Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Dengesizlik Sorunu

A. Harun

Aktif Üye
Tepki
9
İsim
Harun
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar yeni bir bisiklet topladım her şey tamam oldu fakat bisiklette tuhaf bir dengesizlik sorunu var. Sanki gidonun bir tarafına ağırlık bağlamışım gibi bir his. Sizce sorun ne olabilir? Kadro imitasyon giant bu arada, maşa epiconx2.

Scudo
@A. Harun
Benim bisikleti yol bisikletine cevirecektim taki bilen biri yapma randıman alamazsan hiçbişeye benzemez demesiyle yanlış olan kararımdan döndüm bisikleti satıp yol bisikleti almaya karar verdim inş sorunu çözersin iyi forumlar kardeş.

Gidon bir tarafa çekiyorsa furşta bir sorun olabilir diye aklıma geldi

@A. Harun Estağfurullah, yani gidon ile teker tam 90 derece açı yapıyor mu? Gidonun tekere göre çok hafif yamuk olması o hissi verir çünkü

@Anonim https://i.hizliresim.com/lvXgEX.jpg https://i.hizliresim.com/VvOJEn.jpg

ters çevirip fotoladım bir fikir verdi mi acaba?

Ön tekeri çıkarıp yerden iki gidon ucunu ölçdüm bir taraf diğerin 1 cm uzun.

@A. Harun İkinci foto üzerinden gidelim, şimdi bu ön teker ile kağıdın üzerinde duran gidon yani direksiyonun açısı birbirine dik olmalı... Fotoğraftan bunu çok net göremem, şöyle ki; bisikleti ters çevirip üzerine çıkın ama seleye oturmayın, ayakta dururken gidon yani direksiyon tam düz duruyor mu onu kontrol edin...İlla ondandır demiyorum ama neden olabilir...

O zaman gidonun bağlı oldu yerdeki vidayı gevşetip diğer tarafa doğru ortalayın

Gidonda tekerin hizasina gelen vidalar var onlari gevset ortala tekrar sık

Maşa altında tepme ayarı yükseklik yapıyormuş onu çıkardım santimler eşitlendi. Yani ön tekeri çıkarıp maşayı yere koyunca gidon uçları yerden cm olarak eşit. ayrıca su terazisi ile gidon boğazı ve kadro üstünden ölçdüğümde herhangi bir eşitsizlik yok. Sizce sorun ne olabilir.

Furç takımını gözden geçirin. Rulmanlarda bir deformasyon veya tutukluk var mı bakın.

Benzer bir durum cyclocross kullanıcısı olmaya karar verdiğimde başıma gelmişti. Salcano CYC02 bisikleti kurulum için götürdüğüm bayide maşa hep bir tarafa doğru dönüyordu. Merak edip maşayı söktüğümüzde alt taraftaki rulmanın hatalı işlenmiş furç yatağı ve yanlış montajdan elips şekli aldığını ve bir yay gibi gidonu hep sağa doğru gerdiğini farkettik.

O zaman söz konusu Salcano olduğu için çok şaşırmamıştım, lakin kendi topladığınız bir bisiklette böyle bir durum olabilir mi bilemiyorum.

Furç vidasını sıktıktan sonra, gidon boğazı ve jant hizalamasını doğru yaptığınızdan eminmisiniz.

Tüm yapılması gerekenleri yaptım fakat çok azda olsa bir sorun varmış gibi geliyor bisiklet üzerindeyken. Bariz bir tarafa çekmiyor ama tuhaf bir tutukluk var gibi.

@Sadettin Z. furç takımını da yeni takmıştım fakat çok basit kalitesiz bir şeye benziyordu bundan ötürü olabilir mi dersiniz. Kontrol ettim sıkıntısız çalışıyor gibi ama maşa kısımı biraz gidon kısmına göre zor dönüyor. Bir de vites telleri biraz kısa takmış bisikletçi bu etki eder mi? Teşekkürler.

Geri