Scudo Sports

Bisiklet aldıktan sonra duyulan pişmanlıklar

Sadece yeni bir bisikletim olsun diye;
yol-trekking ağırlıklı kullanacağım halde gidip SEDONA 721 aldım.

Ammmaaaa sonradan bir modifiye ettim ki, şimdi bana uygun trekking bisikleti arasam bulamam
Derim ki modifiye etmeye uygun MTB kadrosunu yol-trekking e dönüştürmek tadından yenmezz

ne yaptım derseniz, önce lastikler, hemen sonra sele, ardından çamurluk, sonra gidon yükselme
arka bagaj ve çanta, neyse böyle olmayacak bi resim koyayım:hhhhhh:P1140010.JPG

Scudo
Benim en büyük pişmanlığım daha 15-16 yaşındayken kendi ellerimle topladığım. Her parçasını özenle seçip, taktırmak bisikletçime koşarak gittiğim canım dağ bisikletimi çürümeye terk etmem. Ortalama 15 sene geçti üzerinden ama halen içim sızlar neden terk ettim onu diye :( Yazdıkça da aklıma geliyor amortisörü taktırdığım gün kaza yapmış ve yamultmuştum çatalı. 1 günde 2 amortisör almıştım bisiklete :uzgnm:

@Çetin ŞAHİNÖZcok guzel olmus bisikleti havada tutan demirleri nerden aldiniz acaba

2010 da bisikleti satmak zorunda kaldım. 2014 te yenisini alabildim. Aldıktan sonra en büyük pişmanlığım niye 4 sene beklediğim oldu. Keşke nasip olsaydı da hiç ara vermeseydim.

Aksesuar vb. gibi ekipmanı tam almamak. Sonradan 1000 tane site dolaşmak, 1000 tane yorum okumak, foruma 1000 tane gereksiz konu açmak zorunda kalıyor insan.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Sakıncası yoksa selenin marka modelini öğrenebilir miyim ?

tabii, önce tchibo sele kullandım, gayet memnundum,
sonra XLC ile değiştirdim yeniden, şu resimdeki olanxlc25020260001_jpg1.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
2 büyük pişmanlığım var
1) Bisiklet için 35 yaşına kadar beklemek :)
2) Dağ bisikletinden sonra direkt safkan yol bisikleti almayıp fitness bisikleti almak.

Keske daha ucuz, basit bir bisiklet alsaydim pismanligi yasiyorum arada. Sehir icinde bir yere kitleyip birakamiyorum uzun süre. Sürekli calinirsa süphesi aklimda. Zaten bir önceki bisikletimi caldirmistim. Söyle iyi bir ikinci ele denk gelsem alacagim günlük kullanim icin ama onu da evde koymaya yer yok. Bunu da satmaya kiyamiyorum. Bisikleti nasil daha eski gibi gösterebilirim diye arastiriyorum. Dag bisikletlerini de ne diye karnavaldan cikmis gibi yaparlar ki arkadas? Her yeri sticker. "Gel, beni cal" diye bagiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Sedona 345 aldım 19 inç, keşke 17 inç olaydı.

@Oğuz han T

sportive serisi herhalde. düz maşa kullanmayı düşündün mü? bende 227 var, disk fren...
eğer disk fren uyumlu bir düz maşa bulamazsam, ön freni V'ye çevirip, düz maşa kullanmayı düşünüyorum. o zaman 12,5 kiloya düşürürüm sanırım...

@Şevket Akça
Donanımı boşver jantın, kadron, maşan iyi olsun gerisini koymak kolay :)
Bianchiye iyi donanım koydukta ne oldu :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@M.Gökhan BİROL

Halen Sportive 227 ye uygun disk uyumlu maşa arayışındayım bulabilirsem takıcam. Bu arada varsa düz maşa tafsiyesi olan bekliyoruz.

@Oğuz han T

(link)
şöyle bir şey buldum, nedir, ne değildir, nasıldır, bilmiyorum. sen de bi araştırsana

@M.Gökhan BİROL
Evet bunu görmüştüm sirf kron markasi olduğu için vazgeçtim. Kron la ilgili kötü anılarım ne parçasının ne bisikletinin hayatda yanina yaklaşmam. :)

Keşke Trek ds 8.4 yerine fx modeli alsaydım.

• Beğen
Tepkiler: Roux
@Oğuz han T

disk fren olmazsa olmaz değil. yani ön frenin disk olmasına pek gerek yok bence. ön tarafı V alır takarsın, düz maşayı da takarsın, hem süspansiyonun hem de disk frenin ağırlığından kurtulmuş olursun. Yanlış mı düşünüyorum

o zaman da bisiklet garip tuhaf bi yaratığa dönüşür ama 3 kg kadar hafifler. 12 kg seviyelerine iner.
la boşver bizim bisikletlerimiz güzel :p

• Beğen
Tepkiler: Oğuz han T
Bir tek ben pişman olmadım herhalde. :D

Geri