme hazırlayacağım ancak biraz hevesimi alayım.
Şimdi hemen profilden bisiklet modelini güncelleyelim. yakışıklı bir fotoğrafı sonra koyarıza. Şimdilik katalog fotosu olsun.

Kadro renklerini çok sevdim :)

Gule gule kullanin:)

Dostum her ne kadar bir çoğumuz Bisan'a mesafeli bir yaklaşım içerisinde olsak da bu bisiklet gayet güzeldir. 2 yıl önce arkadaşıma almıştık ve son derece keyifle binmişti bisiklete. Seninde pişman olacağını sanmıyorum. Hayırlı olsun güle güle kullan:):)

Fiyata göre gayet güzel, ilerde imkanın olunca jantları da değiştirirsin, iyice güzel olur :)

Merak ettigim bir konudur.Neden piyasada bisan bulamiyoruz.internet sitesinde harika modeller var ama kendisi yok ortalikta.

• Beğen
Tepkiler: Gezer
Agir rekabet sartlari ve hem kendilerini hem de toplumun kalite fiyat iliskisindeki tutarsizliklari bitirdi. Zamaninda ac gozlu davranip yabanci ve kaliteli urun fiyatina bisiklet satmaya kalkar ihrac mallarini kaliteli yapip pyasaya adi urun satarsa marka biter tabi. Bir tanidigimiz bisanda tanidiklari oldugundan ihrac bisikletlerinden almislardi yillar once gayet kaliteli ve zarifti. Demekki isteyince olabiliyor dedirtti bana.

@Y.Genç Bisiklet hakkında yorumlarınızı alabilir miyim? Gayet güzel bir duruşu var. Parçaları da fena değil. Ama yine de kullanana sormak lâzım, herhangi bir sorun yaşıyor musunuz? Memnun musunuz? Daha önce kullandığınız bisikletlerle kıyaslamak gerekirse bir sıkıntısı var mı? Çok soru sordum ama şunu da sormalıyım; boyunuz kaç cm ve kadro boyu uygun mu? Şimdiden teşekkürler :)

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
@alifurkan390 Bisikletten gayet memnunum. Her akşam Dudulludan, Bostancı sahil, Moda, Kadıköy üzerinden Üsküdara eve geliyorum.
Vites geçişleri, hızlanması, frenleri gayet başarılı. Fren pabuçları kaliteli olanlarla değiştirildiğinde daha iyi olacaktır.
Dişli oranı düşük olduğundan daha çok pedal çevirmem gerekiyor. Aynakol Shimano FC-M191 42-34-24T. Arka rubleyi bilmiyorum. Henüz saymadım.
Eski bisikletimde dişli oranı daha büyüktü.
Bir önceki bisikletim market bisikletiydi. Aralarında çok fark var.
Sele rahat değil. Alışma süresi için birhafta daha bekleyeceğim. Olmadı yeni bir sele alınacak.
Lastikleri mtb olduğundan 26x2,10. İnce lastik kullanımı hızını ve akıcılığını ciddi oranda etkiler. Buna rağmen, Bostancı köprüden inişte 55 km leri rahat görüyorum. Bisiklete ve viteslerine tam alışamadığımdan ve rüzgar sebebi ile düz yolda sağlıklı bir ölçüm yapamadım.
Aslında Mosso' yu kafaya takmıştım. Legarda 1621 serisini çok beğenmiştim. Ancak sizinde dediğiniz gibi donanımı görünce kaçırmak istemedim.
Bu bisikletin 2 katı fiyatına Tourney alabilirken, ben Acera aldım. Aradaki farkı anlayabilirmiydim bilmiyorum, uygun fiyata yüksek donanım yakalayabilmek her zaman mümkün olmuyor. Birde sıfır bisiklet için bütçe uygun değildi.

Bisikletin standart boyutu 17 - 18 inç üretiliyor. Bende ki 17 inç. Boyum 1,65. Bana büyük geliyor. Bu sebepten, kalabalık alanlarda veya hesaplanamayan durumlarda denge sorunu yaşıyorum ( bildiğin düşüyorum veya düşme tehlikesi atlatıyorum. )

Biraz uzun oldu özür dilerim. İyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Foto atar mısın merak ettim. Güzele benziyor

Bisan beldesan candir ya iyi etmisin dostum. Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin inşaAllah hayirli ugurlu olsun

Ben yaklaşık iki senedir aynı modeli kullanıyorum seleye hala alışamadım selesi biraz kötü.Onun dışında jantları biraz hızlı akort kaçırıyor.Bunların dışında problemim yok taş gibi bisiklet hem ucuzda tam bir fiyat performans canavarı.Bu sene aldığım 1.75 lastiklerlede uçuyor.Bence bu fiyat aralığında ki en iyi bisiklet.

Dosyalar

• 20160126_102043.jpg
    20160126_102043.jpg
    215,6 KB · Okunma: 53
  • Beğen
Hocam bisikletiniz hayırlı olsun. Renk kombinasyonu ve donanımı oldukça hoş. Kendim almış kadar sevindim almanıza. Nedense Bisan markasına sempati duyuyorum. Salcano ne kadar itici geliyorsa, bisan o kadar çekici geliyor benim için. Belki de ilk bisikletim bisan olduğu içindir.

@Y.Genç Hiç uzun olmadı, çok teşekkür ederim anlattıklarınız için. Benim için önemliydi verdiğiniz bilgiler ve hâla da önem arz ediyor. Peki şöyle bir nokta yüzünden içim rahat etmiyor; benim de altımda market bisikleti var şu an ve yeni bir bisiklete geçiş yapmayı düşünürken boşu boşuna bundan yüksek fiyatlar vermeye gönlüm razı olmuyor. Sıfır bir XTY 5600 850-900 TL'yi hakkeder mi? Ayrıyeten yorumlarınızın devamını ve o bahsettiğiniz inceleme videosunu da merakla bekliyorum :) Allah kaza beladan muhafaza eylesin

@mert48300 Acaba mahsuru yoksa ne kadar fiyata aldığınızı öğrenebilir miyim? Sıfır mı almıştınız? Bu konuda düşündüğüm ve araştırdığım için soruyorum :)

Ben zamanında tanıdık bisikletçiden çok sağlam indirimle sıfırını 600 e almıştım.

• Beğen
@mert48300
Gerçekten sağlam bir indirimle almışsınız :) Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: mert48300
Geri