Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Merhaba,

Aynakolun ucundan ne kadar sapıyor çekül?
Dizim topuk taraflarında kalıyor.
Bisikletinizin marka modeli nedir ?

Gördüğüm kadarıyla iki modelde kadro boylarını effektif top tube den veriyorlar. Cube de 58 kadro size tam sınırda olabilir.
bisan rx9400 sora 2018modeldi sanırsam

1704656690818.png1704656701008.pngFotoğrafları çektikten sonra farkettim de fena değil gibi

Son düzenleme:
Scudo
  • Beğen
Tepkiler: emre özbay
İyi günler
Kadro boyu kıyaslaması yaparken rastladığım bir web adresini paylaşmak istedim, web adresinde iki ayrı bisikletin görsel(çizimsel) ve sayısal olarak kadroyu kıyaslamasını yapabiliyorsun.
Bikeinsights. com ( yeterli süre geçirmediğim için web adresini bu şekilde yazmam gerekti.)

Dosyalar

• IMG_20240108_181847.jpg
    IMG_20240108_181847.jpg
    56,6 KB · Okunma: 15
  • IMG_20240108_181826.jpg
    IMG_20240108_181826.jpg
    48,9 KB · Okunma: 15
Son düzenleme:

313441 dosyayı görüntüle313442 dosyayı görüntüleFotoğrafları çektikten sonra farkettim de fena değil gibi

Bu fotoğrafa göre bir sorun görünmüyor. Bir ipe ağır bir cisim (somun gibi) bağlayıp sarkıtabilirsiniz. Aynakolun ucundan +/- 1 cm kadar kaçıklık olabilir.

1704728956778.png

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
Boyum 173 iç bacak 79cm yol bisikleti için uygun kadro boyu kaç cm arası uygun olur?

Boyum 173 iç bacak 79cm yol bisikleti için uygun kadro boyu kaç cm arası uygun olur?

Böyle bir soruya cevap verebilmek için en az bir soru daha sormak gerek : hangi yol bisikleti?

Zira yol bisikletleri tek tip olmadığı gibi farklı markaların kullandığı geometri tablolarının da bir standardı yok. Örneğin endurance geometride bir yol bisikletinde uzanma mesafesi kısayken, aero geometride olabildiğince agresif hale getirilmiştir.

Yine örneğin Cube markasının 53cm bir kadrosunu Cannondale markasının muadili 54cm kadrosu ile kıyasladığınızda arada 1cm yerine çok daha büyük fark olduğunu öğrenirsiniz.

Bütün bunların üzerine bir de her kullanıcının farklı vücut oranları söz konusu. Kimi kullanıcının kolları gövdeye oranla uzunken, diğerlerinin esnekliği görece daha az olabiliyor.

Tüm bu değişkenleri elemek için en doğrusu bisikleti almadan önce bike fit yaptırıp olması gereken ölçüleri tespit etmek ve bu ölçülere göre seçim yapmak. Bike fit imkanı olmayan kullanıcılar ise geometri tablolarını incelemeli ve mutlaka bisikleti denemelidir.

Sorunuzun çok kaba cevabı ise pek çok marka için yaklaşık 53-54cm bir kadronun uygun olma ihtimalidir.

Böyle bir soruya cevap verebilmek için en az bir soru daha sormak gerek : hangi yol bisikleti?

+ aynakol uzunluğu

Zira iç bacak uzunluğu üzerinden yapılan hesap BB orta göbekten sele üstünü hesaplıyor, 165 ila 175 arası ayna kolları hesaba katılmıyor. 1 cm önemli bir aralık bike fit işinde. Yastık gibi kalın tayt pedi bile detay aslında

Bisiklet üstünde pedal çevirmenizi görmek lazım en güzel fit için, kalça stabil mi? Üst gövde ne durumda? Gerektiğinde topuk inebiliyor mu? Omuzlar gergin mi? Omurga pozisyonu... etc.

Son düzenleme:
Merhaba, boyum 1.67, ic bacak boyum 72 cm, 27k butcem var yol veya gravel bisiklet almak istiyorum ama ic bacak boyuma uyan kadro bulamadim sanırım. Yardimci olabilir misiniz? Bir de cesitli sporlarla uğraşıyorum ama yillardır bisiklet surmedim simdi yol bisikleti alsam sıkıntı yaşar mıyım sürmekte?

Merhaba, boyum 1.67, ic bacak boyum 72 cm, 27k butcem var yol veya gravel bisiklet almak istiyorum ama ic bacak boyuma uyan kadro bulamadim sanırım. Yardimci olabilir misiniz? Bir de cesitli sporlarla uğraşıyorum ama yillardır bisiklet surmedim simdi yol bisikleti alsam sıkıntı yaşar mıyım sürmekte?
Özel fiziksel bir probleminiz yoksa bir sıkıntı yaşamazsınız. Bütçeniz 2 bin artarsa Van rysel RC500 S yani small size uyar. Çevrenizde decathlon varsa gidip deneyebilirsiniz.

(link)

Bütçeyi 1 lira bile aşamam derseniz sensium 1.0 46 kadro olur muhtemelen.

(link)

Boy 1,53. İç bacak ölçümü 65.
20 inç çelik kadro katlanır kullanıyorum.
Çukurlar çok rahatsız ediyor. Aksine güzergahım çukurlu.Hafif yokuş bile zorluyor. Ayrıca, orman yollarına süremiyorum.
Scott Sub -Carraro sportive serisi veya ona benzer düşünüyordum.
Fikir sorduğum birisi, sana 24 inç bile büyük gelir dedi.
Sosyal hayat-aile yok. Tek aktivitem bu.
Seçim konusunda fikirlerinizi önemsiyorum.

...
Fikir sorduğum birisi, sana 24 inç bile büyük gelir dedi.
...

Bulabildiğiniz herhangi bir yerde 41 kadro deneyin.
Üst boru nedeniyle her kadro olmayabilir belki ama eğimli üst borulu birçok model var. O da olmazsa step-thru kadrolar var.
Mesela 41 kadro Legarda'ların üst borusu böyle:
1721140499083.png

• Beğen
Tepkiler: glaZEDX
Bulabildiğiniz herhangi bir yerde 41 kadro deneyin.
Üst boru nedeniyle her kadro olmayabilir belki ama eğimli üst borulu birçok model var. O da olmazsa step-thru kadrolar var.
Mesela 41 kadro Legarda'ların üst borusu böyle:
319192 dosyayı görüntüle
Cevabınızı rehber edinip , yılmadan arayacağım.
Çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri