Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bakım ve onarım ücretleri

Scudo
Bakim icin istanbul anadolu yakasinda tavsiye edebileceginiz bir yer var mi arkadaslar?

@Pamuk
Çok büyük yanılıyorsun :) 30TL'ye aldığım Zefal marka zincir yağını tamı tamına 1,5 senedir kullanıyorum hala daha bitmedi, 2. seneye gireceğim utanmasam.
Zincir yağı, gram masrafı olmayan bir ürün.

Para yalnızca yağ sökücülere gidiyor, artık onlara da para harcamayı kestim zaten.

Ben sadece temizlik konusunda birşey yazmak istiyorum.ilk acemiliğimde oto sanayiden zincir yağı ve temizleyicisi aldım.zinciri sökmeden bisikletin üzerinde temizledim ve bolca yağladım,bisikleti tertemiz yıkadım.Ondan sonra 50-60 km tur yaparak geri döndüm ve baktım bisiklet kılığından çıkmış,zincir simsiyah,jantlar hep yağ olmuş..İşin erbabı arkadaşıma sordum müsait olunca temizler,yağlarız dedi.Arkadaş ile yaptığımız bakım bittikten sonra anladım ki ben bisiklete zulüm etmişim...

Kullandığımız malzemeler;
1 litre Mazot
1 Adet Berner Fren balata temizleyici
1 Adet Berner Sıvı gres

Sırası ile yaptıklarımız;

Önce zinciri söktük ve ufak bir kabın(ufak yoğurt kabı olabilir) içinde yağ ve kirin yumuşaması için onu bir süre beklettik.Rubleyi be aynakolu temizleyici sprey ile iyice temizledik.Sprey gerçekten çok kaliteli ve harika temizliyor.
Daha sonra mazotla yumuşayan zinciri önce yıkadık sonra toz kalmayacak şekilde kuruladık.Sıvı gres ile uzaktan püskürtme yaparak aşırıya kaçmadan yağladık.Daha sonra zinciri temiz bir yerde bekletirken bisikleti yıkadık.Bisikleti yıkayıp kuruladıktan sonra zincirin dışında kalan yağı sildik ve sadece bakla içerisinde yağ kaldı.Başka hiçbir yeri yağlamadan zinciri taktık ve yola çıktım.Hem yoldaki akışı hemde dönüş de bisikleti yine tertemiz görmek beni memnun etti.Hatta zincir de ne kararma ne de toz,pislik toplama olmadı.Sonuç mükemmel temizlik ve bakım...

Bisikletçilerin çok fahiş fiyatlara iş yaptığını görüyorum.Sanki son model mercedes aldık ağır bakıma götürüyoruz.Bu kadar insanlara ne diye zulmediyorsunuz? Uygun fiyata yapın herkes faydalansın(sözüm ona gözü doymayan bisikletçilere)..

Ben paradan ziyade keyif aldığım için uğraşıyorum.Yoksa kesinlikle uğraşmam ve bisiklete binmem.Bir şeyleri kendimiz yapamazsak yolda kalınca ve başkalarına hep gebe kalırız.Bu araba değil ki çekici çağırıp sanayiye götürelim. Uzak da yolda kalsan aldın başına işi.. Bu yüzden sadece sokak içinde binmiyorsanız(mahalleden ayrılıp uzun tura çıkıyorsanız) en kötü ihtimal ile lastik tamiri,zincir sökmeyi,takmayı yapabilmelisiniz.

Unutmadan bakım için 1 adet Berner fren balata temizleyicisi yeterli oluyor. Berner sıvı gresi kullanım şeklinize göre 5-10 bakım arası kullanabilirsiniz.Normal şartlar da mazotu her zaman kullanmanıza gerek yok.Bisikletin kir durumuna göre tercihen kullanılabilir.

Kazasız belasız sürüşler diliyorum..

@biozalp Bende ümraniyede oturuyorum.Sizden ricam özel mesaj yoluyla, tavsiye edebileceğiniz yer varmı? Teşekkürler.

Ben bisikletimi istsanbul metin bisikletten aldim asli bisiklete getirsem ilk bakim ucretsizmi yine ? Maşa kontrolu yapcaklarda ondan sordum yada ucretleri nelerdir bilen varsa yanitlarsa cok memnun olurum

Bisiklet tamiri işini çok bilmediğimden soruyorum: Acaba yüksek fiyatlar, müşteri azlığı nedeniyle bisiklet tamircisinin kira, fatura, vb. gibi masraflarının üzerine yeterli geliri çıkaramamasından kaynaklanıyor olabilir mi?

Belki sürümden kazanamadıkları için, maliyeti az sayıda müşteriye paylaştırdıklarından pahalı oluyordur?

Böyle olduğunu iddia etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece, acaba yüksek fiyatlar bu nedenden mi kaynaklanıyordur diye soruyorum.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
@Gökhan Akkaya

Ben detaya girmek istemediğim için öyle yazıp bırakmıştım aslında demek istediğim ekipmanlarında pahalıya satılıyor olması sadece zincir yağı almakla bitmiyor tahminimce bakım için gerekli tüm ekipmanları alsak 150-200 lirayı geçiyor bisikletçiyle kıyaslandığında uzun aralıkta kâr ediyoruz buna itirazım yok sonuna kadarda haklısınız. başıma gelen olayı anlatıyım o zaman bisikleti 1 ay önce aldım 52 bedendi aldıktan sonra doğru bedeni aldığım konusunda kafamda soru işaretleri vardı sonra bayağı bir araştırmadan sonra bisikleti büyük beden aldığımı anladım gidon boğazını kısaltıp spacerlerin iki tanesini çıkartırsam boyuma uygun olacaktı gidon boğazı almadığım için sadece spacerleri çıkarmak istemiştim ilk önce gidon boğazının vidalarını söküp gidonu çıkardıktan sonra spacerleri boyuma göre ayarladım ve gidon boğazını yerine soktum üzerinde 6Nm(kuvvet) yazıyordu daha önceden 8.5Nm yazan sele borusunu çok sıktığım için üzerinde çizikler oluşmuştu bende doğal olarak sele borusunun vidasına nazaran daha az sıktım her şey tamamdı ertesi gün akşam saat 22:00 da abim bisiklet sürmeye çıkalım dedi hazırlanıp bisiklet sürmeye çıktık hava biraz serin ve rüzgarsızdı tam bisiklet sürme havası vardı evden çıkıp sahile doğru inmeye başladık bisiklette gözle görülür en ufak bir sıkıntı yoktu sahile inerken önümüze geniş boş bir asfalt çıktı arabalar geçmiyordu bende biraz pedala asıldım tabi ve çok hafif açılarla slalom yapmaya başladım slalom denilmezdi ona zaten gidonu çevirdiğim yoktu ve sonra bir anda ne olduğunu anlayamadan kendimi havada süzülürken buldum gidon boynunu az sıktığım için tekerleğin hizasından çıkmıştı 5 - 10 metre sürüklendim kafamı kaldırdığımda bisiklet ortalıkta yoktu kafamı asfalta çarptım kaskım beni koruyamadı ve kaşım patladı en azından sarsıntı filan geçirmedim bisikleti merak edince aramaya başladım 4 metre ötedeki siyah land roverın altına bir futbol topu gibi girmişti anlam veremediğim şekilde bisikletin neredeyse tümü arabanın altındaydı bisikleti çıkardıktan sonra km saati bile yerinde yoktu hemen hastaneye gidip dişik attırdık neyse ki benim çok bir şeyim yok eve gelince km saati max 32 km/s yi gösteriyordu kaskım gözlüğüm eldivenlerim çöp oldu tabi şimdi evde dinleniyorum

Benim buradan çıkardığım ders şu oldu bisikletin aksamından çok iyi anlamıyorsanız öğrenmeden kurcalamayın
Ve bu piyasada en ucuz bir tork anahtarı 100 liradan başlıyor hiç bir şey canımızdan daha önemli değildir tabi ki de almaya çalışırken insan düşünüyor işte
Neyse çok uzattım ben pansuman yaptırmaya gidiyorum kendinize iyi bakın :)

@ismail030

hocam ben izmir'liyim bostanli'yi bostanci diye okudunuz sanirsam :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@biozalp valla bakım konusu önemli fakat fiyat konusu ve güven konusu büyük soru işareti. bisiklette büyük bir sıkıntı hissetmedikçe elimden geleni yapıyorum. Ayrıca acayipte keyifli oluyor. 5TL havaya para alan esnaf değil dolandırıcıdır.

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
@biozalp
Yanlış olmuş kusura bakmayın :)

Tecrübe yediğin kazıkların bileşkesidir arkadaşlar. Bir gün kazıklana kazıklana kazıklamayı yok öyle değildi kazıklanmamayı öğreneceksiniz. Başlangıçta kuruluş maliyeti yüksek olabilir, diyebilirsinki yılda en fazla 150 tl vereceğin bir bakım için 500 tl masraf yapmak akıl karımıdır. Gerekirse öyledir. Bu ilk masrafı yaptıktan sonra günler içinde doğabilecek masraf kapılarınıda bir nevi kapatmış olursunuz. Hemde bir hobi edinmiş olursunuz. Emin olunki o yapılacak ilk masraf çok daha kısa sürede kendini amorti edecektir, ama ulan bir bisikletede 200 tl genel bakım ücreti verilirmi şeklindeki vicdan sizi asla yalnız bırakmayacaktır. Seçim sizin.

@semih_07 Her wd-40 ile tanışanların (istisna hariç) yaşadığı sorun :D Bu tarz ürünlerin kullanımı ile ilgili İki teker bir adam ve geziniyo bisiklet kanallarını youtube 'dan takip etmenizi öneririm. Tecrübe ve bilgilerini çok güzel paylaşıyorlar. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: semih_07
İstanbul'da bu fiyat işini abartmadan komple bakım yapan bisikletçi var mı ? Bir arkadaşım bakım yaptırmak istiyor. Esenyurt ve Beylikdüzü çevresi . Büyükçekmece' de var ancak araba bakımı yaptıracağız sanki adamlar komik rakamlar çıkartıyor . Sonra da iş yok , bisiklet sektörü gelişmiyor diye ağlıyorlar . Kardeşim hakkı neyse onu alacaksın . Gördüler mi bilgisiz birisini hemen yolmaya çalışıyorlar.

İstanbul'da Giant showroom mağazası 100 TL'ye komple bakım yapıyor. Ama çok ilgili ve samimi arkadaşlar var. Başka yerler de 80-90 TL para istiyor. Sizce bakım için bu fiyat uygun mudur?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Eskişehir Çınar Bisiklet-6 Ay önce 40₺ idi, şimdi 50₺.

HayatatribündenbakanlaR

Meridanin ilk bakimlari asli bisiklette ucretsizmi bide bakim ucretleri nedir bilen varsa cevaplarsa cok tesekkur ederrim ( ariyip sordum atolyeye gonderilcek diyor fiyat soylemedi :acpsnr:)

@Tuguj bisikletin ilk ay icin kullanacagin bakim kuponu var ve bakim ucretsiz. Metinde satana kadar iyide sattiktan sonra ayri yinede gittinmi bakımıni yapar onu kuzen biraz gicik bir dayı

Yetkili servise sen götüreceksin ne atolyesi falan onlarda abartmis

@alperr125 yok hocam benim bisiklette ufak bh kaza atlattik masada bir sorun varmi kontrole gitcek :mad:

Geri