Scudo Sports

Bisiklet Bakım-Onarım Videoları

Scudo
anlatımlar gayet açık, ingilizcesi olmayan biri için bile görerek anlaması muhtemel, ingilizcesi olanlar daha rahat anlaşılması açısından kulaklık takıp dinlenirse çok daha iyi anlaşılıyor ve püf noktaları kaçırılmıyor,zaten video alltında da ingilizce açıklaması dahil edilmiş

paylaşım için teşekkürler...

Bisikletimin bakima ihtiyaci var diye arastirirken karsima cikan bu paylasim icin cok tesekkur ederim. Yapabildiklerimi kendim yapip yapamadiklarim icin de iyi bir bisiklet tamircisinden yardim alacagim.

İlginç bir video olmuş. Asperex dişlilerdeki kiri ,yağı tuzla buz etti. Zararlı olduğunu ve boya kısmına hasar verdiğini belirten arkadaşlarım olmuştu. Sizden de kullananlar varsa yorumlarını eksik etmesinler lütfen. :harika:

@necmeddin Abi, asperox benim siyah aynakolumu beyaz yapmıştı. Ben sadece zinciri söküp bir kap içinde kullanıyorum. Plastiklere zarar veriyor, rengini ağartıyor. Boyayı da zamanla matlaştırıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@necmeddin Abi, asperox benim siyah aynakolumu beyaz yapmıştı. Ben sadece zinciri söküp bir kap içinde kullanıyorum. Plastiklere zarar veriyor, rengini ağartıyor. Boyayı da zamanla matlaştırıyor. :)
Bende aynı fikirdeyim. Bir zaman sonra boya aksamına da zarar verir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
selam herkese konu açmak yerine buraya sorsam olur diye düşündüm soru su halowtec veya pressfit orta göbeklerin ortasındaki boru ne işe yarıyor ve hayati mi o boru kırıldı ama rulmanlar saglam sadece rulmanları takıp aynakolu taksam bişey olmaz gibi geliyor yenisi almalımıyım

• Üzgün
@Bisiklet şoförü O borunun sadece vites fren kabloları kadro içinden giden bisikletlerde fonksiyonu var. Kablonun dönen mile değmesini engellemek için. Böyle kullanabilirsiniz yani, bişey olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet şoförü
@Bisiklet şoförü O borunun sadece vites fren kabloları kadro içinden giden bisikletlerde fonksiyonu var. Kablonun dönen mile değmesini engellemek için. Böyle kullanabilirsiniz yani, bişey olmaz.
cevap için teşekkürler benimde teller içerden geçiyor ama orta göbek le alakası yok kendi kanalı var
birşey daha sormak istiyorum benim orta göbegin üstünde hiç bir marka veya değer yazmıyor yeni göbek alsam uygunlugunu nasıl anlarım tek değer kadroda var bb86 yazıyor kadrom presfit benim hangi göbegi almam lazım standartmıdır hepsi

Son düzenleme:
@Bisiklet şoförü Krank takımınız Shimano ise her yol-pressfit göbek olur. Sram ise alacağınız göbek yine yol-pressfit göbek olmalı, ayrıca sram olmalı. Veya da sram sol rulmanının iç ölçüsü küçük olduğu için dönüşüm borusu ile geliyor aldığınız göbekte o boru olmalı. Aliexpress'ten aldığım vidalı rulmanlı göbeğin yanında sram dönüşüm borusu geliyor, onu sol rulmana geçirip sram krankla kullanıyorum.

r7000 aynakol takacagım su göbegi almayı düşünüyorum olurmu??? (link) yardımlarınız için teşekkürler

Zincirim aşırı katı yağ oldu bu asperox kurtarır mı ? Bayaa bi ara motor yapı dökmüştüm karardı en nefret ettiğim şey oldu asperox dışında da başka çözümü var mı

@Bisiklet şoförü Kesinlikle olur. Zaten grupsette r7000 ile bb72-41b beraber geliyor. Göbeği neden değiştiriyorsunuz? Sert mi dönüyor? Rulmanların içini temizleyip tekrar yağlayarak akıcı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Veya da sadece yeni rulman alıp rulmanları da değiştirebilirsiniz.

• Beğen
ortaki boruyka beraber rulmanları
@Bisiklet şoförü Kesinlikle olur. Zaten grupsette r7000 ile bb72-41b beraber geliyor. Göbeği neden değiştiriyorsunuz? Sert mi dönüyor? Rulmanların içini temizleyip tekrar yağlayarak akıcı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Veya da sadece yeni rulman alıp rulmanları da değiştirebilirsiniz.
ortadaki boruyla beraber yandaki plastiklerde kırılmıs mecbur alacagım

@Bisiklet şoförü Plastik mi? Çok saçma bir iş yapmışlar. Zaten araya aracı bir parça koymak tasarım olarak saçma. Rulmanın direkt kadroya geçirilmesi en iyisi. Artık yeni bisikletlerde böyle sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet şoförü
@Bisiklet şoförü Plastik mi? Çok saçma bir iş yapmışlar. Zaten araya aracı bir parça koymak tasarım olarak saçma. Rulmanın direkt kadroya geçirilmesi en iyisi. Artık yeni bisikletlerde böyle sanırım.
o dediginiz bb30 göbekleri gecerli presfit zarten plastikle beraber geliyor halowteckin dişsiz hali aynı

Zincirim aşırı katı yağ oldu bu asperox kurtarır mı ? Bayaa bi ara motor yapı dökmüştüm karardı en nefret ettiğim şey oldu asperox dışında da başka çözümü var mı

Bunu sadece bir kere yapacağını varsayarsak kurtarır. Sonra prilli suyla tekrar yıkar , durular , yağlar ertesi gün bisikletin üzerinden fazla yağı silersin pırıl pırıl olur.

Hatta zincir çok kötü durumdaysa bir defalık limon tuzu , kaynar su da yapabilirsin. Tabii tepkimeye gireceğinden açık havada yap.

Yalnız zinciri sök. Bu asperox plastik kısımlara zarar verir. Bir daha da kullanma. Keyfine göre mazot , gaz yağı , balata spreyi , deterjanlı su gibi şeyler kullan .

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Geri