Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet antrenmanlarında ağırlık çalışmalarının yeri

Evren Uyanık

Daimi Üye
Kayıt
27 Ekim 2012
Mesaj
249
Tepki
280
Şehir
İzmir
Bisiklet
Scott
8 aydır fitness ile ilgileniyorum. Diyet ve sporla birlikte kısa sürede güzel kilo verdim ve form kazandım. Eskiden 1-2 barfiks zor çekerken, hayatımda doğru düzgün koşmuşluğum yokken, 8-10 barfiks, 30-40 şınav çekebilir, 3 kilometreyi 14 dakikada koşabilir hale geldim. Bu diyet ve spor dalgası ile birlikte 4 ay önce de bisiklete başladım. Bu süre içerisinde haftada 1-2 kez 1-2 saatlik orta tempolu sürüşler, 8-10 kez de 100 kilometre civarı turlar yaptım. Bisiklete dair herhangi bir antrenman programı uygulamadım.

Şimdiye kadar evde koşu bandı, kondisyon bisikleti, dambıl, barfiks demiri gibi kendi imkanlarımla yaptığım sporu bir adım ileriye taşıyabilmek için geçende spor salonuna yazıldım. Hazır salona yazılmışken bisiklete de faydası dokunabilecek çalışmalar yapmak için hocayla konuştum. Daha önceden ağırlık çalışmalarının bisiklet sporunda çok yeri olmadığına dair yazılar okumuş olsam da, aksini savunanlar ve düşük ağırlık çok tekrarlı çalışmaların veya hız ve dayanıklılık çalışmalarıyla desteklenen ağırlık çalışmalarının faydaları olduğunu belirten yazılar da okuduğum için, hocanın da tavsiyesiyle üst ön ve üst arka bacak kaslarını çalıştıracak bazı hareketleri uygulamaya başladım.

Şu ana kadar nasıl olsa yürüyorum, koşuyorum, bisiklete biniyorum, ayrıca bacak çalışmama gerek yok diye düşünüyordum. Okuduğum bazı makalelerde de bisiklette yüksek performansa ulaşabilmek için salondaki ağırlık çalışmalarından ziyade orta tempoda uzun saatler süren sürüşlerle aerobik kapasitenin arttırılmasının daha önemli olduğu yazıyordu. Ancak hoca koşu ve bisiklet gibi sporların kuvvet çalışmasıyla desteklenmediği sürece kas gelişiminde tek başına yeterli olmayacağını belirttiği için bacaklar için basit bir ağırlık antrenmanı programı oluşturdu.

Salonda bana uyan saatlerde haftada 2 gün spinning dersi varmış. Bu dersten kesin verim alacağımı düşünerek bu derslere de katılmaya başladım. İlk etapta Pazartesi Çarşamba Cuma ağırlık, Salı Perşembe spinning vardı programda, ancak haftaiçi her gün üst üste bacakları zorlamak, dinlenmelerine yeterince izin vermemek pek doğru gelmediği için, sadece Salı ve Perşembe hem ağırlık hem spinning olacak şekle dönüştürdüm. Haftasonu da dışarıda birkaç saat sürersem, aralarda birer gün boş kalmış olur diye planladım.

Vücut geliştirme programlarında yoğun şekilde çalıştırılan kas gruplarının en az bir gün, tercihen iki gün boş geçilerek dinlendirilmesi gerektiği belirtilir hep. Ancak bisiklet kuvvet patlamasından ziyade süreklilik ve dayanıklılığa dayalı bir spor olduğu için bisiklet antrenman örneklerini incelediğimde haftanın 6 günü sürüş verilen programlar dahi görüyorum. Bir gün yüksek tempolu, bir gün aktif dinlenme anlamında düşük tempolu sürüşlerden oluşan programlar olduğu gibi, 5 gün 1-2 saatlik 1 gün de 4-5 saatlik uzun sürüşleri kapsayan programlar da gördüm. Bir gün dolu bir gün boş veya iki gün dolu bir gün boş gibi farklı yaklaşımlar da var. Sanırım bu işin kesin bir doğrusu da yok ki her program farklı bir sistem uyguluyor. Ben de tam olarak hangisini uygulayacağımı bilmemekle birlikte, spordur hangisi yapılsa faydalıdır diye düşünerek biraz oradan biraz buradan farklı sistemler arasında geçiş yaparak aktiviteyi sürdürmeye devam ediyorum.

Belirttiğim gibi ben bisiklete başlayalı 4 ay oldu. Öncesinde de bir spor geçmişim bulunmuyor. Forumda yıllardır ciddi olarak antrenman yapan, çok yüksek form seviyesinde olan arkadaşlar var. Bu tip konulara meraklı olan, yıllardır bu işin içinde olup kendisini geliştirmiş, yüksek bilgi seviyesinde arkadaşlar var. Bisiklet performansını arttırmak için sizce ağırlık çalışmaları ne derecede gerekli? Sadece spinning ile veya dışarıda mümkün olduğunca fazla pedallayarak sürüşler yapmak performans arttırımı için yeterli midir, yoksa salon içi ciddi bir bacak antrenmanı da programa eklenmeli midir? Eklenecekse bunun spinning veya sürüşlerle aynı gün mü olması daha doğrudur, farklı günlere mi koyulması daha doğrudur? Aynı gün olacaksa sıra olarak hangisinin önce yapılması daha doğrudur? Antrenman günleri aralarında boş gün bırakılmalı mıdır bırakılmamalı mıdır? Bu gibi konularda uzman görüşü paylaşabilecek arkadaşlar varsa gerçekten çok memnun olacağım. Internette o kadar fazla bir bilgi kalabalığı var ki, bir yerden sonra neyin doğru olduğu bilinmez, hangisine inanılacağına karar verilemez hale geliniyor. Burada birinci ağızdan bilgi verebilecek birileri varsa daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Şu anda tur bisikleti kullanıyorum, kısa süre içerisinde yol bisikletine geçiş yapmayı düşünüyorum. Sürüş tarzı olarak hem kuvvet hem dayanıklılığa yönelik, ikisinden de biraz ihtiyaç duyacak bir tarzda kullanıyorum. Ne yarış yapıyorum, ne de ağır ağır takılmayı seviyorum. Bazen uzun tur yapıyorum, bazen kısa süreli yüksek tempolu sürüşler yapıyorum. Sonuçta hobi için sürüyorum. Esas amaç sağlıklı olmak ve zinde kalmak olsa da, kendi kendimle bir yarış içerisinde olmak ve gelişim göstermek de alınan keyfi arttırdığı için antrenmana önem veriyorum.
 
Scudo
Cok güzel ve cok detayli yazmissiniz. Genel olarak ne yapilmasi gerektigini biliyorsunuz. Ayrica bu konuda yardimci olacak egitimli insanlara da danismissiniz. DAha kimse cevap yazmadigi icin bir kac noktaya degineyim. Arkadaslar mutlaka dah ileride pek cok konuyu daha da acacaklardir.

1. Cok farkli antrenman planlari olduguna deginmissiniz.
Antrenman, belirli bir hedefe göre yapilir. Neyi amacliyorsaniz o istikamette gelismeyi saglayacak antrenman yapilir.
Sezonun her döneminde ayni antrenman yapilmaz, mevsime, hava durumuna, form durumuna, hedef icin secilen zamanin uzakligina yakinligina göre farkli antrenman planlari uygulanir. Temel antrenman, kuvvet(!) antrenmani, antrenman kampi, yokus antrenmani, maraton yarisi antrenmani, kriteryum yarisi antrenmani, teknik antrenmani....... gibi. Zaten birbirinden farkli cok degisik disiplinleri vardir. Önce amacinizi belirlemeniz gerekir.

2. Kuvvet antrenmani
Asagi yukari her antrenman planinda aletli, aletsiz, kuvvet antrenmani mevcuttur. Sadece belden asagisi icin degil, vücdun üst tarafi karin, sirt, yan adeler, boyun, bogaz kol adeleri aletli ve aletsiz olarak kuvvetlendirilmelidir. Düzeyi amaca, miktari antrenman dönemine baglidir. En önemlisi, mukavemet antrenmani ile kuvvet antrenmanlarini ayni anda yapmamak, aralarina belirleyici sinirlar koymaktir. Detaylarina girmek istemiyorum. Ama kuvvet antrenmanlari genel olarak sezon basinda yapilir ve sozon icerinde düzeyi korunur veya az miktarda artirilir.

3. Bisikletcilik
Daha önce bisiklet kullanmadiginizi belirtmissiniz. Ciddi ve düzenli antrenman yaparak cok yüksek performanslara ulasabilirsiniz. Sizden daha az antrenman yapan birisinin sizden daha iyi olmasi sizi yaniltmasin. Bu kadar antrenmana ragmen bir grupla yola ciktiginizda geri kalip zorlanabilirsiniz. Cok dogal bir durum oldugunu bilin ve kendinizi lüzumsuz hirpalamayin. Bir kac sene sonra söz konusu bile olmaz.

Bu üc noktanin detaylari cok yer tutar. Gördügünüz antrenman planlari arasindan hedefinize uyan bir kacini secin ve onlari takip edin.
Benim yaz antrenmanlarim her zaman 1 Subatta baslar. Iklim elvermedigi zaman kompanse amaciyla benzeri baska bir spora kayarim. Örnegin gectigimiz cumartesi 8 km., Pazar günü 25 km. yürüyüs kayagi yaptim. Bugün de yine benzeri bir degisiklik yapacagim. Nprmal plan da 1 saat , 2 tane 10 dakikalik yüksek devirli pedal cevirme olan hafif bir gün, ama hava - 12°C, ve her taraf kar, buz.
 
Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.

Hobi amaçlı bisiklet sürdüğüm için sezona veya takvime bağlı bir hedefim yok esasında. Bir taraftan keyif için bu aktiviteyi yaparken, bir taraftan da bu işin nasıl en doğru şekilde yapılması gerektiğini öğrenip bilerek doğru yaklaşımlarla hem sağlık hem de form açısından gelişim gösterebilmek olarak tanımlayabilirim hedefimi. Birinci maddede değindiğiniz yaklaşımlara dair spesifik bir hedefim söz konusu olmadığı için sanırım özel olarak birine yoğunlaşmadan hepsinden biraz olacak şekilde genel geçer bir antrenman sistemi uygulamam benim beklentilerimi karşılayacaktır.

İkinci maddede mukavemet antrenmanları ile kuvvet antrenmanları aynı zamanda yapılmamalıdır derken, sezondan bahsettiğiniz için sanırım belli bir takvime hazırlanma anlamında zamanları ayrılmalıdır diyorsunuz. Yarış takvimi veya sezonla ilgili bir bağlayıcılık olmadığında mukavemet ve kuvvet antrenmanlarını nasıl düzenlemek gerekir? Haftada 2-3 gün bacak kaslarına yönelik ağırlık çalışması, 2-3 gün 1 saatlik yüksek tempolu spinning veya birkaç saatlik orta tempolu sürüşler benim seviyemdeki biri için uygun mudur sizce? Ağırlık çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmesi veya tam tersi ağırlık çalışmalarının azaltılıp sele üzerinde geçirilecek zamana daha fazla ağırlık verilmesi gibi bir öneriniz olur mu?

Mevcut programda ağırlık çalışmalarıyla bisiklet çalışmalarının ne şekilde sıralanması gerektiği konusunda da emin olmadığım noktalar var. Pazartesi-Çarşamba-Cuma bacak kaslarına yönelik ağırlık, Salı-Perşembe-Cumartesi bisiklet, Pazar dinlenme dediğimizde, haftanın 6 günü aralıksız bacakları zorlamış oluyoruz. Gelişim için acaba olması gereken zaten bu mudur, yoksa gelişimi zorlaştırabilecek gereğinden fazla yoğun bir program mıdır bu? Alternatif olarak Salı-Perşembe-Cumartesi hem bacak kaslarına yönelik ağırlık hem bisiklet çalışması yapılsa, diğer günler boş bırakılsa, dinlenmeye daha fazla fırsat verileceği için daha mı doğru olur, yoksa tam tersi ilgili günlerde aşırı zorlama yapıldığı için yararından çok zararı mı olur? Belki ikisi de aynı kapıya çıkacaktır bilemiyorum, ancak iyi bir şey yapalım derken yanlış yapıp yerimde saymak da istemediğim için üzerinde biraz fazla durmuş oluyorum.

Vücudun form kazanmasının uzun bir yolculuk olduğuna katılıyorum. Belli bir seviyeye ulaşabilmek için neyin ne derece doğru yapıldığı kadar, bunun ne kadar sürdürülebileceğinin de çok önemli olduğunu görüyorum. Herşeyi kuralına göre yapsanız, antrenmanını, beslenmesini, uykusunu dört dörtlük uygulasanız bile, birkaç ayda büyük bir gelişim göstermek pek mümkün olmuyor. İlk başlarda vücut hareketsiz yaşamın getirdiği hantallığını üzerinden atınca hızlı bir gelişim kaydedilse de, bir süre sonra gelişim hızı gitgide azalıyor, yüksek seviyelere ulaşmanın aylar değil yıllar süreceği anlaşılıyor. Bu bağlamda saman alevi gibi gelip geçici heveslerle hareket etmemeye, gerçekçi hedeflerle sabırlı bir şekilde antrenmanı eziyet değil keyif ve alışkanlık haline getirerek sürdürmeye çalışıyorum.
 
Sezonbaşı en fazla 2-3 ay , program dahilinde ağırlık çalışmaları yapacaksınız . 1.ayla birlikte temel bisiklet antremanlarına başlayacaksınız . Küçük dişli x 21 , 19 ,17 vs 3-4 saat veya daha fazla genel dayanıklılık antremanları . 60-70-80 .... 120 km yol vs. Düşük tempo . Temel sağlam olursa üstüne binayı inşa edebilirsiniz :)

2.ayın sonuna doğru ağırlık çalışmaları azalacak. Kuvvet çalışmaları bisiklette %5-6 eğimli yokuşlarda 52 x 21 , 19 ,17 ... 15 gibi gelişimlerle 3 tekrar x 6 dk veya 2 tekrar x 7 dk gibi intervallerle yapılacak .

2-3.ayla birlikte hız antremanları , hızda süreklilik , kuvvette devamlılık antremanları başlayacak. Bu kuvvet çalışmaları sonrası hız intervalleri yapılarak kuvvet , hıza çevrilecek . 3 tekrar x 3dk , 4dk ; 5 tekrar x 5 dk ; 2 tekrar x 15-20 dk ; 10 tekrar x 30 sn vs gibi değişik tempolarda intervaller.

Bütün sezon ağırlık çalışması yapılmaz .İster yarışmacı olun , ister hobi bisikletçisi . Yüklenmeler hep sabit olmaz . Yüklenmenin şiddeti artarken , yoğunluğu azalır . Antreman Bilgisi ile ilgili Dr.Nihat Gündüz'ün kitabını okursanız , bu temel bilgilere sahip olabilirsiniz . Tabii olay çok daha detaylı . Henüz bende tam çözemedim :)

 
@Evren Uyanık Öyle uzun boylu antrenman planlari üzerine konusmak yerine, kendi kullandigim Nisan sonuna kadar süren plani vereyim ve üzerien konusalim.

Bunlar da sembollerin aciklamasi:
Bunlarda kullanilan renklerin manalari:

Kirmizi= azami nabiz civari %115

Mor-leylak= azami nabzin altinda, aerobi sinirinin üzerine tekabül eder. %115 in alti

Turuncu= Aerobi.anaerobi esigi civaridir. %100

Koyu yesil= aerobi esiginin hemen altinda temel antrenman düzeyini kasteder.(Base 2) %90

Acik yesil= Temel antrenman düzeyi (base 1) %85

Mavi= Dinlenme sürüsü %55

Bu plan normal olarak elit bir amatör sporcunun temel antrenman plani. Kendi nabiz ve kondüsyon durumuna göre takip etmesi halinde 3 ay icerisinde yarislara katilabilmesi icin yeterli. Tabi ki kis aylarindan belirli bir seviye de antrenmanli cikmasi, ön kosuludur. Sizin böyle bir durumunuz var mi? Gördügünüz gibi cok asiri bir zorlamasi olmayan, fakat cok düzenli bir plan. 2peak.com un kullandigi sistem üzerine kurulmus bir antrenman plani. Haftanin da 6 günü dolu. Böyle bir plani yaklasik olarak takip edemem diyorsaniz, mümkün mertebe düzenli bisiklete binmenizi tavsiye ederim. Dinlenmeleri hafta sonu yerine hafta ici yaparsaniz daha iyi olur. Mukavemet antrenmani ile kuvvet antrenmani arasina dinlenme koyun. Ama her halükarda arka arkaya biribirini takip etsinler. Sadece saglik ve arad sirad gezi diyorsaniz, kuvvet antrenmanlarina o kadar fazla zaman ayirmaniza gerek yok. Cünkü kalici bir sey degildir. Belirli bir süre sonra yapmadiginiz taktirde yine ayni yere geri dönersiniz. Ama bir yarisa girecegim, orada söyle dik bir yokus var, onu mutlaka su tempode cikmak isitiyorum diyorsaniz, o zaman kacinilmaz bir durumdur. Bunlarin hepsi varsayimdir. Kesin olarak ne istediginizi tarif edemiyorsaniz, mümkün mertebe düzenli ve kendinizi cok zorlamadan, mümkün mertebe sik olarak binin derim.
 
Evren kostugun tempo cok iyi. Sen su anda bir mili yaklasik 7.5 dakikada kosuyorsun, kostugun mesafeyi uzatip ayni hizi tuturabilirsen super. Ben 4 senedir ciddi olarak bisiklete biniyorum ve Eylul ayinda kosuyada basladim. Haftada 4 gun kosu bandinda kosuyorum, havanin gunesli oldugu gunlerde ise yolda/disarda kosuyorum. Kosuya baslamadan once youtube'den videolar izledim duzgun kosu teknikleri hakkinda, yani bilincli bir sekilde kosuya basladim diyebilirim. Bir aksilik olmazsa bu yaz bir Triathlon yarisina katilmayi planliyorum. Haftaya boks kursunada basliyorum, bakalim nasil olacak. Ben 4 sene oncesine kadar gurbuz biriyken simdi 76 kilo olan fitness bagimlisi biri oldum.( boyum 182 cm) ...
 
@Cem Unden

Hocam hem çalışma örnekleri hem de video için teşekkür ederim. Videodaki hareketler de bana verilenlere benzer. Ben de Squat ve Leg Curl yapıyorum bacaklarla ilgili. Üst bacaktaki hem ön hem arka kasları yoğun şekilde çalıştırıyor. 15-12-10-8-6 tekrar şeklinde verildi hareketler. Squat'ta 20-30-40-50-60 kilo, Leg Curl'de de 40-50-60-70-80 kilo olarak çalışıyorum şimdilik. Tekrar sayıları biraz düşük gibi aslında ama hoca böyle verdi böyle yapıyorum.

@ihtiyar

Bu antrenman programı benim için fazla kapsamlı, ama yine de detaylı bir şekilde inceleyip buradan çıkaracağım sonuçlarla kendime daha doğru bir antrenman sistemi oluşturma şansım olabilir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Diğer açıklamalarınızdan, benim ihtiyaçlarıma uygun olarak, mukavemet antrenmanlarının daha ön planda gelmesi gerektiğini anlıyorum. Belirttiğiniz şekilde mümkün mertebe düzenli ve sık olarak sürmeye çalışacağım. Kuvvet antrenmanlarını da yine es geçmeyeceğim, ancak belli bir seviye hedefi ve yarış gibi bir amaç söz konusu olmadığı için ağırlık çalışmalarını abartmanın pek de gerekli olmadığı sonucunu çıkardım.

@Ozzgurr

Esasında şimdiye kadar koşuyla ciddi olarak ilgilenmedim, ancak fitness ve bisiklet ile forma girdikçe aralarda koşuda da kendimi denemeye başladım. 3 kilometreyi 2 kez 14 dakikada koşabildim, saatte yaklaşık 13 km/s ortalamaya karşılık geliyor. Bu hız beni aşırı şekilde zorladığı için 3 kilometreyi bile ölüm kalım savaşı vererek bitirebiliyorum, bu hızda daha uzun mesafe koşabilmemin mümkünatı yok. 9-10 km/s gibi hızlarla daha rahat koşabiliyorum, nabzı %80 civarında tutabiliyorum. Bu tempoda daha uzun süre koşabilirim sanırım, denemedim ama çok sorun olacağını sanmıyorum. Salondaki spinning antrenmanları %80 ortalama nabızla geçiyor ve 40-50 dakika sürüyor. Buna göre aynı tempoyu koşuda tutturabilirsem 8-10 km/s arası hızlarla 5-10 kilometre arası mesafeleri koşabilmem gerek. Ancak 12 km/s üzeri hızlara çıktığımda nabız %90'ın üzerine çıkıyor ve o zaman da iş çok acılı bir hal alıyor. 3 kilometreyi 14 dakikada koştuğumda 194 nabız görmüştüm ki benim yaşıma göre teorik maksimum nabzın 188 olması gerekiyor. Haddinden fazla zorlayıp risk almak da istemediğim için, forumdaki bazı arkadaşların da tavsiyesiyle, bu kadar abartmadan biraz daha makul bir tempoda koşulara ara ara devam ederek performansın zaman içerisinde gelişmesini bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Evren Uyanık

Tekrar sayıları iyi . Unutma bu program bisikletçiler için yapılan ağırlık çalışması . Fazla uzun tutmamakda yarar var .
 
benim 7 yıllık yüzme geçmişimde antranörlerim ssürekli devamlılığın önemini vurgulardı ve 6 yıl boyunca her hafta 6 gün pzt,salı,çarş,perş,cuma,cumrt günleri antreman yaptım. Bana eğer 2 gün gelmesseniz 1 haftalık çalışmanız boşa gider 5 gün gelmesseniz 1 ay geriye gidersiniz derdi, ve sürekli devamlılığın önemini vurgulardı. Şimdi ye bakınca 2 yıl önce yüzmeyi bıraktım malesef, şu 2 yıldırda bisiklete merak sardım ama bu son 1 yıl hobiden gerçek anlamda tekrar bisikletle spora dönmeye karar verdim. Şuan kendi başıma yapmaya çalıştığım için hiç iyi değilim acilen bir takıma girmeli yada bi antranörden bisiklet anlamında profesyonel destek almalıyım. Sanada tavsiye edeerim ama dediiğim gibi, ara verdikten sonra kendim reset yemiş gibiyim sadece ciğerlerim büyük ve benim yanımda aynı anda başlamak isteyen arkadaşlarıma fark attım o kadar oda baya bir yararı oldu gelecektede eskiden yaptıklarımın faydasını göreceğimi düşünüyorum
 
@Cem Korkmaz

6 yıl boyunca haftada 6 gün antrenman çok ciddi bir yoğunluk ve takdire şayan bir çaba, tebrik ederim.

Antrenmanyap.com adresli bir site var bilmiyorum takip edenler var mı. Burada bazı antrenman örnekleri var. Bisiklet, yüzme, koşu gibi çeşitli antrenman örneklerini incelemiştim. Bazılarında aynı belirttiğiniz gibi neredeyse aralıksız her gün çalışma var. Hatta aynı günde iki antrenman olanlar bile var. Benim gibi yeni başlayan arkadaşlardan ilgilenebilecekler için linki paylaşmış olayım. (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
@Evren Uyanık
kstılıyorum zaten bizden bir üst grup sabah 6 -8 de 1 antreman akşam 5-7 1 antreman yapıyordu o safhada gittim ben :D
 
Çeşme Granfondo yarışından 2-3 gün sonra sol arka dizde bir acı başladı 1 ay sürdü ve ben doktora gittim ve MR sonucunda ciddi bir şey yok ama bacağını güçlendirmen gerek dedi. Buradan çıkan sonuç artık gittiğiniz mesafeler ve sürüş sıklığınız mevcut bacak gücünüzün üstüne çıkıyorsa sanırım sakatlığa davetiye çıkarıyor. Bilgi,nize...
 
leg ext,leg curl,squat ve özellikle deathlift hareketlerini asla bırakmadım öyle faydaları olduki bana anlatamam ama artık yaşla beraber daha bir hafif yapmaya başladım.
 
@Onur ŞENKAL yanma şeklinde bir acı olsa gerek. Sinirlerle alakalı bir acı olduğunu sanıyorum, çok dikkat etmek koşuluyla uzun vaadede geçti bende. Bacağı gerince ortaya çıkan bir ağrıyda
 
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bisiklet sürüp de bir yandan evde dambıl ile ağırlık çalışan var mı? İkisi olmaz diye bir kanı var ortada ama nedir doğrusu?
 
Bisiklet sürüp de bir yandan evde dambıl ile ağırlık çalışan var mı? İkisi olmaz diye bir kanı var ortada ama nedir doğrusu?

Zamanında instagram hikayelerinden gördüğüm kadarı ile ikisini birlikte yapan @srdrmrs var, kendisi bize en doğru cevabı verecektir diye düşünüyorum.
 
Bisiklet sürüp de bir yandan evde dambıl ile ağırlık çalışan var mı? İkisi olmaz diye bir kanı var ortada ama nedir doğrusu?
Ben spor salonunda vücut geliştirme yapıyorum.Sonradan başladığım bisiklet.İki sporun birbirine çok faydası oldu.Vücudumun daha güçlü olması sürüşleri kolaylaştırıyor,uzun sürüşler de kondisyonumu arttırıyor.Bisikletim olmadığı zamanlarda da spor salonunda kardiyo olarak bisiklet sürdüm,hiçbir sıkıntı yaşamadım.Zaten evde yapacaksanız amacınız çok ağır çalışıp kas büyütmekten ziyade kasları bir nebze güçlendirmektir.Beslenme düzgün olduğu sürece bir şey olacağını sanmıyorum.
 
Hiç bir sorun olmaz , zira ikisi de spor amacı güdüyor ama body building olayında aşırıya kaçmanın manasını göremiyorum. Her ikisi dengeli biçimde yapılırsa birbirlerine destek olur .

Misal evde Squad hareketini mutlaka yapıyorum her sabah veya akşamüstü , dambıllar ile de omuz-göğüs-biseps-triseps gibi kasları çalıştıyorum haftanın 3 günü . Salona gide gele tüm hareketleri öğrenmiştim , artık salonlar bana göre tehlikeli.
 
Geri