Cuneyt Erkman
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 677
- Bisiklet
- Salcano
Az sonra iç lastik yamayacağım yayın yapayım isterseniz 😁hep merak etmişimdir zoomdan canlı yayın açıllarak tamirat yapılabilirmi
200 çok gelmiyor hocam yanlış anladınız devamlı musterisi olduğum isme gerek yok bisikletçi bile sallıyor bilgi vermiyor 200 değil 300 350 vereyim ama teknik ayrıntılarına bak eksik iş yapma mesele o 100 de versen 200 de 300 de yapılan yıkama sadece kolay yolu bulmuşlar kastım oydu verdiğim para değil dediklerinize katılıyorum .Bakıma gidiyonuz 200 lira para çok geliyor öyle mi.
Valla ben o parayı ustadan çıkartırım. Usta da benden çıkartır orası ayrı.
Zaman kazanırım
Benim yapabileceğimden daha iyisini yapar orası da kesin.
Nasıl çıkartılır o 200 lira.
Şimdi sen o bakıma 200 lira vererek aslında bisikletçine royalty gibi bağlılık parası ödüyorsun. Artık senin merteben sokaktan geçen gel geç müşterisine göre fazla oluyor.
Başka zaman o dükkana gelip de herhangi bir ihtiyacın olan aksesuar, sarf malzemeye, bisiklete standart müşteriden çok daha uyguna ulaşabiliyorsun.Başkasının 10 liraya alabileceği ürünü sen 9'a alabiliyorsun. Bunu defalarca yaşadım
Bakım basit gelebilir, bir şekilde öğrenirsin. Ama daha büyük sorunda ne yapacan.O zaman mecbur yolun düşecek. Hiç devamlı müşteri ile gel geç müşteri bir olur mu?
Ufak harcalamalarla ustanızın gönlünü alın, karşınızdaki düşman değil ki arkadaş. .Siz hayatta herkesi cebinizdeki üç kuruşun peşine düşen hırsız olarak mı görüyorsunuz. Bu kadar paranoyak olmayın. Sonuçta bir hizmetin karşılığını da alıyorsunuz.Bursa'da uzun turda yolum düşmüştü. Sevgili @Özcan Ağabey Aktif Pedal ile tanıştırmıştı. @cazci hocam, @sadi imren hocam, @Adil ÜNALDI dostum da eminim ki iyi esnaf olduklarını söyler.Ben beğenmiştim, muhabbetleri bile yeterdi.
@Cemal Ç. kardeşim de biliyor İzmir'de Doruk pedalın (Mustafa abinin) iyi esnaf olduğunu.
Ha keza Hüsnü Sundu, İzmir Sundu bisiklet iyi esnaftır.
Sevgili @Mehmet Metin Levent abim İzmir Yelki 'deki bisikletçiyi sever. İyi adam iyi esnaf çok.
Ama ya bakımı beceremiyorsunuz, ya vaktiniz yok ya maliyet, potansiyel fayda oranından bi habersiniz. Parayı kolay mı kazanıyoruz muhabbeti mi yapacaksınız ben de kolay kazanmıyorum. Ama kendi yapabileceğim bakımı bile bile ustaya yaptırıyorum. Çünkü o parayı hem madden hatta manen çıkarabileceğimi biliyorum. Tur yapıyorum, giriyorum ustanın dükkanına üçbeş hoşbeş ediyorum, bir çayını içiyorum. İyi trader ımdır hani.
Siz en iyisi mi 200 liranızı cebinizde tutun.
Yatırım tavsiyesidir.
Şehir bisiklet Muharrem var.Selamı mı söyle...Samsun'da tamir yapan iyi bir yer biliyor musunuz?
açıkçası bisikletten sürekli ses geliyor arka attırıcı düzgün attırmıyor vs...gibi sorunları olanlar açsa belki çözümü daha rahat bulunabilir gibi geliyorAz sonra iç lastik yamayacağım yayın yapayım isterseniz 😁
Sincan'da Emre Bisiklet/Harun Özdemir var. Yedek parça/aksesuar fiyatları makul, ustalığı ve sohbeti de gayet iyidir. En ufak işim olduğunda ta birlik mahallesinden oraya gidiyorum düşünün.Ankara içinde geçerli.. mahalle bisikletcilerinden bıktım hepsi işini savsakliyarak yapiyor maalesef.
yaşın genç daha türkiyede paranla her alanda rezil olursun. dediklerinde haksız da değilsin iyi usta bulmak zor. Bende youtubeda video izliyorum ama bazı şeyler olmuyor anahtar sehpa falan gerekiyor.Asıl mesele kendim yapabilmem tabi küçük şeyleri az çok yapsam da herşey den anlamıyorum ve ekipman almam lazım sökmek için zaman sorunuda var ama şu ülkede paramla rezil olduğum tek alandır bisiklet.
sanayiye gir bakalım. abi komple değişmesi lazım. motoru indirmemiz lazım dediklerinde anlarsın milletin hissettiğini.Motor yada Arabaya geçin huzur bulun.
Bisiklet aldığımız firmalar maalesef yetkili servis olarak ilan ettikleri dükkanlara yeterli ücreti ödemiyorlar. Benden almadığın bisikleti kurmam gibi durumlar da bundan kaynaklanıyor.Haziran başında Bisan TRX 8600 Deore aldım. 10 gün sonra iş çıkışı daha 1 km olmadan zincir koptu. Söylene söylene yetkili servis olan bisikletçiye gittim. Çırak bildiğimiz normal pense ile sıfır bisikletin kadrosu üzerinde zincir düzeltmeye çalıştı. Ne yapıyorsun demeye kalmadan 10 günlük bisikletin hali aşağıdaki gibi 🤬 Servise gidiyorsun bisikletin canını okuyorlar, gitmiyorsun garanti kapsamı dışında kaldınız diyorlar 🤬
270590 dosyayı görüntüle270623 dosyayı görüntüle
Okuduğunu anlamayan bir iletişim birimi var Bisan' da. Özellikle küçük bir yerde yaşıyorsanız uzak durun!Bisiklet aldığımız firmalar maalesef yetkili servis olarak ilan ettikleri dükkanlara yeterli ücreti ödemiyorlar. Benden almadığın bisikleti kurmam gibi durumlar da bundan kaynaklanıyor.
Hmm ben bi araştırayım teşekkür ederim.Sincan'da Emre Bisiklet/Harun Özdemir var. Yedek parça/aksesuar fiyatları makul, ustalığı ve sohbeti de gayet iyidir. En ufak işim olduğunda ta birlik mahallesinden oraya gidiyorum düşünün.
Kadro kulağı işlevini yerine getirdi mi? Biz de kendimiz mi yapsak kulaklar olmuş 60tlHer bisikletçiye gittiğimde gerim gerim geriliyorum. Ya parasında çok değilim , zaten çok büyük bir iş yaptırmadım şu ana kadar ama sürekli bir tartışma halinde oluyoruz.
Ki ben kendi fikrimi ; alçak gönüllülükle , ''usta sensin ama..'' şeklinde söylüyorum ona rağmen hep arıza çıkıyor.
Karne bisikleti çift amasör bianki götürdüğüm zamanlarda da böyleydi , şimdi yol bisikletiyle gidiyoruz yine aynı.
Benim 601'in kadro kulağı kırıldı. Sebebi de kampüste epey kısa (158 falan) bir arkadaşım binmek istedi (56cm kadro ve 52-36 aynakol , 11-25 ruble) biraz da yokuş var , arkadaş dönerken pedalı çeviremedi tabi ve ayakları da yere basmadığı için düştü. Götürdüm.
''Bulunmaz...'' , ''bir abiye Merida için yurtdışında getirttik 300tl verdi...'' ''arkadaşın boyuna göre bisiklet alsın..'' falan filan.
Ya arkadaş bi sakin , bisiklet benim mi benim. İkiye de bölerim ?
Benim bisiklet te 8x2 sistem ama eski sahibi 105 5700 göbekler takmış diye ben de 105 seti tamamlıyorum ve aktarıcılar da 105. Sadece kollar ve ruble 2300.
Bunlar benim bisikleti pahalı sandılar sanırım arıza da oradan çıkıyor.
Kadro kulağı kırık ya , dedim zinciri kısaltalım ; fixie gideyim sanayiye yookk. Olmaz molmaz dedi. O arada bi kaşlar çatıldı , abi aktarıcıyı sökücez , zinciri kısaltıcaz dedim. ''Al kendin sök'' dedi. Elim ayağım titreye titreye söktüm zaten makaraların bilyalarını düşürdüm , sinirli sinirli aradım buldum falan. Zinciri kısaltamaz mıyız ? Dedim. Olmaz dedi.
O zaman dükkanda kalsın ben bir sanayide tornacıları gezeyim dedim , saat te 16:30 gibi ve sanayi uzak , Tekirdağ ''DAĞ'' heryer Eyüp gibi , üstüne yürüyerek gidicem. ''Çalınırsa karışmayız , hem burada yer kaplayacak'' , ''tornacılar yapsa biz sana yaptırırız zaten'' falan. Dedim abi 3 saate kapatıcan zaten , yarın Pazar zaten kapalısın , Pazartesi alırım.
Neyse tamam dedi. Dükkandan çıktım vallahi bisikleti misikleti öyle bırakıp eve gidesim geldi.
Sanayide de ayrı film olduk ta neyse , ben gezdim falan ustalar uzaydan kriptronik taş getirmişim gibi bakıyorlar kadro kulağına. En son bir CNC işi yapan Mühendis abi denk geldi , dedi benim makinem bu kadar hassas değil. Yolun karşında yine CNC işi yapan bir yere yönlendirdi. Arada da baya çevre yolu var. Neyse gittim. Baya büyük , Fabrika gibi yer. Kapıda Range Rover var falan. İçimden de diyorum ''la bu adamlar benim *** kadar kadro kulağımı mı yapacaklar'' diye. 😂
Neyse aksine bu adamlar bizim bisikletçiden daha mütevazi çıktılar. Baya ilgilendiler , muhabbet ettik , mimarlık öğrencisiyim dedim iş lazım olursa bi uğra falan bile dediler. Orada da kadro kulağı tabi bir yeri kalın , bir yeri ince diye ; iki parça halinde saç levhadan kesilip , kaynatılma fikrini ben söylemiştim. Orada gördüler bendeki ışığı sanırım Çizim hala bilgisayarda duruyor. Şu an sonsuz kadro kulağım var
Vida deliklerini de tornacıda kazıttık ve işlem tamam😎 Malzeme çok ufak olduğu için benden sadece çizim parası aldılar. 30tl'ye bitti iş. Adamlar bir de geç oldu diye şehir içine bıraktılar beni arabayla.
Adamın fabrika gibi yeri var , 30tl'ye iş yaptırıyorum. Adam bir de arabasıyla bırakıyor. Bisikletçiye 100 - 200 bayılıyoruz her gittiğimizde , hala yaranılmıyor.
Mutlu mutlu geliyorum , bisikletçiye de hava atıcam tabii ki
''- Vallahi büyük iş , nerede yaptırdın? - Abi şurası. - Bir onlar yapardı zaten'' sksksksksk Kimse yapamaz diyordun ???
Bu da böyle bir anımdır. Her dediğime karşı çıktıkları için soğudum efenim. Bisiklete de bakım makım yapmıyorum. Anca göbeklerde sıkıntı olursa giderim ki o dükkana da ölsem gitmem artık.
Onun ustalığı batsın. 10 yaşında çocuğa ustalık yapar anca.
sanayiye gir bakalım. abi komple değişmesi lazım. motoru indirmemiz lazım dediklerinde anlarsın milletin hissettiğini.
Seda bisiklet mi, önünden geçmem. Ufak bir iş ise uğraşmak istemiyor, başından savar tarzda konuşuyorlar. 1 kere gittim bana yetti.Karşıyaka seda bisiklete selam olsun gerçekten Samimiler
Ön arka göbekleri açtılar icindeki yuvarlak parçaları değiştirip bilyeleri yenilediler macun gibi bisi sürdüler greslediler lastikleri çevirdiğimde çıt çıt sesi gitti bisikletin gidişi değişti .
Aksine 4 bisikletçi savdi başından onlar ilgilendiSeda bisiklet mi, önünden geçmem. Ufak bir iş ise uğraşmak istemiyor, başından savar tarzda konuşuyorlar. 1 kere gittim bana yetti.