Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Scudo
Boyum 1.72 cm bacak boyum 82 cm Whistle miwok 940 D modelini almak istiyorum fakat hangi kadro ölçüsünü seçeceğimi karar veremedim.
16 (41cm) L mesafesi 56 cm veya 18(46cm) L mesafesi 57.5

(link)

öncelikle bu site için çok teşekkürler.bu sitedeki bilgilerin yardımıyla bugün 900 ytl bayılıp Bianchi Özel Seri Sauk aldım.boyum 188 olduğu için 51cm kadro aldım.herhalde uygundur.özellikle SHIMANO DEORE sistem ve 27 vites olması kararımı etkiledi.Bianchi fabrikaya sordum 13-13,5 kilo arasıymış.aslında fiyatıda çok uygun geldi bana.hatta gaza geldim uzun turlarda da kullanmak için 2 tane 2.00 x1,75 maxxis kevlar belt patlamaya karşı direnikli lastik aldım.tabi bazıları soracak niye tur bisikleti almadın diye? ben hem arazide özgürce kullanabileceğim hem de ince tur lastiği takıp uzun turlara çıkabileceğim bir ürün arıyordum.sizce tercihim nasıl?ürünün özellikleri ise:
Kadro Alüminyum 6061 HF / Entegre Maşa Yatağı
Maşa SUNTOUR 26"SF10 XCM V2 RL 100mm
Jant 26/559X19 BYTE Çiftkat Alüminyum Siyah 32H-
Lastik SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Vites Shimano Deore 27 Vites
Fren ÖN - Arka: V-FREN "Shimano" BRM590 Siyah
Sele SELLE ITALIA Q-BIK FLOW Siyah

ama bi sorum var
17 yaşındayım
175 boyundayım
82 kliyom
almayı düşündüğüm bisitlet ise
geotech expert sizce nasıl

ama bi sorum var
17 yaşındayım
175 boyundayım
82 kliyom
almayı düşündüğüm bisitlet ise
geotech expert sizce nasıl

Öncelikle verilen bilgi için çok teşekkürler. Yeni başlayacak birisi için oldukça bilgi verici. Bu siteyi bulmadan önce bisan ve bianchi den başka bisiklet markası bilmiyordum. Bu siteyi inceledikten sonra yorumları gördükten sonra hiçte öyle güzel bir bisiklet olmadıklarını anladım. Bisiklet almadan önce herkesin muhakkak bu siteyi incelemesi gerek.

bu degerler bütün türler için geçerli mi.city bike için 1.75 boy ölçü ne olur.ben,m anladıgım.18 ya da 61 .dogrumu?

bence seni cok yorar çünkü fazla egilmen gerekebilir buda ayriyetten sırt agrısı sebebi olabilir

Benim epey kafam karıştı.

Trek FX 7.0 almayı düşünüyorum. Boyum 1.69 - 1.70. Trek şehir bisikleti kategorisinde. Trek için nasıl bir hesaplama yapmalıyım?

Bende 7.5 almayı düşünüyordum, yeşil bisiklet gürsel beyle baktık, bana uygun kadro boyu 20 inc olanı idi( selenin altındaki boru) sizin için 17.5 olanı sanırım uygun olabilir. Ölçü için bisikleti kullanmayı düşündüğünüz ayakkabı ile kadronun üzerinde iken, bacaklar bitişik şekilde bisikleti ön ve arkadan kaldırın, yerden en az 5cm yükselmesi gerekir bu sınıf için;)
Şu an specialize sirrus spor kullanıyorum, onun da kadro boyu large.

@Erhan Atakan

Evet her iki lastiğin de yerden en az 5cm. yükselmesi gerekir;) kadro üst borusu apış arasına değdiğinde tabiki;)

Arkadaşlar merhaba boyum 1.67.
Sanırım en 16" kadrolar uygun benim için Forumdan ikinci el bakıyorum güzel bisikletler çıkıyor fakat genelde 18"... Benim için büyük kalır mı 18" ? Kullanma amacım sahilde gezmek falan olacak...

vermiş olduğunuz faydalı bilgilerden ötürü çok teşekkürler. diğer yandan ben hiç bunlara dikkat etmeden aldım bisiletimi gidip akşam ölçüyüm bari ;)

@cyilmaz

18" size biraz büyük kalabilir... Ama tur için kullanacak iseniz 18" bir bisiklete oturun deneyin... Genede ben tavsiye etmem...

Çünkü uzun bisiklet ağırlık merkezinizi öne alarak omuzlarınıza ve bileklerinize fazla yük bindirir...

Küçük kadro ise belinize fazla yük bindirir...

Yani 15" alıp uzun sele borusu almak aslında bir işe yaramaz... Çünkü siz zaten 15-17 arasında kullanabilirsiniz kadro... Sadece boyunuz değil kol ve bacaklarınızın uzunluğuda önemlidir...

Geri