Scudo Sports

Bisiklet aldıktan sonra duyulan pişmanlıklar

@kirbasumut55
son turumda bir günde 183 km yol yaptım. hani desen ki ne kadar ağrıdı aman aman öyle bir acı hissetmedim. sele kalitesi ve giyim çok önemli.

Scudo
Herkese merhaba;
Henüz pişman olmamışken aranıza katılmış bulunuyorum :) 15-20 gün içerisinde bisiklet almayı planlıyorum. Ağırlıklı İstanbulda şehir içi, hafta sonları asfalt yoldan Çatalcada sürmeyi düşünüyorum. Bir de Eylül ayında şehirlerarası gidiş dönüş 500 km yol yapma planım var. Bunun için şehir bisikleti tavsiye ettiler ama kararsız kaldım. Bisiklet için maks 750, ekipman için 250 toplamda 1000 tl bütçem var. Decathlondan bir bisiklet beğendim ama nasıldır bilmem, biraz ağır gibi.

Önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

(link)

Ben memnunum bisikletimden, mtb kullanıyorum, yol hiç denemedim, ama gerçek bisiklet yol bisikletidir tezini savunuyorum, çok para harcamadım şu ana kadar ama keyifle biniyorum.
Sonradan aldıklarım sele, dış lastik, jant seti, aydınlatma, kask, spd ayakkabı, GoPro gibi şeyler.
Benim için önemli olan boyu ve bana uygun olmasıydı, 2009 yılında L kadro alınca keyif alamamıştım, o zaman hiçbirşey bilmiyordum.
Yaklaşık 1 yıldır kullandığım bisikletim tam bana göre, çok iyi bakamıyorum belki ama arazide bindiğim için tertemiz olmasını da beklemiyorum.

Pişmanlığıma gelince bisikleti hayatımın bir parçası haline getiremedim henüz, arazide uzun turlara gitmek, dağlarda güneş batarken çadırın penceresinden bakıp uykuya dalmak istiyorum.
Tabi 34 yaşında, evli ve çocuklu olunca hep bahaneler çıkarıyorum karşıma ama en büyük pişmanlık içimde enerji varken harekete geçememek.

İnşallah 2015'te bisikleti bu yönde biraz adam edince bagaj ve çanta ile bunu da başaracağım.

@aeneskral
Seleyi daha yumuşak kılacak bir araştırma yapacağım. bende bugün baya yol yaptım, aman aman değil ama 0'a indirmeye çalışıcam

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Pişman değilim ama keşke yol bisikleti alsaydım dediğim zamanlar git gide artıyor

Merhabalar, pismanligi kendi blogumda yazdigim bir yazida anlattim. Konu acacaktim ancak yeni uye oldugum icin acamiyorum. Yasak mi bilmiyorum burada paylasmak ama bir bisikletci olarak duygularimi, fikirlerimi yazdim.

Bisiklet ve Türk İnsanı (link)

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Forumda ki ilk mesajım: Herkese merhabalar, foruma yeni katılıyorum ilk mesajım umarım hayırlı olur. :) 28 yaşındayım, Balıkesir merkezde ikamet ediyorum. 8 yaşında bmx ile başlamış , bisikletin keyfini doya doya çıkaran çocukluğunda dikenlerden çok çekmiş, ve bolca erimiş ayakkabısı bulunan , bisiklet tamirinde bolca vakit geçirmiş biriyim. Tabiki hepsi amatör...8 yıldır bu tutkudan uzak kaldım, ve gerçekten bisikleti çok özlediğimi, sigarayı 12 yıl içip bıraktıktan ve yaşama tekrar döndükten sonra hatırladım...! Kendime en uygun olacağını düşündüğüm ghost panamao x5 modelini alıp aranıza katılmış bulunmaktayım.Pişman olmamanız için en önemlileri kendimce sizin için sıralayayım; En önemli kriter 1-Marka sizi yanıltabilir! ; 2- Tercihlerinizi iyi belirleyiniz Dağ-şehir-hibrit-cross ? 3-Fiyat- ekipman kalitesi - ağırlık bu 3 unsurun birbirlerini etkilediğini unutmayınız. (misal ekipmanı ortalamının üstünde kaliteli ise ve fiyatı uygunsa bilin ki Kadrosu ağır bir bisiklettir(bir kez alırım parça değiştirmem diyenler için tavsiye ederim), veyahut sağlam bir kampanyadasınız kaçırmayın :D . Ekipmanı, fiyatına göre ortalamanın altında ise hafif bir kadroya sahip olma ihtimali yüksektir(ileriye yönelik, parça değiştirme eğilimi olanlar için tavsiye) Zaten hafif kadro, kaliteli ekipmanı bisikletin fiyatından anlarsınız :). Bence şehirlerde yapılan en büyük hata çift amortisörlü dağ bisikleti almak, Bu hataların en büyüğünde 1 numaraya oynar arkadaşlar;25 kilo, kalitesiz ekipman, biraz sıkınca kendini salan v frenler, kamyon kullanma hissi:( Lütfen böyle karne hediyesi almayın babalar.:agla:

• Beğen
Tepkiler: kemken
1.82 boyla katlanır carraro flexi aldığıma pişman oldum. Sele borusunu da değiştiremeyince (alternatif yok, dahon sele boruları daha kalın) diz ağrısı çektim, yokuşlarda zorlandım. Farklı ruble aradım zor buldum, lastik değiştirdim vs vs uğraştırdı.

• Beğen
Tepkiler: ismail.yüksel
bilmeyerek 1.74 boyuma büyük olan 49 cm ghost cross 1300 aldığıma çooook pişmanım hiç kullanmadım satıyorum.

Ben de keşke şehir bisikleti alsaydım diyorum bazen

• Beğen
Tepkiler: ismail.yüksel
@Ozan k.

Ozan Bey benim boyum da sizden çok az kısa ama bende ki Bianchi Folding'le hiç sıkıntı yaşamadım sürüşü çok keyifli hatta katlanırların size öyle gelmiş sanırsam :)

valla ben şuan neden ghost se1175 almadım diye üzülüyorum :p

Bu bir yorum meselesi değil, pedal en aşağıdayken sele de en yukarıdayken dizim fazlasıyla kırık kalıyordu. Şimdi dahon var çok memnunum arada fark var.
Siz rahat ettiyseniz ne mutlu size...

Ağır olması (15KG) yada bana öyle geliyor.Bilgisizlik yüzünden mtb alamam ve neresinden tutsam elimde kalması :(

600 Tlye ne tavsiye edersiniz? yol bisikleti mesela?

Şehirde kullanmak için bisiklet bakıyordum. Yaptığım arastırmalar sonucumda carraro sportive 224 ün aradığım ürün olduğuna karar verdim. Hız ve ağırlık önceliğimde. Henüz almadım, birkaç haftaya alacağım. Bakalım keşke diyecekmiyim.

Bu konuyu 5 yıl önce açmıştım. Aradan geçen beş yıllık dönemde bisiklet kullanmaktan hiç pişmanlık duymadım. Çok güzel dostlar tanıdım, yeni yerler öğrendim, sağlığım ve yaşama sevincim olumlu etkilendi. Bisikletle uğraşmaktan değil ama seçimle ilgili bana bu konuyu açtıran pişmanlıkla birlikte yaşadığım pişmanlıkları özetleyeyim;

-İlk bisikletimin ( mtb idi) küçük kadro boyunu büyük kadro ile değiştirdikten sonra daha kaliteli bir bisiklet isterken, yine acele edip orta seviye bisiklet almak. ( Yine mtb ) Onu da modifiye etmek için zaman ve para harcamak.

-Daha ilk bisiklete başlarken tur ya da yol bisikleti tercih etmemiş olmak.

Bunun dışında bisiklet hep iyilik, güzellik, mutluluk, dostluk getirdi bana. Şimdi bir yol ve bir tur bisikletimle mutlu yaşayıp gidiyoruz. Sırada bu kış verdiğim aranın acısını çıkartmak var.

Selamlar.

Bisikletimi satarken çok büyük zararla sattım aylarca çalıştığım para çöpe gitti.Sırf bu yüzden şimdiki bisikletim kaliteli olsun afedersiniz ama köpek gibi çalışıyorum tabii aynı zaman'da da okuyorum.En ama en büyük pişmanlığım o bisikleti bu sene ne de olsa Abd'ye gideceğim diyerek satmaktı.Gitme işi suya düştü ben bir sene bisikletsiz kaldım param yandı.Hatırladıkça kendime bir posta iyice sövüyorum sonra biraz iyi oluyor :p

Bir ay önce dahon katlanır bisiklet aldım, bunca sene ne diye almadım ben bunu diye pişmanlık duyuyorum.

Geri