Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bakımına ne kadar para veriyorsunuz?

Aynakolu ortasindan geçen çelik aksin bakımı yapılmaz ise suya maruz kaldığı için ciddi şekilde içerden paslaniyor. Senede bir sökülüp yağlanması gerekiyor. Arada bisikletçi esnafinida görmek lazım.

Scudo
Fatih Topçu'nun 2 gün önce paylaştığı bi bisiklet bakımı vidyosu var, onu izledim biraz önce. Vidyonun sonunda House of Bike'ın kalem kalem bakım, vs. işleri için fiyat tarifesini gösteriyorlar. Bence bi izleyin, o mağaza için baya makul fiyatlar. Geçenlerde bi kaç parça sormak için gitmiştim, Emrah isimli (mağaza müdürü) arkadaş ordaydı bir bisikletin gidon bandını sarıyordu, işinin arasında baya detaylı yardımcı oldu, elindeki parçalardan birini satmaya değil benim bisiklet için ne yapsam daha iyi olur diyerekten cevaplar verdi. Esnaf gibi esnafmış, tebrik ve tavsiye ederim.

Bu arada bahsi geçen mağaza veya müdürüyle hiç bir bağlantım yoktur söylemek isterim :)

Fatih Topçu'nun 2 gün önce paylaştığı bi bisiklet bakımı vidyosu var, onu izledim biraz önce. Vidyonun sonunda House of Bike'ın kalem kalem bakım, vs. işleri için fiyat tarifesini gösteriyorlar. Bence bi izleyin, o mağaza için baya makul fiyatlar. Geçenlerde bi kaç parça sormak için gitmiştim, Emrah isimli (mağaza müdürü) arkadaş ordaydı bir bisikletin gidon bandını sarıyordu, işinin arasında baya detaylı yardımcı oldu, elindeki parçalardan birini satmaya değil benim bisiklet için ne yapsam daha iyi olur diyerekten cevaplar verdi. Esnaf gibi esnafmış, tebrik ve tavsiye ederim.

Bu arada bahsi geçen mağaza veya müdürüyle hiç bir bağlantım yoktur söylemek isterim :)

Ben de burada bir bisikletçiye gidiyorum ama daha hayatta gitmem. Jant teli değişeceğim " abi bak şu jant çok iyi, kalite olarak bundan çok daha uzun ömürlü olur " diye olaya giriyor. Fren sıkıntısında " balatalar erimiş abi , en son yağı ne zaman değiştik " 2 3 yerden kapmaya çalışıyor. Genelde hepsi böyle. Daha dükkan kirasını , giderleri arkasına alıp gerçekten hizmet veren bir bisikletçi ile tanışamadım.

Büyük şehirin faydası aslında. Yardımcı oluyor ise seni kazanıyor işte. Direk dükkana girdiğinde buna keşin bir kaç şey kitlerim diye yaklaştığını hemen anlıyorsun.

Bisikletin göbekler yaklaşık 8 yıldır hiç bakım görmedi. Dönerken baya bir direnç gösteriyor, takur tukur takılıyor. Malum başta parça fiyatları olmak üzere, işçilik maliyetleri de uçmuş durumda...

1- Ön ve arka göbek bakım maliyeti ne olmalı? İçini açacak temizleyecek, gresleyecek ve kapatacak.
2- Yukarıdaki bakımlara orta göbeği de katarsak, bu şekilde bakım maliyeti ne olmalı?

Sormaktaki maksadım şu: 500-600 lira isteyeceklerse, 1000 lira vereyim, sıfır göbek alayım. Youtube videolarında jant nasıl örülür gördüm, gözümü korkutmadı... kendim ördükten sonra bir bisikletçide akort ayarı yaptırırım.
8 senedir neden bakım yapmadın ?

Ben Bursa'dan oraya gitmiştim Trek almaya. Gitmeden önce aklımda Carraro G2 de vardı. Ellerinde büyük beden kadro olduğunu söylediler. Dükkanın içinde de bayağı test sürüş yeri var diye anlatıyorlar youtube videolarında. Atladım arabaya gittim İstanbul'a. Bursa'da hiç büyük bedeni yoktu çünkü. Denemeden bisiklet almak istemedim. Zaten 53 kadro küçük gelen Peugeot ile zarar etmiştim. Gittiğimde dedikleri şey Carraro G2 büyük beden var ama kurulu halde yok. Deneyemezsiniz. E yola çıkmadan söylesenize kardeşim :) Trek için baktım, bir iki soru sordum mağaza müdürü arkadaşa. Direkt Giant önerdi. Giant bayisi galiba. Bayağı satmaya çalıştı çünkü. Ben Trek'te ısrarcı olunca biraz ilgisini kaybetti. Bisikletin ayarlarını hızlıca yapıp teslim etti. Pek ilgiliydi diyemeyeceğim.

Fiyat olarak güzel bir fiyata aldım bisikleti. Büyük boylarda hatta ellerinde kaldığı için indirimli halde mevcuttu. İlgilenen diğer genç arkadaşlar da güler yüzlüydü.

Alışveriş konusunda bakılabilir bir yer diyorum. Ama çok da övmeye gerek yok.

Bu arada marka takıntım çok yoktur. Sadece önerdiği Giant mavi renkteydi. Mavi de bisiklette nefret ettiğim tek renk diyebilirim. Sevmiyorum mavi rengi. O sebeple almadım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Niye ki? bir sürü tonu var renklerin.
Bir sürü renk var da 58 beden olunca maalesef tek renk seçeneği oluyor veya hiç olmuyor. Yoksa karbon maşa aero sele güzel makineydi 😀

Decathlon'a ön ve arka göbek bakımı fiyatı sordum. Göbek başına 125 TL alıyorlarmış. Yani ikisi 250 TL'ye mal oluyor. Orta göbek bakımı yapmıyorlarmış, bilginize.

Geri