Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Alacaklara Tavsiyeler

fthugr23

Aktif Üye
Tepki
116
İsim
Fatih Uğur
Bisiklet
Salcano
- Mutlaka kaliteli bir bisiklet alın. (Giant, Scott, Cannondale, Merida, Trek, Specialized, Sedona, Corratec, Ghost, Focus...) dandik bir bisiklet sizi yorar, enerjinizin büyük kısmını heba eder. İyi bisiklet yağ gibi akar gider.

- Arabanız varsa bir de bisiklet taşıyıcı alın. Atın bisikleti arkaya, gidin ormana bayıra mis gibi tertemiz havada sürün bisikletinizi.

- Bulunduğunuz şehirdeki bisiklet gruplarını internetten bulun onlara dahil olun. Tek başına sürmek bir yerden sonra sıkıcı olacaktır. Ayrıca bisiklet bilginizi çok hızla ilerletirsiniz.

- Downhill yapmayacaksanız sadece ön maşası amortisörlü bir bisiklet alın. Maşanın kilitlenebilir olmasına dikkat edin.

- Tek seferde 15-20 km'nin üzerinde turlar yapacaksanız pedli tayt giyin.

- Suluk, gösterge, ön ve arka far, kask, eldiven, mevsimlik giysiler... mutlaka alın. Bisiklet için ayırdığınız bütçeyi hesaplarken bunları da göz önünde bulundurun.

- Mutlaka boyunuza uygun bir kadro alın.

Scudo
Güzel tavsiyeler olmuş 1-2 tane de nacizane ben ekleyeyim.

- Akan trafikte sürecekseniz eğer mutlaka kask aynası kullanın. Bir süre sonra kalabalık caddelerde yürürken bile gözünüz arayacak :)
- Bisiklet her yere gider, ilk sorunuz "ben gidebilir miyim?" olsun.
- Başka bisikletçi gördüğünüzde selamınızı eksik etmeyin, bisikletin aynı zamanda bir sosyalleşme aracı olduğunu unutmayın.
- Mümkün olduğu kadar bisikletinizin tamir ve bakım işlemlerini kendiniz halletmeye çalışın. Aranızdaki bağ güçlenecek.
- Bisiklet almadan önce hangi amaçla kullanacağınıza karar verin ve seçiminizi ona göre yapın. Asfaltta kullanmak için boş yere amortisörlü bisikletle çile çekmeyin.

banada max 1300tl ye kadar bir mtb bisiklet onerebilirmisiniz hazir baslamisken :)

• Beğen
Tepkiler: fthugr23
Çok sık Araziye cikmiyosaniz mtb den uzak durun sabit maşalı bisiklet alin.

(En cok enerji ve para kurtaracak bilgi)

1.Marka delisi olmata gerek yok...bütçenin el verdiği bisiklet en iyi bisiklettir.(200 tl luk bisikletle çok mutlu olaya tek başına imza attın,markalaşmayı ögrendikce bisikletin sozde yağ gibi kayarken adresi saşırdıgına cok şahit oldum.artik teneke bağladım rahatın.

2-Salkano cok iyi markadir,Mosso cok iyidir,Carraro iyidir,Geotech iyidir illaki ecnebi takilmaya gerek yok.marka ne olursa olsun senin makina iyi degilse yokusta katir gibi hava çikarirsin.

3.al en dandik bisiklet pedalla....kalbine,ruhuna iyi gelecektir.

4.gruplardan uzak durmak ruha iyi gelir...ruh sağlığı sikintili cik bisikletli denyo var.yakin cevreni bisiklete alistir.en iyi arkadaş,gecmusini bildigin arkadaştir.(ben gruplarda bisiklet profesörlerinden tiksinti geldi,sanki bisikleti kendileri icat etmiş.alt tarafi 4 vidası 2 lastiği var) daha çok yazarim ama bu kadar yeter.

1. Maddeyi kabul etmiyorum. Gavur marka illaki en iyisi olacak diye bir kural yok. Sonuçta donanım meselesi. Onda da shimano/sram var. Farklı değil. Belki artıları vardır ama eksileri de vardır.

Siz amacınıza uygun, seveceğiniz, bütçenize göre bir bisiklet alın.

4.sıradaki tespitlerin yüzde yüz doğru. yaşadım gördüm grupmu bana göre değil@Hamit.Ç .

@Hamit.Ç
:) +1 Teşekkürler Sn Hamit.Ç

• Beğen
Tepkiler: fthugr23
Bence de en kaliteli ürünü her zaman gavur yapar. Gavur malı kullanın pişman olmayın.

@vela2016
Selam Sn vela

İnsanları "Gavur" ve "Gavur olmayan" olarak sınıflandırmak insanlığın en habis uru maalesef.
Bir ürünün tüm detayları ile ele alındığında (İmalat, maliyet, müşteri kitlesi, sosyo/ekonomik , sosyo/kültürel yapı vb gibi) kaliteli olup olmadığına karar verilir.

Ör: Bisan Sırano çelik kadro bisikletim var.
Yerli üretim. Donanımları sıradan (ufak eklemeler yaptım). Ancak beni dilediğim yere gayet rahat götürüyor.
Kısaca; benim ihtiyaçlarımı gören bir ürün. Fiyatı çok çok uygun (HD Fren sistemi fiyatına bu bisikleti aldım)

Benim nazarımda 14.5 kiloluk Bisan'ım harika bir bisiklet. Çünkü yola çıktığımda, yanımdan geçen pahalı bisikletlerin gidebildiği her yere beni de götürüyor.

Esen kalın.

@Mesut DOĞRU
Gavur mesajımı @Ömer İlker 'in mesajına karşılık yazmıştım. Ben de bütün insanların eşit olduğuna inanırım. Gavur ya da gavur olmayan diye bir şey kabul etmiyorum. Müslüman da Hristiyan da Budist de İneğe tapan da Yahudi de Pastafaryan da birdir benim gözümde.

@Mesut DOĞRU
@Mesut DOĞRU

"Yabancı marka" deseydim problem olmayacaktı ama "gavur marka" yazınca mı problem oldu ve olay "habis urlara" gitti. Bırakın artık bu entel sazanlikları, her şeyi polemik yapma huyunu. Hemen bilmişlik yapmayın.

@Ömer İlker
Ömer bey önce "Gavur" hangi anlamda kullanılır öncelikle onu anlayın.
"Gavur" tanımını bilerek kullanan kimse bir grup insanı aşağılamak amacı gütmektedir.
"Yabancı" mı demek istiyorsunuz "Ecnebi" diyebilirsiniz.
Kusura bakmayın; Ancak burada kullandığı kelimenin anlamını bilmeden"bilmişlik"i yapan biz değil sizsiniz.

Afedersiniz ama bana şu tayt olayı abartılmış balon gibi geliyor biraz.
Bisiklete ciddi olarak bu yıl başladım.
13-14 saat süren uzun turlar da yaptım. Son bir yılda sanırım 7000km yol yaptım. Tayta ihtiyaç duymadım. Bilakis ilk yol bisikleti aldığımda hevesle tayt da almıştım. Afedersiniz malum bölgeleri fena uyuşturdu.

Tabi taytın aerodinamik faydası da var. Onu da saatte 35km ortalama hızla günlük 3-4 saat antrenman yapanlar düşünsün.

15-20km üzeri turlarda tayt ihtiyacı yerine sele değişikliği daha anlamlı gibi sanki.

Ekleme yapayım, bütçeye uygun bisiklet kaliteli bisiklettir. Tamam insanlar 4000 lira telefon yerine keşke bisiklete verse, ama bırakalım durumu iyi olmayanlar da ucuz bisikletle bisiklet keyfini yaşasınlar.
İyi bisiklet üzerine yazılan kimi yazı ve yorumlar belki maddi durumu yeterli olmayanları bisikletten soğutuyor olabilir.
Bisiklet neredeyse 200 yıldır var (abartıyorum) yani o 200 yılın son yılındaki teknolojiyi kullanma zorunluluğumuz yok. Bırakalım 20 yıl öncesinden bisikletler de yollarda boy göstersin. Ne mahsuru var ki? Kullanıcı belki üç kilometre uzaktaki işine gidiyor.

Geri