Scudo Sports

Bisiklet aynası kesinlikle gerekli

Bence omuz kontrolu olmasi gerek. Siz arkanizi gorseniz bile trafikteki aracin sizi gordugunu bilemezsiniz. Lakin kafanizla baktiginiz vakit adam sizin arkaniza baktiginizi garanti anlar ve ona gore davranir. Hatta ve hatta bu tarz durumlarda cogu zaman sofor ile goz goze geldigim zaman yol verdiklerini bizzat test ettim. Grup suruslerine gelirsekte ayna icin ayni sey gene gecerli ayna olsa bile ben baskasinin yanindan gecerken tedirgin oluyorum. Aynasi olupta hala yol vermeyen insanlar oluyor cunku. Fakat omuz kontrolunde direk selamlasip yoluma devam ediyorum. Hem uzakliklik algisi gibi bir durum olmuyo. Hem de saglik acisindan daha yararli bence saga ve sola bakarken boyun esniyor adeta. Diger turlu saatlerce onunuze bakarken kaskati olmaz boynunuz.

Scudo
@Türka¥
Benim aynam kask aynası belki ondan olabilir.
Ben de açısını değiştirebiliyorum sorun yok ama görme açısı dar sonuçta 5 santimlik aynaya göre çok önemli iş yapıyor

Her iki tarz aynayi kullanmis biri olarak kask aynasini tek gectigimi belirtmek istiyorum.
Basinizi cok hafif saga-sola cevirerek tum arkayi kontrol etme sansiniz var.
Ozellikle yol bisikleti kullananlar icin oldukca rahat.
Minicik aynadan ne gorulecek demeyin. Ufacik sey benim kac kez hayatimi kurtardi.

Kask aynası bana göre kullanım açısından daha avantajlı, ufak kafa hareketleri ile soldan-sağa komple arkayı kontrol edebiliyorsunuz.
Hatta köpek saldırısının olduğu bölgelerde bile, sonradan peşime takılıp gelen köpek varmı diye kontrol etmemi sağlıyor.:D

Ürün baya güzele benziyor en azından bu kadar kibarını hiç görmemiştim. Zefal'in güzel ürünleri var, gelecek ay ben de edinebilirim.

(link)

Şöyle bir muadil buldum. İşime yarayıp yaramayacağını anlarım en azından :) Benim elcik dışarıya doğru kalınlaştığı için bar'ın uçlarına takamayacağım, değişik çözümleri deneyeceğim..:D:D

@kuşlar gibi özgür @Türka¥

spy'i yaklaşık 1.5 yıldır yol bisikleti ile kullanıyorum, çok faydasını gördüm. sol drop'un sonunda içe doğru taktım, hem görüşü engellemiyor, hem de bisiklet duvara vs. daha rahat dayanabiliyor

maşaya takıp denediniz mi acaba bende bu modelden düşünüyorum ama maşaya takılırsa ne kadar verimli olur?

@dichter13

maşada çok uzak kalıyor. ufak bir ayna olduğu için görmek zor oluyor

• Beğen
Tepkiler: dichter13
@Atacan teşekkür ederim benim gidona takacak yerim yok maşa aklıma geldi o zaman başka bir zefal ürünü bakayım bari

@Türka¥ Tebrik ederim gerçekten gerekli bir ekipman.:harika:Benim merak ettiğim ise vites değiştirirken eliniz aynaya çarpıyor mu?

Arkadaşlar birde eldivene takılan var bisiklet için uygun olur mu ?

amazon link:(link)

Dosyalar

• 13876327_1264798650256503_2319093875441871964_n.jpg
    13876327_1264798650256503_2319093875441871964_n.jpg
    123,7 KB · Okunma: 46
  • Beğen
Tepkiler: Matiz
Ben maşaya taktım.Aliveliden aldığınız aynanın,iş görecek kısmı çizik ve plastik gelebilir.Ben ebayden almıştım.Ben çizik olan aynayı oto camcıda çıkartıp,aynı şekilde kestirdim ve yerine taktırdım. ;)

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@CanOksz Bence bu ayna çok kullanışsız olur.Çünkü hiç kimse elini bu pozisyonda tutmaz/tutamaz.Benim ellerim gidonda iken bunun tam tersi açıdan oluyor, yani hafif karşıya bakacak gibi.

Merhabalar. Ben de elcik kenarından gidona oturan aynadan kullanıyorum. Neredeyse bisikleti ilk aldığımdan bu yana takılı. Aşağı bakmamak için altta değil de motor aynası gibi gidon üstünde önümü de görebileceğim açıda kullanıyorum. Görüş açısı epeyce geniş ve net. Ayrıca hareket edip konumu değiştirilebiliyor. Çok faydasını görüyorum. Tabii nesnelerin uzaklık konumunu hıza bağlı olarak kestirmek zaman zaman zor olabiliyor. Arkadaki araç aynada netleştiğinde yolu ona bırakıyorum. Bununla birlikte yoğun trafikte ve süratli kullanımlarda aynaya yüzde yüz de güvenmiyorum. Algı bâzen şaşabilir. Kafamı da çevirip bakıyorum.
Netice ben de tavsiye ederim. Hattâ nasıl olup da aynasız bisiklet kullanılabildiğine şaşıracak kadar alıştım ben :)

(link)

Ayna kesinlikle şart özellikle aktif olarak trafikte kask aynası yada gidonda olması tabi farklı olabilir. @Türka¥ aynanın yeri de çok mantıklı olmuş Harley Davidson forty eight 48 modelindeki gibi gidonun hemen altında hoş durmuş.
https://i.hizliresim.com/EJX5Rz.jpg

Dün Zefal Kask Aynası siparişi verdim, elime geçince konu açacağım :)

Geri