Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet daha ekonomik oldu

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arada bir silifkeye giderim. 400 km gibi bir mesafe. Geçen otobüs fiyatlarına bir bakayım dedim 240 tl olmuş. Onuydu bunuydu şunuydu derken 300 tl yaz. Bisikletle gitmek daha ekonomik oldu. Bir gün de gidemedinmi git pozantıda yat bir gece yinede aynı fiyata gelir.
özellikle yakıt fiyatlarının 20 tl yi aşması şehir içinde bisiklet kullanımını ekonomik hale getirdi. En az yakan araç kilometrede 1 lira yakıyor. İşin dramatik tarafı ise alım gücünün düşmesi karşısında ulaşım giderlerinin artacak olması. Petrolün varil fiyatının en iyi ihtimalle 150 dolara çıkması bekleniyor, bazı tahminler savaşın uzaması durumunda 250-300 dolarlardan bahsediyor. Ben hep 50 liralık alıyorum lafı yakında tarih olacak.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Bisiklet de çok ekonomik değil hocam, dönüş yolunda otobüsle dönüş yapmaya aman alıştırmayın bünyeyi.:bsmagryr:

"50 liralık alıyom" bir sosyal sınıftır. Bilimsel ve sosyolojik olarak incelenmesi, değerlendirilmesi, önlem alınması gerekiyorsa önlem, eğitime ya da rehabilitasyona alınması gerekiyorsa da öyle yapılması gerekir. Çünkü bu algıya ve idraka sahip milyonlarca insan var. Fakat malesef bugün 100 lere ulaşan hiç bir üniversitenin ilgili bölümlerinde akademik kadro olarak yer alan insanlardan, böyle bir tek teze ne denk geldim, ne de bunun esprisi (trajikomik dahi de olsa) mevzusu yapıldı.. Sizin konu başlığını okuyunca, sizinle alakalı değil ama konuyla ilgisi olduğu için direk aklımda oluşan kavram, "yalan" dı.. 😅 Yani af buyurun, dechatlon sitesine girdim kasklar 500 küsür TL, giriş seviyesi çelik kadrolar (hala var) 3600/3700 TL den, giriş seviyesi yol bisikletleri 4600 TL den başlıyor..yahu çocuk bisikletleri, artık 1500tl.. Aslında söylemek istediğim şey bisiklet de pahalı oldu..

bisiklet çok ekonomik oluyor ama bisikletler artık çok ekonomik değil yüzde yüz, yüzde yüz yirmi zam geldi :)

• Beğen
Tepkiler: ozantrk
Soru: neye göre ekonomik.

Sürekli olarak tercih edilecekse bisiklet ekonomik. Arabalar aldı başını gitti. Yakıt deseniz öyle.

Sürekli bisiklet kullanımı sürdürülebilir değil. Ailece her yere bisikletle gidemezsiniz. Bireysel olarak olur ama bir yere kadar.

Bir kask 10 yıl, hadi minimum 7 yıl kullanılır. Bir bisiklet (leş markalar hariç) 20 yıl kullanılır. Aktarma organları normal günlük kullanım için 3 yıldan fazla gitmesi gerekir. Yılda şu kadar km yaparım iddiam yok ama 23 yaşında bisikletimde zincir dışında bir şey değişmedim bugune kadar. Kullanım şekli ya da kazalar bunda etken tabi. Lastik patlar, yamanır devam edilir, ille de en iyisini takacağım demez zaten ekonomik sebeple bisiklet kullanan. Gidip 4.000₺ lik dış lastik almaz yani. Carbon boğaz almaz, ortalama malzemelerle donatıp devamlılığı sağlar diye düşünüyorum.

Bu sebeple bisikletin ekonomik olmadığını söylemek talihsizlik olur.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun sebeple yerine sonuçlarına bakıldıkça daha çok sağlıklı beslenme atıştırmalığı o ülkenin asgari ücretini geçen tarif ve tavsiyelere maruz kalınır...

Bisikletin ekonomik olmasının sebebi işletim maliyetlerinin muadillerine göre çok düşük olmasından dolayıdır.
Mesela motosiklet binen birine göre bisikletin işletim maliyeti yok gibi bir şey diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ozantrk
Uzun yolda bisikletle arabaya nazaran daha çok yakıyorum.
Su
Powerade
Kola
Çikolota
Çöp şiş
Tatlı
Züber
Geceden yenen manda yoğurdu,medine hurması,kestane balı,yulaf karışımı

Çok yakıyorum, çok

Bisikletlere pandemiden dolayı çok zam geldi . Üretimleri düştü talep arttı. Ben pandemiden önce almaya karar vermiştim alamamıştım çünkü sıfırı yoktu. İkinci el içinde sıfır fiyat yada saha fazla para vermek istemedim . Şimdi yine zam yapıyorlar çok yine pahalı ama bulunuyor .

Bir yerden başka yere bisiklet ile gitmek hem zaman açısından hem ekonomik bakımdan daha avantajlı . Ben Bostanlı - Balçova arasını 2 aydır bisiklet ile gidiyorum Otobüse zaten binmiyordum Pandemiden dolayı hiç binmedim . Vapur yada feribot kullanıyorum. Onda da dışarda bekliyorum . Birde 5 kuruş bisikletliye . İki ev arası 50-60 dk arası değişiyor . Trafiğin en yoğun olduğu saatte bile . Ve park yeri arama derdi yok .
Araba ile trafiğin azalmasını beklemek lazım feribotla yada normal yoldan gitsem en az 45-50 dk hatta 60 dk oluyor . Bide Park yeri ara . 5 Lt yaksa 100km de En iyi hesapla 2 kere gider gelinir 5lt yakar benzinli araba . Bisiklet ile maliyetim 20 kuruş ))))

1 keresinde pintilik yaptım vapura 5 kuruş vermedim sahilden gittim Balçova>sahilevleri>Üçkuyular >Bostanlı > mavişehir >Bostanlı. 45 km tuttu .
Uzatmasam 24km tutardı .

Uzun yolda bisikletle arabaya nazaran daha çok yakıyorum.
Su
Powerade
Kola
Çikolota
Çöp şiş
Tatlı
Züber
Geceden yenen manda yoğurdu,medine hurması,kestane balı,yulaf karışımı

Çok yakıyorum, çok
Gaz taktıralım sana.
Ama bu bildiğin gazlardan değil yanında gelip arada hadi koçum, hadi aslanım, hadi kaplanım gazından.

ben ilk bisiklet baktığımda İstanbul Saraçhane bisikletçiler çarşısına gittim ama kafamda ilk etapta motor almak olduğu için fiyatlara baktım sadece, şu anki bisikletimin fiyatı 2,250 civarı idi. Sonra motor alamayacağım belli olunca ( tamamen duygusal sebeplere ) çarşıya bir kez daha gittim ve aynı bisikleti pazarlıkla 4.000'e aldım. Pazarlık yapmasam 5.000'den açtılar kapıyı. Bir iki ayda fiyat değişimi yüzde yüzdü. Şu anda bakıyorum 6.000'ya doğru gidiyor bisiklet.

Toplu taşımada her gün 11 TL vereceğime bisiklete geçmiş oldum, ki toplu taşımaya bir zam daha gelir, tüm maliyetler öyle arttı ki, zammı çok uzun süre bekletemezler sanırım.

ben ilk bisiklet baktığımda İstanbul Saraçhane bisikletçiler çarşısına gittim ama kafamda ilk etapta motor almak olduğu için fiyatlara baktım sadece, şu anki bisikletimin fiyatı 2,250 civarı idi. Sonra motor alamayacağım belli olunca ( tamamen duygusal sebeplere ) çarşıya bir kez daha gittim ve aynı bisikleti pazarlıkla 4.000'e aldım. Pazarlık yapmasam 5.000'den açtılar kapıyı. Bir iki ayda fiyat değişimi yüzde yüzdü. Şu anda bakıyorum 6.000'ya doğru gidiyor bisiklet.

Toplu taşımada her gün 11 TL vereceğime bisiklete geçmiş oldum, ki toplu taşımaya bir zam daha gelir, tüm maliyetler öyle arttı ki, zammı çok uzun süre bekletemezler sanırım.
Yarın oğluma bisiklet almaya gideceğim Saraçhane'ye,haberim var bisiklet fiyatlarından ama ordan bi ümidim vardı bir tık düşük olur fiyatlar diye ama yıkıldım şu an :koptum:

Gaz taktıralım sana.
Ama bu bildiğin gazlardan değil yanında gelip arada hadi koçum, hadi aslanım, hadi kaplanım gazından.
İyi fikir değil,çünkü rantabl değil. Şöyle ki gaza gelip de daha fazla yol alırsam, masraflar daha da çok artıyor. Yol aritmetik artarsa masraflar geometrik artma eğiliminde. Ahanda grafiği
Apsiste gidilen yol
Ordinatta masraf olmak üzere
IMG_20220328_125707.jpg

Görüldüğü üzere parabolik, üstel bir grafik.
Neden masraf 0 teleden başlamadı? Çünkü yola çıkmadan önceki gece yenilen manda yoğurdunun masrafı da var.

Yarın oğluma bisiklet almaya gideceğim Saraçhane'ye,haberim var bisiklet fiyatlarından ama ordan bi ümidim vardı bir tık düşük olur fiyatlar diye ama yıkıldım şu an :koptum:
Uzun süredir sağlıkla ilgili nedenlerden dolayı bisiklete binmiyordum ancak bir süredir yeniden bu istek oluştu. Sakin ve gezi amaçlı kullanırım diye bisiklet bakmaya başladı ve sıfır bisikletlerin fiyatlarını görünce ikinci ele yöneldim. Dün akşam ikinci el temiz bir bisiklet aldım. Ufak tefek masrafı çıkarsa yaptırır, sıfır bisikletin yarı parasına binerim diyorum.

İyi fikir değil,çünkü rantabl değil. Şöyle ki gaza gelip de daha fazla yol alırsam, masraflar daha da çok artıyor. Yol aritmetik artarsa masraflar geometrik artma eğiliminde. Ahanda grafiği
Apsiste gidilen yol
Ordinatta masraf olmak üzere
285246 dosyayı görüntüle

Görüldüğü üzere parabolik, üstel bir grafik.
Neden masraf 0 teleden başlamadı? Çünkü yola çıkmadan önceki gece yenilen manda yoğurdunun masrafı da var.
Yalnız birşey dikkatimi çekti. Maliyet ekseninde yerli manda yoğurdunun üstüne medine hurması koymak çok isabetli olmuş. Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı...

İşyerime otomobilim ile bir gün gidip gelmemin şuan ki maliyeti 75 lira(40km gidiş dönüş). (75x20=1500lira aylık)
Otomobilim ile işe gidip geldiğim takdirde malum hareketsiz hayat falan az bi spor yapsak bari derken spor salonu vb masraflar Aylık min. 500 lira(ee salona nasıl gitcez?)
Salona gitmek için mazot yakarsak zaten hesap etmesem daha iyi neyse.....
Uzun lafın kısası sadece işe bisikletle gidip geldiğim için şuan 2000 TL cebimde kalıyor. Yıllık 8 ay gibi bir süre işe gidip geliyorum, ne eder 16 bin lira
yani şimdi ben gitsem 16bin liraya bir bisiklet alsam bu pahalı olur mu? Hayır
Ama gel işte sen bunu hanıma anlat :koptum:

manda yoğurdu alayım diye gittiğim bakkalda manda boku (tezek) nun bile bizden değerli olduğunu anlamamla uzun süreli bir şok yaşadım. Bakkal gaffur emmi lan tavuk dürüm neyine yetmiyo oğlum dedi. Bu fırça ile dürümcüye gittim ..tü kakalı dürümün 30 tele olduğunu öğrenmem ile bir şokta orada şoklandım.
Bisikletim uçar giiideeeeeeerrrrr engelleriiii aşarrrrrrr giderrrrrr yaaaarrrrr yaaaarrr güzel yolcu güleeeee güleeeeeeeeee

oraların güzel yanı varsa o da pazarlık etme imkanı. ama iyi bir satıcı bulmak lazım, kanaatimce tüm dükkanları gezip alıcı olduğunuzu hissettirmeniz, sonrası pazarlık. ama şunu diyebilirim ki uyguna hiç bir şey kalmadı. bisikletimi her gün 5 kat merdiven çıkarıyorum eve. kapıya bıraksam inanın ben 5 katı çıkana kadar bisikleti götürürler :)

İşyerime otomobilim ile bir gün gidip gelmemin şuan ki maliyeti 75 lira(40km gidiş dönüş). (75x20=1500lira aylık)
Otomobilim ile işe gidip geldiğim takdirde malum hareketsiz hayat falan az bi spor yapsak bari derken spor salonu vb masraflar Aylık min. 500 lira(ee salona nasıl gitcez?)
Salona gitmek için mazot yakarsak zaten hesap etmesem daha iyi neyse.....
Uzun lafın kısası sadece işe bisikletle gidip geldiğim için şuan 2000 TL cebimde kalıyor. Yıllık 8 ay gibi bir süre işe gidip geliyorum, ne eder 16 bin lira
yani şimdi ben gitsem 16bin liraya bir bisiklet alsam bu pahalı olur mu? Hayır
Ama gel işte sen bunu hanıma anlat :koptum:
hocam sen bunu hanıma anlat sana dura ace bi esworks alırız.

Geri