Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alacağım yardım

@Kuzey Ege

Üstad dediğin gibi valla bakınıyorum bende yol, yarış, şehir. Bende Kron XC300 var satıp yol/yarış bisikleti alamayı düşünüyorum ama daha önce sadace MTB kullandığım için şehir içinde nasıl olur bilmiyorum. Sence nasıl olur?

Scudo
@cagatay34
Super olur. Oncelikle Yol bisikleti benim babamin oglu degil. Ancak atik olmasi, etkilerime cabuk tepki vermesi, gerektigi noktada aniden hizlanabilmesi, yuksek performansta uzun sure surus yapilabilmesi, manevra kabiliyetinin ve denge kontrolunun daha yuksek olmasi nedeniyle yol bisikletini oneriyorum. Ha kalbimden gecen aslinda mtb... Ancak doga ile icice bir ortamda yasadigim surece bu gecerli olabilir.
Yol bisikleti kullandigim icin istanbul trafiginden diger arkadaslar kadar korkmuyorum. Cunku neredeyse araclarla esdeger hizlarda kullanabiliyorum. Bu durum trafikte yasayacagim riskleri minimize ediyor. Istanbulda cok fazla road bike kullanicisi var ve hicbirisi de "sunu satayim da bi mtb alayim" demiyor.
Böyle...

@Kuzey Ege

Anladım abi. Peki şehir bisikleti nasıl olur? Çünkü bi arkadaş konforun kaçar şehir içinde yol bisikletiyle dedi ama ben sana güveniyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
City bike da iyidir. Lakin specialized, merida, trek, giant, cannondale gibi markalarin harika sehir bisikletleri var. Ben 20 yildir yol bisikleti kullandigim icin aliskanlik olabilir. Ancak su gercek ki, dogru kadro secimi ve uygun tayt kullanimi ile yol bisikleti de konforludur.
Bir de cogu kullanicinin goremedigi bir ayrinti var. Yol gidonunun genisligi ortalama 420 mm. Normal duz gidonun ise genelde 580 mm. Bu da 16 cm fark demek. Yani kisaca her iki yandan 8er cm. Bu fark sehir icinde trafikte, araclarin arasinda sikinti yaratabiliyor. Ayrica gidonun kisa olmasi hakimiyeti kolaylastiran bir etken. Formula araclarinin direksiyonlarina bak mesela.
Vay canina! Yol bisikleti gönüllü baris elcisi gibi oldum iyice ya :)

@cagatay34

• Beğen
Tepkiler: sallehpaul
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim Mtb almamın nedeni abim ile gezilere çıkacağız dağ,bayır. Sanırım gelecek sene olacak ama bi şekilde olacak. Ve aklımda da bazı markalar var bugün yiba çarşısını gezdik baya, uygun fiyat da verdiler şuan elimde belli bi nakit var üstünü taksit yaptircaz. Markalar ve fiyatları şöyle :

- paxton s1000 hidrolik disk (sıfır) 550 tl
- kron xc150 v (sıfır) 700 tl
- mosso wildfire v(sıfır) 600 tl
- carraro crs600 v (sıfır) 800 tl
- ghost se1000 v (sıfır) 750 tl
- ve bi tanıdıktan bulduğumuz giant atx850 hidrolik disk 700 tl

siz hangisini önerirsiniz :(:(

hocam bisikleti aldın mı bilmiyorum veya alacak başka arkadaşlar için yardımcı olmak amacı ile tesadüfen gördüm paylaşmak istedim
NOT:Mağaza sahibi ile hiçbir alakam yoktur-reklam için de yazmıyorum bu mesajı sadece fiyatları uygun buldum ve ihtiyacı olan arkadaşlar faydalansın istedim
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
ihtiyacı olan kaçırmasın bu fiyata 2.eli anca bulunuyor.

Salcano benden uzak Allah'a yakın olsun derim, ama işine yarayanlar olabilir tabii.:krnz:

Abi satayım sana 2015 MODEL KRON XC300 Nisan'da aldım tertemiz :D

@berkex

++ Giant marka bisiklette ön balata azalmış ve amortisörde hafif sıkıntı varmış, sizce yinede giant alıp balata değiştirip kullanmak hala mantıklı mı ? Çünkü Giant hakkında pek bir türkçe yorum bulunmuyor.

Merhaba arkadaşlar, ben de bugün sedona pro 650B 27.5 ikinci eli buldum pazarlık ile bin küsüre gelecek.önerir misiniz? fiyat güzel,bisikleti sürdüm hoşuma gitti.tecrubelilerin fikri nedir? İncelemek isteyenler,bisiklet bu : (link)

Salcano tavsiye etmem.

Alın bunu kafanız rahat etsin. 450 lira
(link)http://www.decathlon.com.tr/media/828/8284495/big_a217e8df9ea749058bfa351bacccfa4f.jpg

bu iki geotechten birini alacağım sizce geotech fun 26 mı geotech ascent mi?

ascent disk

KADRO : GEOTECH 6061 ULTRA LIGHT KADRO
MAŞA/AMORTİSÖR : SR SUNTOUR LOCK-OUT
FURÇ TAKIMI : BİLYA SİSTEMLİ RULMAN
ÖN VİTES : SHIMANO ALIVIO
ARKA VİTES : SHIMANO ALIVIO
VİTES KOLLARI : SHIMANO STEF50 8 VITES FREN KOLU
ARKA FREN : SHIMANO STEF 50 ÖN VE ARKA DİSC FREN SİSTEMİ PROMAX ROTOR 160 MM
ÖN FREN : SHIMANO STEF 50 ÖN VE ARKA DİSC FREN SİSTEMİ PROMAX ROTOR 160 MM
FREN KOLLARI : SHIMANO STEF 50
RUBLE : SHIMANO CS HG 30 8
ZİNCİR : SHIMANO HG 50
AYNAKOL : ALLOY
ARKA GÖBEK : PROMAX
ÖN GÖBEK : PROMAX
JANT : GEOTECH PRO RIMS 32 TEL
JANT TELLERİ : KROM
LASTİK : CST MAXXIS 26X2.1
BOYUN : ALLOY
GİDON : SPORTİF ALLOY GİDON
SELE : SPORTİF SELE
SELE BORUSU : ALLOY 27.2 MM

fun26

KULLANICI TIPI : MTB
KADRO : GEOTECH X-LITE FRAME TECH ALU
ÖN AMORTİSÖR : RST CAPA 100MM LOCK-OUT
ARKA AKTARICI : SHIMANO ACERA 7 SPEED
ÖN AKTARICI : SHIMANO TOURNEY 7 SPEED
VİTES KOLLARI : SHIMANO ST-EF51 7 SPEED
RUBLE : SHIMANO MF-TZ21 7 SPEED
ZİNCİR : KMC
AYNAKOL : SR SUNTOUR 42/32/22
ORTA GÖBEK : SR SUNTOUR
FREN ÖN / ARKA : ALLOY V-BRAKE
FREN KOLLARI : SHIMANO ST-EF51
ARKA GÖBEK : KT ALLOY
ÖN GÖBEK : KT ALLOY
GİDON : BISICO ULTIMA ELEMENTE BLACK RIZER
BOYUN : BISICO ULTIMA ELEMENTE 100MM
FURÇ TAKIMI : TANGE SEIKI
SELE : BISICO ULTIMA ELEMENTE
SELE BORUSU : BISICO ULTIMA ELEMENTE 27.2
JANT : BISICO
JANT TELLERİ : CRO-ME
LASTİK : MAXXIS 26X2.10
RENK : BEYAZ
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 21
MATERYAL : Alu
SIZE : 46 cm, 42 cm

Arkadaşlar bisiklet alma konusunda ufak bir yardımınızı isteyebilir miyim ?
Sizce Ghost SE1000 mi yoksa Carraro Crs 600 mü ?

Geri