Scudo Sports

Bisiklet alarmları ne kadar kullanışlı?

Benimde 7 şubatta aldığım ürün pazartesi günü elime geçmişti (yani 20 günde) ancak bugün test etme şansı bulabildim.Ürün gayet güzel duruyor bisiklette.Çok güçlü bir sesi var.Ben sabit yanan modu da var sanıyordum ama sadece 3 kademeli flaş modu var.Alarmı açınca ilk harekette 2 sn uyarı veriyor sonra bir daha hareket olursa yaklaşık 20-25 sn öttükten sonra eğer siz kapatmazsanız kendiliğinden susuyor ancak alarm kapanmıyor tabi tekrar hareket olursa birdaha başlıyor ötmeye

IMG_20170227_193858.jpg
IMG_20170227_194227.jpg

Ürün linki (link)

Üzerindeki kırmızı düğme ışığı açıp kapatıyor ancak mavi düğme ne işe yarıyor onu anlayamadım umarım alarma müdahale etmiyordur. @anti panik hocam siz çözdünüzmü bu mavi düğmeyi ??

Scudo
@Infinity dragon

Evet hocam..
Kırmızı ve mavi düğme klavuzda okumuştum.
Kumandadaki ile aynı diye hatırlıyorum.
Biri ışık (mavi) öteki alarm.
Akşam gidince bir deneyeyim.:)

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
sürekli bisikletin üzerinde takılı durması bi sorun çıkartır mı diye merak ediyorum arazide hoplayıp zıplarken bir süre sonra içindeki hareket algılayıcısı zarar görür mü acaba

@Infinity dragon

Hocam güzel noktaya temas etmişsiniz.
Alet selenin altına vidalanıyor.
Ancak klipsli kısımdan tüm lambalar gibi basarak sökmek mümkün.
Üretici benim gibi sökmeden bisiklet üstüne sabitleyip ve şarjı da bisiklet üstünde yapacaklar için alarmı oturduğu yuvaya sabitlemek için vida yuvası ve civata koymuş.
Bu sayede bildiğimiz çoğu lambadan daha sağlam.
Ben moon marka ön led far kullanıyorum. Mesela bu durumda bu lamba ondan daha sağlam.
Birde ben moon arka lambadada yaşadım.
Tak çıkar yaparsanız tırnak kısımı kırılıyor.
Bu nedenle sabitlemek en mantıklısı.:)

@Infinity dragon

Hocam nihayet konuya vakit ayırabildim.
Mavi düğmeye normalde ihtiyacımız yok. Sadece kumanda kaybolursa yeni kumanda aldığımızda kmaviye 2 sn basılı tutup kumandayı tanıtmaya yarıyor.

Dediğiniz gibi mavi kumandadaki ışık düğmesi ile aynı işi görüyor.
İşte klavuzdan ilgili bölüm:
(link)

@anti panik

Düzeltme : ışık kırmızı düğme olacaktı.

• Beğen
@anti panik
Ben bu ilk mesajdaki ürünün düz modelini kullandım. Şu an çekmecemde yatıyor. Motorda bir köşeye saklamıştım sorunsuz duruyordu ama bisiklette hoşuma gitmedi. Bu arada sorunsallar kısmına tamamen katılıyorum. Bu modellerin sarsıntı hassasiyet ayarı da var ama hassasiyet sanki pille beraber azalıyor gibi geldi bana.

Şu arka farlı model güzelmiş. Sarsıntı hassasiyeti ayarlansa iyi olurdu ama yine de model güzel :)

@S26

Selam tekrar ..
Konuyu hortlatayım.
Benim aliexpres den aldığım Wheel up arka çakar alarm bu hafta nalları dikti.
Geçen yıl Şubatta almıştım.
Geçen zamanda birkaç bisikleti çeşme hortumuyla yıkadım. Alarm da üzerindeydi. Sorun olmamıştı.
Ancak bu defa içine su girmiş.
Zaten "dıt..dıt" ara ara ses yaptı.
Meğer su aldığı için yapmış.
Bir hafta usb kapağı açık kaloriferli ortamda beklettim. 2 saat saç kurutma ile kuruttum.
Tekrar şarj ettim.
Çakar çalıştı.
Ancak kendi düğmesinden çalışıyor.
Uzaktan kumanda algılamıyor.
Halbuki aynı anda iki bisiklet yıkadım ve üzerindeki öteki lambaları da sökmedim.
Ama wheel up su aldı.
Zaten usb şarj kapağı da diğerleri kadarkalın değil ve sıkı oturmuyor.
Bu tarz ürünler su geçirmez değilse para vermemek lazım.;)

Acaba aldığım satıcıya yazsam destek alabilir miyim?

@Infinity dragon
Evet mavi düğmeyi alet bisikleti yıkarken su aldıktan sonra ikinci kere çözdüm.:)

Aleti su alınca birbuçuk hafta kullanamdım.
Uzaktan kumanda çalışmıyordu.
Klavuzda yazdığı gibi mavi düğmeye birkaç saniye basılı tutunca aletten "bip" sesi geldi.
Kumanda düğmelerini mıncıkladığımda artık çalışıyorlardı.
Yani mavi düğmeyle uzaktan kumandayı alete "tanıttım".:):)

Neyse bir daha su kaçırmam artık.:)

• Beğen
Tepkiler: S26 ve Kızılçam
@Infinity dragon

Aynen.
Made in China.
Üstüne bir de Çin markası. Iphone gibi
Başka ülke markası değil.

Ben birlikte gelen vidasıyla vidaladığım için sökmem çok zor.
Zaten alarm selenin altında.
Seleyle birlikte kaliteli ambalaj poşeti geçirip öyle yıkayacağım bir dahaki sefer.
Seleyi ve alarmı da ıslak mendille sileceğim.

Uğraşmaya gerek yok. Böyle olması lazım.:)

@Infinity dragon

Evet hocam en doğrusu da. Sürüş sırasında yağmura yakalanırsak ne yapacağız?

Bu arada benim alet çalışıyor ama şarjı normalin 10 da 1 i kadar anca gidiyor ve fiilen kullanamıyorum.
Alalı 13 ay oldu. Acaba satıcıya yazsam bir iyilik yaparlar mı?

Aliexpress benzer tecrübesi olanımız var mıdır? Yani bir süre sonra ürün arızalanınca değişim vb talep edenimiz var mıdır?:)

• Beğen
1-) Bu alarm belli bir süre öttükten sonra kendi kendine susuyormu biz kapatmazsak o an uzaktaysak?

2-) O mavi tuş alarmı susturuyorsa işi bilen adam tuşa basarak bisikleti goturebilir mi?

Yok dışardan birisi müdahale edemiyor. Sadece uzaktan kumanda yakındaysa yani bisikletin yanındaysak bu düğmeler aktif.

Alarm bisiklet hareket ettiği sürece ötmeye devam ediyor.

@anti panik

Burada kullanım klavuzu foto var ve detaylı açıklama yazılı. Benim ürün arızalı olduğu için çöpe attım. Ve detay yazamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Selam arkadaşlar bisikleti için airtag alacak olan var mı çok mantıklı bir çözüm, bisikletin içine yerleştirip telefondan takip etmek . Hem ufak hem de fiyatına göre işlevi iyi

Selam arkadaşlar bisikleti için airtag alacak olan var mı çok mantıklı bir çözüm, bisikletin içine yerleştirip telefondan takip etmek . Hem ufak hem de fiyatına göre işlevi iyi

Apple'ın ilk fiyat performans ürünü olabilir. Neco furç kapağının altına uyar gibi sanki .

@BirLebowski

Sanirim ben bisikletim icin alacam.

Kaç metreden çektiğini bilen var mı?. Sanırım bluetooth uygulaması bu ve hırsız için kullanmanın mümkün olduğunu sanmam

• iPhone 11
  • iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 ve iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max
Uyumlu modeller bunlar İphone umu bul uygulaması gibi çalışıyorsa Bluetooth ile işi yok nerede olursa olsun bulacaktır. Etkin kullanılacak telefonlar listesinde ki telefonların fiyatıyla yeni bisiklet alırım. :)

Ögrendigim kadariyla metre sinirlamasi yokmus. Cihazla temas kurulmak istendiginde yakinindaki herhangi bir telefonun baglantisi uzerinden sinyal gönderiyormus.
Hirsizin kendi telefonundan bile sinyal yollayabilir :)))

O nasıl çalışır?
AirTag'iniz, "Nerede?" Ağındaki cihazların yakında olduklarında algılayabilecekleri güvenli bir Bluetooth sinyali gönderir. Bu cihazlar AirTag'inizin konumunu iCloud'a gönderir ve bunu harita üzerindeki "Nerede?" Uygulamasında görebilirsiniz. Gizliliğinizi korumak için tüm süreç anonim ve şifrelenmiştir. Ve verimli olduğundan pil ömrü veya veri kullanımı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Geri