Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bu kadar para verilmez mantığı

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Geçenlerde bisiklet almak için uğraştığımda insanların bana m8000 11x3 setli bisiklet (mosso 7581xc xt yani) 4-5milyar verilir mi falan gibisinden konuştular tabi en başından fiyatını ne kadar eder diye sorduğumda dedikleri cevap ise 1.5milyar böyle insanları nasıl devre dışı bırakırım onu sormak istiyorum burada? specialized bisikletlerini gösterdiğimde benden 1 büyük abim sen olmazsan onlarda para kazanamaz diyor 20-30milyarlık bisikletleri gösterdiğimde görende bisikletleri ben satın alıp fiyatlarını ben düzenlemişim gibi

Scudo
esasında doğru söylemişler;bisiklet ve parçalarının fiyatları oldukça şişirilmiş fiyatlar...fiyatların düşmesi çinlilerin bu işe ciddi şekilde el atmasına bakar.ama şimdilik piyasa bu şekilde.

Tek taş pirlantalar 10000-20000 ediyor :) Tercih meselesi arkadasimin 4000 liralik telefonu var ben o paraya bisiklet alirim diyorum Ve o yüzden 600 liralik telefon kullaniyorum Ama 3 adet bisikletim var bir başkasi da bu paraya motor alirim araba alirim diyor ! Sen kimseye aldirma imkanin varsa begendigini al talep olmasa arz olmaz.

@appendix düşse ne kadar düşecek ki yurtdışındaki fiyatlara göre burada satılan parçalar %18-20 ve satıcı kârı var işte o kadar
@onur_özkan dünyanın en pahalı 10 bisikletleri mesela 40bin dolardan başlıyor 500bin dolara kadar gidiyor onları göstersem sen bunlardan almalısın der...

@JusTiMe bir örnek vereceğim-bu konuyu fotograf meraklıları arkadaşlar bilirler:
nikon flaş tetikleyici 1000tl ve paraflaş tetikleyici 1000tl idi(fiyatlar eski fiyatlar), çinli bir firma (youngnuo) 2si 1 arada 65 tl ye çıkardı...şimdi flaş vb birçok şeyi 1/3, 1/4 fiyatlara üretip satıyor...sorun üreticilerin tekelleşmesi ve fahiş fiyatlar dayatması...mesela shimano 11li 2 ruble arasında 900 tl fark var (delta bisikletten baktım) bu 2 ruble arasında üretim-malzeme vb ne kadar maliyet farkı olabilir veya böyle bir fark var mıdır?

Bence Türkiyedeki nominal bisiklet fiyatlarıyla reel bisiklet fiyatları arasında büyük fark var. Özellikle de ithal bisikletler için bu fark çok fazla. Bu farkın içinde kur farkları, vergiler, aracıların koyduğu katma değerler büyük yer tutuyor. Amerika menşei bir bisiklet aldığımız zaman, fiyatın içinde şirketin Amerika'ya ödediği vergiler bile dahil. Buna ayriyetten Türkiyede de vergi konuyor. Zaten bir sürü aracı kar koyuyor bisikletin üstüne. Tahminimce Amerika menşei bir bisikleti alırken en az 4 şirket veya 3 şirket üstüne kar koyuyor bisikletin üstüne. Kur farkı dolayısıyla alım gücüde derken belki maliyetinin birçok katı kadar bir satış fiyatı doğuyor ülkemizde satılan bisikletlerde. Ben Türkiyede satılan bir bisikleti takip ediyorum indirimle normal fiyatı arasında 400-500 TL fiyat oynuyor. Varın siz tahmin edin bisikletin maliyetini.

Kısaca bu kadar para bisiklet üzerinde oluşan o kadar nominal ve reel fiyat farkına verilmez. Aksi halde zaten bisikletin insana verdiği faydaya bakınca ne kadar para versek az :) . Şaka bir yana dün Osman Müftüoğlunu dinliyorum NTV'de adamın her soruya cevabı egzersiz oluyor. Daha ne olsun yani. Psikolojik olarak faydasını veya herhangi bir çok faydasını hepimiz biliyoruz bisikletin. Bunları anlatınca karşı taraf anlıyor durumu, hak veriyor. Hayırlı günler.

Bisiklet benim hem spor hem ulasim aracim.isime de bisikletle gidiyorum bircok yere de.Bu sayede otobus parasi benzin parası gibi tasarruflarla zaten her yil bir bisiklet parasi kenara koymus oluyorum.Ayrica sigara da icmiyorum.gunde 10 lira sigaraya para veriyorlar bisiklete pahali diyorlar yahu ayda 300 yilda 3600 liraya bisikletin kralini alirsin !

Ülkemizde bisiklet fiyatlarının pahalı olmasının en önemli nedeni TL'nin değerinin düşük olması. Lakin şu halde bile gereksiz yere binlerce lira para harcayan insanların bisiklete verilen paraya laf söylemesi komik.

Bu konunun tartışılması gereken çerçevesi, bisikletin bu paralara değecek olup olmaması değil; dövizin Türk lirası karşısındaki durumu.

Dolardaki ufak oynamalar dahi, imrenerek baktığımız setlerin fiyatına 50-60 tl daha koyuyor ve bu yükseliş durmak bilmiyor.

Bana sorarsanız, evet bence de örneğin bi tiagra setin Türkiye de satış fiyatı, alınan ücretler vb karşısında bu denli olmamalı.

neyse 1 önemi kalmadı bu dediklerimin kendi gücümle almak kaldı 1 kredi kartı sorunsalı yüzünden bisikletten mi vazgeçeceğim dolar yüksek olmuş fiyatların buralara çıkmış olması bu arada (link) bu bisiklet için aldığım teklif şuydu 9 taksit 4500tl bundan daha ucuza bulunabilinir mi bu bisiklet acaba? adamın dediği şey şu ne 1 kuruş aşağısı ne de 1 kuruş yukarısı...

@JusTiMe
Donanımı güzel fiyat performans yönünden güzel bisiklet tabi kullanım amacınızada uyuyorsa ne güzel,fiyat için de internetten araştırmada yapabilirsiniz.

@Fırat Çiner yapmama gerek yok 9 taksitle 4500tlye verecek insan tanımıyorum ne yazık ki o kişiden başka

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
@Fırat Çiner kart bulamadıktan sonra anlamsız.
1- Borca batmış 1 üst numara kardeş,
2- Bisiklet karşıtı 2 üst numara kardeş,
3- Limiti yetersiz en büyük abla
4 ve en büyüğü ise tamamıyla cimri 1 baba olunca iş bana düşüyor

düzenleme
kısacası parayı benden kesinlikle üstün tutan 2 kişiyle karşı karşıyayım

@JusTiMe
Evet ülkemizde bisiklet kültürü olmadığından dolayı bende bin lira civarındaki ilk bisikletimi aldığımda arkadaşlarım ben o paraya araba alırım diyorlardı.Şimdi göre göre ,bilgi sahibi oldukça bisikletin lüks olmadığını ve sadece hobi amaçlı kullanılmayacağını anladılar.

@Fırat Çiner bende de aynı şey hala da söz konusu karşımdakiler ne yazık ki büyüyen yeni nesil o paraya motor alırdın araba alırdın diyorlar senin yerinde olsaydım diyenler var ne yazık ki :(

5000 tl ye kadar bisiklet lüks olmaktan çıkmıştır. Etin kilosunun 50 lira, en kötü sigaranın 10 lira, tavuk dürüm bir öğle yemeğinin 10 lira, benzinin litresinin nerdeyse 6 lira olduğu bir dönemde 5000 tl ye alınacak bisiklette pahalı sayılmaz. C segment bir otomobilin hiç yerinden kaldırmadan yıllık 4-5 bin lira gideri olduğu düşünülürse 5000 tl nin aslında çok da bir para olmadığı ortaya çıkar. Sonuçta 15000 yuroluk trek madone almıyorsunuz. Bisiklet için yapılacak 5000 tl lik harcama ise getirileri göz önünde bulundurulduğunda en karlı yatırımlardan biridir. Bisikletin avrupa ekonomisine 513 milyar yuroluk katkı sağladığı düşünülürse 5000 tl için "yavvvv bu ne para büyle. Cucuk oyuncagına bu gadderde para virilirmi" diyenlere en hafif tabiriyle hadi işine kardeş demek gerekir.

@JusTiMe aynakol suntour arka arttirici shimano ama bir garip model o_O maşa da bir garip rockshox veya fox değil gibi. Bana fiyati biraz yüksek gibi geldi. Bir de tecrubeniz vardir elbet ama sadece deore veya acere set de yeterli olmaz mi? Ben kac yildir tourney kullaniyorum gayet memnunum. Eğer bu konuda biraz esnek olursaniz 500 tl veya belki 1000 tl daha az harcamış olursunuz. Karar sizin tabi.

Geri