Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet çocuk koltuğu projem.

Ismaildmr

Forum Demirbaşı
Tepki
383
İsim
Ismail demir
Bisiklet
Salcano
Evet arkadaslar bisiklet oto koltugu pahali oldugu icin ve 2 oglumu gezdirmek ve okula getirip goturebilmek amaciyla elimde bulunan malzemelerle birseyler yapmaya calistim.

Oncelikle malzemlerim neler.
1..0,9 kilo arasi oto koltugum vardi, buyukukleri icin ise yaramaz atil veziyette duruyordu.
2. 2 adet evde sakatlik yillarima ait koltuk deynegi.
3. muhtelif somunlu civata.
Bukme islemi icin bisikletin sele ile arka masaya baglanan ucgen boslugu kullandim..:)

Ilk once elimizdeki profilleri hasaplayarak uygun bolgelerde bukuyoruz.20161016_153127.jpg

Daha sonra destek profilleri ve kadroya baglanacak yerleri deliyoruz..fotograf cekmedi zaten tam goruntude hersey ortada gorunuyor.
20161016_153127.jpg IMG-20161016-WA0017.jpeg

Daha sonra koltugu uzerine yerlestirdim.
20161119_120522.jpg

Arkadan koltugu profile sabitledim.
IMG-20161025-WA0007.jpeg

On tarafa diger cocugumu oturtmak icin 3 tekerlekli bisikletlerinin koruyucu profili vardi onuda yaptigim kelepcelerle alttan civatalayip kadroya sabitledim..
2016-11-19-18-42-12-1.png

Ve sonuc..
2016-11-19-19-07-50-1.png
2016-11-19-19-06-50-1.png
Projemde eksik veya hatali gordugunuz yerler var ise goruslerinize acigim..yakinda siyah boya alip aliminyum profilleri boyayacagim..birde yesil koltuk ortusunu degistirecegim..hangi akla yesil almisiz hayret..
Yakin bir zamandada bisikletime ev icin kullanilan kapi alt profillerinden camurluk yapmayi dusunuyorum.becerirsem paylasirim.

Scudo
Arkadaki koltuk bence mantikli olmuş güvenli gibi duruyor ön taraftaki icin birşey diyemem pek hosuma gitmedi acikcasi

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
Arka tarafa römork gibi yapmak daha iyi olabilirdi bence, jant tellerine ve mile çok fazla yük bineceğinden çabuk bozulabilir.

Hocam alüminyum çubukları eğip bükmek bence hiç iyi bir fikir değil. Kola kutusunun açma kapağı ile oynanan bir oyun vardır hani Br o tarafa bir bu tarafa Büke Büke kopar ya. Siz de eğip bükmüşsünüz, yolda giderken hep ufak ufak kılcal çatlaklar ilerleyebilir, durup dururken kopabilir. Allah korusun, ufak ihtimal ama ben risk etmezdim.
Ufaklık pek şirin, Allah nazardan saklasın :)

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
hocam elinize sağlık. belli ki ustalık sahibisiniz ama yine de en kötü ihtimaller göz önünde bulundurularak tasarlanmış, test edilmiş, testlerde tahrip edilerek dayanıklılık ve güvenlik sınırları ölçülmüş ticari ürünleri kullanmakta fayda var diye düşünüyorum. tasarım ve inşa sürecinde hiç aklınıza gelmeyen bir sorun en olmadık zamanda ortaya çıkabilir. bunun ceremesini çocuklarınız çekmesin. böylesi ev yapımı aparatlar normal yük taşımak için bile riskli hem kendiniz, hem civardakiler için. emeğinize sonsuz saygı duydum ama risk aldığınızı düşünüyorum.
ha bu memlekette risk nedir derseniz mahallemdeki sucunun scooter üstünde arkada, bacak arasında ve kucakta olmak üzere 6 tane dolu damacanayla yokuştan indiğine şahit oldum - başka bir gün beş damacanayla gördüm aynı abiyi telefonda konuşarak tek el gidonda gidiyordu. böyle bir gerçekliğin içinde sizin aldığınız risk devede kulak olabilir ama risk risktir.

@emre6003 tesekkurler.
On taraftaki icin daha estetik bir sey ayarlayacagim insallah.

@Serdaryildiz remork olarak dusunmemistim..ama yapilabilir dediginiz gibi..birde remork trafikte pratik olmayacagi icin tercih edemeyebilirdim.

@vela2016 tesekkurler.

@Ozan k. Hocam tesekkur ederim.
Aliminyum gercekten cok dayaniksiz bir metal..bukme islemi sadece bir kez yapilabiliyor tekrar eski haline getirirken kiriliyor..arka sistemin agirligi toplamda 2 kg anca..dayaniklimi derseniz baya baya dayanikli duruyor genede korkmuyor degilim..hep tetikteyim..cok dikkatli ve yavas ulasim sagliyorum.cocuklarimda okadar cok sevdilerki bisiklete binmeyi, surekli bisikletle okula gidelim diyorlar. Hayirlisi Allah kaza bela vermesin..son derece dikkat ve bakimini yapmaktayim..kontrolleri aksatmiyorum.

@ozgur908 hocam elimden az cok yapma yakistirma gelir, lakin her zmaan tetikteyim.kesinlikle sistemi zorlayacak sekilde surus yapmamaya dikkat ediyorum..tabiki kendini kanitlamis seri uretimi olan duzenekler cocuklarimdan onemli degil..bu sistemde risk varmi evet var.ama limitlerinin cok altinda kullanarak ulasim sagliyorum..Allah kaza bela vermesin herkese.
Sucu konusunda haklisiniz cok goruyorum oyle yukleme yapan motosuculari.

Geri