Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bisiklet değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızlık

Sat ya da mevcut bisikletle devam

• Sat,yol bisikleti al

• Mecut bisikletle devam et,kondisyonunu geliştir,bazı parçaları upgrade et

• Toplam katılım
    30

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Tepki
1.364
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar size bu konuda danışmak istiyorum.Bisikleti alalı 10 ay oldu şu zamana kadar 2000 km den fazla sürüş yaptım,yani aylık 200 km yapıyorum.Haftaiçleri akşamları biraz gezme amaçlı turlama,çarşıda iş olursa onu halletme,haftasonu kısa turlarda,bugünlerde staj yerine gitmek için kullanıyorum.

Kullandıgım bisiklet bu (link) carraro sportive 321 kendisini iyi bir fiyata aldım,alırken bir süre kullanır hevesimi alır depoda durur diye düşünürken şimdi elim ayağım gibi,çok işimi görüyor.

Ancak kendisi biraz ağır 14.5 kg, 20 km saat hızın üstüne çıkmak beni yoruyor,uzun süre hızımı koruyamıyorum ne yazıkki,biraz daha hızlı gitmek istiyorum,daha az yorularak gitmek istiyorum sırf bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.Bir yarı dönem eğitim için yurtdısında olacağım, yurtdısına gitmeden önce satayım,geri döndükten sonra bir yol bisikleti almayı düşünüyorum.

Düşündüğüm bisiklet corelli kr 100 (olabilirse 200 modeli,300 ü almam zor) yani bütçe de kısıtlı olacak,ayrıca bu bisikleti satıp üste para olarak bir 321 parası daha koyup fikri düşündürüyor beni,upgrade edeyim diyorum ama ağır olan bu bisiklete para harcamayı düşünmüyorum.Sizce ne yapayım?

Scudo
@Desert Fox Hocam kullanım amacınıza göre zaten bisikletiniz. Yol bisikletiniz olunca malesef düşündüğünüz gibi anında hızlı gitmeyeceksiniz, antreman yapmanız gerekecek. BAsitinden bir örnek vereyim, mtb sini sattırıp yol bisikleti aldırdım bir arkadaşıma. Yol bisikletiyle ilk tura çıktığımızda çok geride kalıyordu sürekli, daha ilk 10. dakikada pedal çeviremez duruma geldi, ayak uyduramadı bize. Yavaş yavaş gitmek durumunda kaldık geride kalmasın arkadaşımız diye, sonrasında çocuk sattı yol bisikletini :D Antremana bakıyor kısacası her şey.

Bisikletinizi eğlence ve ulaşım amaçlı kullanıyorsunuz. 10 ayda 2000 km demek, sürüşlerinizin ortalama 10-15 km civarında olduğunu gösteriyor. Bu da 30-45 dk arası sürüşe tekabül eder.
Bisikletiniz bence size fazlasıyla yetiyor. Çünkü kat ettiğiniz mesafe görece az. Aylık 800 km ve üzeri yol yapmak gibi bir niyetiniz yok gibi. O yüzden siz en iyisi emektar bisikletinizi satmayın. Eğitimden geldikten sonra da kullanmaya devam edersiniz. Bütçeniz iyi bir düzeye gelince de istediğiniz bir yol bisikletini gönül rahatlığıyla alırsınız.

Diğer arkadaşların dikkatini çekmemiş ama madem yurtdışına gidiyosunuz, ordan bi bisiklet alıp yanınızda getirin, nasıl olsa yolcu beraberindeki bisiklet vergiden muaf. Eldekini ne zaman satacağınız tercih meselesi, ama tabi durduğu yerde nolur nolmaz başına iş gelme ihtimali de var, o yüzden gitmeden satmak en mantıklısı.

@firestone onu düşündüm hocam da ne yazıkki bütçe sıkıntısı olacak yoksa ben de getirmek istiyorum,geldikten sonra da bir süre birikim yapmam gerekecek yol bisikleti için

@Ahmet Bilge Kaan AKIN açıkcası ben de ondan korkuyorum, %5 lik 2200 metre eğim tırmanışı yaptım 1*1 vites ile yol bisikleti olsa sanırım çıkamazdım,bir yandan da içim daha hızlı gitmek istiyor ne yapayım bilemedim.

Ahmet bilgenin dediği gibi antreman eksikliği bacaklarınızdaki güç yetersiz bence şehir bisikleti gibi hemencecik hızlanabilen düz yolda iyi giden bisikletle
neden 20km hızdan öteye gidemezsiniz gerçi vitesi 7 olmasına bağlayabiliriz bu durumu... Ağır olması bu durumu hiç değiştirmez benim önceki bisikletim 17kglik dağ bisikletiydi düz yolda 40km yaptığımda anca yorardı beni yeni bisikletimi almadan önce bisiklet kursuna gittim kişilerde yol bisikleti olmasına rağmen onlara ayak uydurabildim...
Yine de satmakta kararlıysanız firestonenun dediği gibi yurtdışından bisiklet almak isabetli olur... Genel olarak size tavsiye edeceğim tur bisikleti almak olur gidonu düz olan modeller dağda da iyidir yolda da iyidir...

• Beğen
Tepkiler: zagnos
@Desert Fox Bence mevcut bisikletinde herhangi bir yükseltme yapma, onun yerine yurtdışına gitmeden önce sat derim. Tabii şu da var, inşallah döndüğünde euro dolar ikiye katlamamış olur !, eğer bu tip bir durum olmazsa, yeni bisiklet olarak dediğin gibi mutlaka hafif bir bisiklet al derim, yani 10-11 kg civarı olsa iyi olur. Bunun için benim tavsiyem fitness tarzı bir bisiklet de alabilirsin, veya dediğin gibi yol bisikleti de olabilir

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@JusTiMe 20 km den öteye gidemiyorum demedim ki orada yanlış anlaşılma var,şehiriçi giderken 24,25 km yaptıgım da oluyor ama eğer kendimi zorlayıp bu hızlarda uzun süre gitmeye çalışırsam eve döndüğümde kas ağrısı oluyor,km saatine baktıgımda 15 km ortalama hızla gittiğimi söylüyor

@mariokaldato abi o paralara çıkabilsem bu konuyu dahi açmam yani :)

• Beğen
aynı benim durum bende de 220 var günlük işe git gel 10-15 km civarı mesafe katedıyorum hafta da bir kaç gün de iş çıkışı 25-30 km lik tur yapıyorum arada aklıma geliyor daha üst model bir bisiklet alayım artık diye bakıyorum araştırıyorum sonra diyorum ki alacağım bisiklet bana çağ atlatmayacak durduk yere masrafa gerek yok diyorum

sözün özü hocam kullanım amacını degıstırmeyeceksen günlük yaptığın mesafeyi üçe dörde katlamayacaksan yine aynı mesafelerde kullanacaksan elindeki bisikleti ölene kadar kullanmanı tavsiye ederim ben öyle yapacağım

ayrıca kullandığınız güzergah yokuş yukarı değilse zamanla hızınızı ortalama 25-30 km ye çıkarmanız mümkün

Çok üst modelini almayacaksan bence değiştirme işin özü bacak...

19 yıl mtb kullandıktan sonra flat bar yol bisikletine geçmiş biri olarak diyebiliyorum ki, yol bisikleti bambaşka güzel bir şeymiş. Tavsiye ederim ancak yollarımızın durumu düşünüldüğünde v profil jant kullanmasam jantları çoktan eğip bükmüştüm. Yol daha hızlı ama mtb daha çevik ve kıvrak. Yol ile abi manevraları yapamıyor insan.

Yurtdisina gittiginde harcamalarin olacak. Orada para kazanmiyorsan € ya da $ uzerinden harcayagin icin buradan gelen 6000tl orada 1000€ olacak ve bisiklet alman zor duruma gelecek. Diger yandan bir donem kalacaksin ve o donemde € artarsa suan sattigin bisikleti geri geldiginde tekrar alamayabilirsin. Almak istedigin yol bisikleti de yeni zamciklardan, ya da doviz kurundan dolayi belki bin lira artmis olacak. Bence ayni bisiklete devam etmelisin. Simdi satip ustune ekleyip yol alinabilir ama bu butceni nasil etkiler bilmiyorum Yurtdisinda kullanacagin parayi etkiliyorsa almamak, etkilemiyorsa simdiden almak daha mantikli.

• Beğen
@kadir karakaya ben de oyle düşünüyorum simdi alabilme imkanim yok ne yazikki, euro ve polonya para birimi ziloty (1 euro=4 civari ziloty 1 ziloty=1.3 tl) kullanacağım.Sehirici zaten isimi görüyor da haftasonu 70-80 km lik turlarda degistirmem gerektigini dusunmeye basliyorum.Kur meselesinde haklisin daha da artar ne yazikki

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
Geri